Ahoj holky 🙂 Máme už cca deset let "adoptovaného" indického chlapce, posíláme mu vždy tak třikrát do roka dopis plus nějaké drobné dárečky, které se vejdou do A4 bublinkové obálky. Když byl prťatej, nápadů bylo hodně, posílali jsme různé minihračky, fugurky z dětských filmů, samolepky, pastelky atd..Ale teď už fakt nevím, co poslat, aby to nebylo už dětinské a měl z toho radost...? Poraďte prosím! 🙂
mne kozmetika tiez pride fajn.. len, ais ho poznas najlepsie co by sa hodilo.. je nieco co by potreboval? ja neviem ale 1 rocny chalan by mohol napriklad aj futbalku - vyfuknuta sa zmesti aj do obalky.. 🙂
@tejezka Největší radost by jsi udělala asi s nějakým novým typem mobilu. Jsou tím úplně posedlí, nechápali, že já mám tak obyčejný mobil. Ale to je drahé a ani ne výchovné. Jinak bych pamatovala na to, že tam ty děti dospívají dříve, nemají takové dětství jak naše. Takže si myslím, že nějaká hra by se moc neujala. Spíš bych volila něco, co už je spíše pro muže. Možná malý dalekohled, multifunkční švýcarák, elegantní propisovací sada (propisky po nás v Indii chtěli pořád🙂 apod.
@jancip nevím to jistě, ale mám za to, že mi kamarádka, co má adoptovaného chlapečka na dálku z Afriky vyprávěla, že podobné elektronické dárky mají zakázané darovat, aby to prý dítě sociálně v jeho prostředí Zemích třetího světa nerozhodilo - aby nebylo znevýhodněno či šikanováno mezi ostatními vrstevníky, když tam většina dětí podobné věci nevlastní. Tak se ptám paní/slečny zakladatelky, zda nedostali nějaké zákazy či povolení právě ohledně darování - jak by měl dárek vypadat ?
@brendamonique Děti asi nemají mobily (to úplně nevím), ale mladící ano (je to až komické, když beduíni v poušti téměř bez ničeho telefonují). Mají to pořád v ruce, hodně to pro ně znamená. Osobně bych ho ale také neposílala, je to hodnotný dárek a je to podle mě nevýchovné. Spíš jsem jen chtěla říci, že v 15ti už to není dítě.
Holky, díky moc za reakce! 🙂 Bohužel, přesně jak píše
@brendamonique , dražší dárky typu elektronika, oblečení atd., jsou naprosto nekompromisně zakázány, a to právě proto, aby si ty děti navzájem nezáviděly, aby tam panovala alespoň přibližná rovnost, jelikož všechny ty podporované děti jsou navzájem sdruženy v rámci určité jedné komunity a vědí přesně, co kdo dostává od těch svých adoptivních rodičů... představte si, že by tam nějakému dítěti přišel poštou mobil, a ostatním třeba pastelky... nakonec by to bylo vlastně kontraproduktivní :-/ Proto je tak těžký vymyslet nějakou drobnost, která by ho potěšila a zároveň nebyla moc dětská... 🙂
Svycarsky nuz, ten me presne napadl! Original, Se spoustou vecicek... Kosmetika: ehm, pokud je v situaci, ze ma adoptivniho patrona, tak nevim, zda mu prevoneny sprchac udela radost? Zda se mu bude hodit? Mozna nejaka vonavka, ale bala bych se vkusu, prevozu, cla, Atd. Mozna nejake hodinky, vodotesne, solarni baterka/lampicka? Knizka v aj, nejake povidky, nebo treba ta o steve jobsovi? Verzatilka a dve sady tuh k tomu? A par propisek?
tak to je krásné, také nad tím už dlouho uvažuji 🙂 jste fakt jednička 🙂 co nějaké karty nebo nějakou hru co se vleze do obálky? nějaký hlavolam? a nebo nějakou pánskou kosmetiku? řetízek? náramek?