Ahoj, napadlo mě vytvořit diskuzi s nápady na karetní a deskové hry, které byste třeba doporučili ostatním. Mám doma milovnici her (4r) a hodlám zaúkolovat Ježíška, ať přinese plný ranec 😀 Co frčí u vás (nejen pro 4leté)?
Jinak u nás různé od Djeco (prší, kvartera, černý petr, přebíjená, diamoniak...), pak klasiky různé domina, pexesa, lotta, člověče nezlob se... Občas dáme Příšerky ze skříně.
Díky
@zelenaesmolda Jo, to jsem zapomněla napsat, ty máme už tři 😀 To ji taky baví.
Plus přemýšlím koupit Spící královny a Ubongo Junior.
Karak, Loupeznici, Smolicek, Z pohadky do pohadky, Plny kurnik, Priserky ze skrine, nove Agricola. U nas neleti karty ci Pexeso. Vek 6 a 4,5. Starsi by hral jen Karak 😆
U našich (7 a 8) teď frčí Labyrint, Dostihy a sázky, Člověče nezlob se, Osadníci z Katanu, Aktivity, prší. Když byli menší, měli rádi Karak, Dobble, Ubongo junior.
Mladší si hodně hraje logické hry pro jednoho hráče jako Tučňáci na ledu, IQ fit, Cubissimo.
@daasqua deskové hry s krtkem
Je tu skupinka o deskovkach. Jinak jako kooperativky doporučim Kulisaka a Jeníček a Mařenka. Pro mladší je super Leo musí ke kadernikovi, příšerky ze skříně, moje zlato....
Nemáš na FB skupinu Deskovky pro tři bratry? Tam je toho mraky. 🙂 Jinak za nás Medvěd wrr, Labyrint junior, Tik tak bum junior, Carcassonne (ani nemusí být junior), Ubongo, Dostihy a sázky II, Blokus, Z pohádky do pohadky, Plný kurník. Hodně tam chválí Memoarr a Karak, ty nás čekají až na Vánoce, takže osobní zkušenost nemám. Fajn postřehovka je Nevzbuď tátu.
S vetsima hrajeme radi Kvedlalove, Planeta, Hadara , Origin-počátky lidstva. Výbušné lektvary, Century- cesta koření.
@prejeta_zaba Karak je dobrej, ze nás to s detma taky bavilo. I když .....když jsme to jednu dobu hráli denně, tak už toho bylo moc.🤣 Tři bratři jsou zlo.....😃😅 porad nové tipy a člověk to všechno musí mít. 😂
Rytíř Klouzek, Diamant
@rnika Díky, to mě nenapadlo se koukat zde po skupině 😀 Tam to taky prozkoumám 🙂
@prejeta_zaba A jo, tam jsem loni koukala a zapomněla, že ji na FB mám 😀 On ten padouch FB mi olajkované stránky často neukazuje :-/
Ubongo (to mam strasne rada i ja), Dragomino, Carcassone, Jízdenky prosim Londyn
Synové mají od Albi obchod a zdravouse a mlsandu, to druhé je teda spíš pro víc jak dva hráče, ve dvou to není taková zábava. Ještě máme jumanji, hádej kdo (ale tam asi chce aby dítě umělo číst), dětské dostihy a sázky syna taky v tomhle věku bavily :D
@prejeta_zaba Diky za pripomenuti Blokusu. Prave jsem ho sehnala rozbaleny za 150 s postou 😎🥰
@daasqua za nás určitě doporučim UNO, Grabolo, Hádej kdo?, Ducha a Duchovou v koupelně- dají se hrát samostatně nebo dohromady. A pecka je teda Dixit viz foto. Je sice od 8+, ale u nás dcerka zvládala před 5 rokem a je v tom čím dál lepší. Je výborná pro rozvoj představivosti a mluveného projevu. Určitě je velká výhoda, že k základní hře se dají dokupovat různé sady karet- taky viz foto.
Zatím sbírku rozšiřujeme, ale co tu nezaznelo je karetní hra šestka bere. Tu hrajeme na dovolené klidně denně. S petiletakem ještě hrajeme Věž čarodějnic. Super pexeso je k albi tuzce. A od dvou let jsme hrali zvířátka na ledu.
@daasqua z toho co nezaznělo tak za mne určitě Lovci pokladů a pak Kup si krávu. Sice to není tolik známé, ale je to fakt super. Ještě jsem neviděla dítě, které by to nebavilo + se na tom naučí dobře počítat
Také máme milovníka her, tak se ráda inspiruju 🙂 jinak se synem (4 roky) hrajeme Umí prase létat, Cars na způsob člověce nezlob se, Méďa Béďa, Monopoly junior, to aktuálně frčí nejvíce a Mašinka Tomáš (jednoduchá hra, kdo první dojede do cíle, akorát si může syn stavět vlastní dráhu, to ho asi baví nejvíc, pak občas hrajeme Smolicka pacholicka ještě po mě😅 Ježíšek přinese hru Labyrint s Tlapkovou patrolou a dál přemýšlím 🙂
Uno, activity, harry potter hra, horolezeci, zizalky, dostihy, dáma, cestování po Evropě, cestování po ČR
U nas fici "padajici opice" (https://www.bajecnehracky.cz/hra-padajici-opick...) :D, dite ma 3 roky - tak otazka zda bavi i starsi
U mas frci tyhle hry 👍 sice pisou ze to je pro starsi deti, ale s nama to hrala holcicka ktere byly 4 roky a zvladala to krasne 👍 jinak mame jeste Plný kurnik, jozin z bazin je taky super hra a uplne silene jednoducha, damu (tu hrajem taky od 4 let), kloboucku hop, sazky a dostihy junior (tam jsou jen 5kc a 10kc takze sem obcas rekla ktere ma dat kdyz chtela koupit konika), mikado, a hodne u nas frci Jenga věž
Dragomino, jizdenky prosim junior, karak, kulisak, carodejky. Vse dcera v 4 letech zvladala.
@30bar Dixit je od 3 hráčů, ale podle mě ve 3 nemá moc smysl a ani ve 4 si ji neužijem. Nejlepší je, když jedem na víkend s jinou rodinou a hrajem ji v 8.
Dobble?