Karetní a deskové hry. Máte tip?

daasqua
15. říj 2022

Ahoj, napadlo mě vytvořit diskuzi s nápady na karetní a deskové hry, které byste třeba doporučili ostatním. Mám doma milovnici her (4r) a hodlám zaúkolovat Ježíška, ať přinese plný ranec 😀 Co frčí u vás (nejen pro 4leté)?
Jinak u nás různé od Djeco (prší, kvartera, černý petr, přebíjená, diamoniak...), pak klasiky různé domina, pexesa, lotta, člověče nezlob se... Občas dáme Příšerky ze skříně.
Díky

zelenaesmolda
15. říj 2022

Dobble?

daasqua
autor
15. říj 2022

@zelenaesmolda Jo, to jsem zapomněla napsat, ty máme už tři 😀 To ji taky baví.
Plus přemýšlím koupit Spící královny a Ubongo Junior.

jane46
15. říj 2022

Karak, Loupeznici, Smolicek, Z pohadky do pohadky, Plny kurnik, Priserky ze skrine, nove Agricola. U nas neleti karty ci Pexeso. Vek 6 a 4,5. Starsi by hral jen Karak 😆

jaja01k
15. říj 2022

U našich (7 a 8) teď frčí Labyrint, Dostihy a sázky, Člověče nezlob se, Osadníci z Katanu, Aktivity, prší. Když byli menší, měli rádi Karak, Dobble, Ubongo junior.
Mladší si hodně hraje logické hry pro jednoho hráče jako Tučňáci na ledu, IQ fit, Cubissimo.

klokanka31
15. říj 2022

@daasqua deskové hry s krtkem

rnika
15. říj 2022

Je tu skupinka o deskovkach. Jinak jako kooperativky doporučim Kulisaka a Jeníček a Mařenka. Pro mladší je super Leo musí ke kadernikovi, příšerky ze skříně, moje zlato....

prejeta_zaba
15. říj 2022

Nemáš na FB skupinu Deskovky pro tři bratry? Tam je toho mraky. 🙂 Jinak za nás Medvěd wrr, Labyrint junior, Tik tak bum junior, Carcassonne (ani nemusí být junior), Ubongo, Dostihy a sázky II, Blokus, Z pohádky do pohadky, Plný kurník. Hodně tam chválí Memoarr a Karak, ty nás čekají až na Vánoce, takže osobní zkušenost nemám. Fajn postřehovka je Nevzbuď tátu.

rnika
15. říj 2022

S vetsima hrajeme radi Kvedlalove, Planeta, Hadara , Origin-počátky lidstva. Výbušné lektvary, Century- cesta koření.

rnika
15. říj 2022

@prejeta_zaba Karak je dobrej, ze nás to s detma taky bavilo. I když .....když jsme to jednu dobu hráli denně, tak už toho bylo moc.🤣 Tři bratři jsou zlo.....😃😅 porad nové tipy a člověk to všechno musí mít. 😂

victress
15. říj 2022

Rytíř Klouzek, Diamant

daasqua
autor
16. říj 2022

@rnika Díky, to mě nenapadlo se koukat zde po skupině 😀 Tam to taky prozkoumám 🙂
@prejeta_zaba A jo, tam jsem loni koukala a zapomněla, že ji na FB mám 😀 On ten padouch FB mi olajkované stránky často neukazuje :-/

martiniquest
16. říj 2022

Ubongo (to mam strasne rada i ja), Dragomino, Carcassone, Jízdenky prosim Londyn

krisstina93
16. říj 2022

Synové mají od Albi obchod a zdravouse a mlsandu, to druhé je teda spíš pro víc jak dva hráče, ve dvou to není taková zábava. Ještě máme jumanji, hádej kdo (ale tam asi chce aby dítě umělo číst), dětské dostihy a sázky syna taky v tomhle věku bavily :D

martiniquest
16. říj 2022

@prejeta_zaba Diky za pripomenuti Blokusu. Prave jsem ho sehnala rozbaleny za 150 s postou 😎🥰

nazka
16. říj 2022

@daasqua psi život, karetní hra ☺️ pak taky Spící královny a Čarodějnice 👍

evculinda
16. říj 2022

@daasqua Čarodějky karetní hra, Útok pirátů karetní hra, Hádej, kdo jsem

elfka21
16. říj 2022

@daasqua Takenoko (na krabici je od 8, ale náš bystrý synovec to hrál v pohodě v šesti) a Bang! Taky hráli kluci už v pěti letech, ale nevím, jestli by to bavilo i holčičku. Každopádně to baví nás dospělé a není to pro nás otrava s malými to hrát. 😊

margita_m
16. říj 2022

@daasqua za nás určitě doporučim UNO, Grabolo, Hádej kdo?, Ducha a Duchovou v koupelně- dají se hrát samostatně nebo dohromady. A pecka je teda Dixit viz foto. Je sice od 8+, ale u nás dcerka zvládala před 5 rokem a je v tom čím dál lepší. Je výborná pro rozvoj představivosti a mluveného projevu. Určitě je velká výhoda, že k základní hře se dají dokupovat různé sady karet- taky viz foto.

eshly28
16. říj 2022

Zatím sbírku rozšiřujeme, ale co tu nezaznelo je karetní hra šestka bere. Tu hrajeme na dovolené klidně denně. S petiletakem ještě hrajeme Věž čarodějnic. Super pexeso je k albi tuzce. A od dvou let jsme hrali zvířátka na ledu.

30bar
16. říj 2022

@margita_m
prosím tě, ta hra Dixit se dá hrát i ve dvou? Je tam zmiňováno, že se to hraje ve skupině..Zvažuji, že bych koupila pro osmiletého

blondynka400
16. říj 2022

@daasqua z toho co nezaznělo tak za mne určitě Lovci pokladů a pak Kup si krávu. Sice to není tolik známé, ale je to fakt super. Ještě jsem neviděla dítě, které by to nebavilo + se na tom naučí dobře počítat

lizzie02
16. říj 2022

Také máme milovníka her, tak se ráda inspiruju 🙂 jinak se synem (4 roky) hrajeme Umí prase létat, Cars na způsob člověce nezlob se, Méďa Béďa, Monopoly junior, to aktuálně frčí nejvíce a Mašinka Tomáš (jednoduchá hra, kdo první dojede do cíle, akorát si může syn stavět vlastní dráhu, to ho asi baví nejvíc, pak občas hrajeme Smolicka pacholicka ještě po mě😅 Ježíšek přinese hru Labyrint s Tlapkovou patrolou a dál přemýšlím 🙂

elviraf
17. říj 2022

Uno, activity, harry potter hra, horolezeci, zizalky, dostihy, dáma, cestování po Evropě, cestování po ČR

ekou
17. říj 2022

U nas fici "padajici opice" (https://www.bajecnehracky.cz/hra-padajici-opick...) :D, dite ma 3 roky - tak otazka zda bavi i starsi

nazka
17. říj 2022

@30bar ve dvou nejde, minimálně 3 a více

andinka97
17. říj 2022

U mas frci tyhle hry 👍 sice pisou ze to je pro starsi deti, ale s nama to hrala holcicka ktere byly 4 roky a zvladala to krasne 👍 jinak mame jeste Plný kurnik, jozin z bazin je taky super hra a uplne silene jednoducha, damu (tu hrajem taky od 4 let), kloboucku hop, sazky a dostihy junior (tam jsou jen 5kc a 10kc takze sem obcas rekla ktere ma dat kdyz chtela koupit konika), mikado, a hodne u nas frci Jenga věž

margita_m
17. říj 2022

@30bar ten Dixit je od 3 hráčů. Ale zbytek co jsem psala, tak je určitě od 2. 👍🏻 Jinak u nás teď hodně frčí kostky. 😉

lauriak
17. říj 2022

Dragomino, jizdenky prosim junior, karak, kulisak, carodejky. Vse dcera v 4 letech zvladala.

ladyhacek
17. říj 2022

@daasqua mám 4 letého. Ubongo občas hrajeme.
Teď nás hodně zbaví perníková chaloupka nebo Loupežníci třeste se. Z karet máme uno nebo pak dinosaury z Agátina světa.
Oblíbenou hrou je tajná výprava čarodějů, ke to psané od 6 let, ale hrajeme i se 4 letym a úplně v pohodě

betelgeuzz
17. říj 2022

@30bar Dixit je od 3 hráčů, ale podle mě ve 3 nemá moc smysl a ani ve 4 si ji neužijem. Nejlepší je, když jedem na víkend s jinou rodinou a hrajem ji v 8.