Jaké koupit kolo ke 2. narozeninám?

petcep
4. říj 2015

Můj syn bude mít za 2 měsíce 2 roky. Tak teď přemýšlíme, co mu koupíme......Rozhoduji se, zda koupit tříkolku s vodící tyčí nebo koupit First Bike. Co myslíte? Jaké máte zkušenosti? Co bude lepší? Aby se naučil udržovat rovnováhu na First Bike nebo aby se naučil šlapat na tříkolce? Prosím, poraďte.

sara84
4. říj 2015

Za nas First bike, trikolka ho nenauci rovnovahu, a treba ja jsem ocenila u toho Fb i to,ze se "osamostatnil" a casem zrychlil krok a ujel delsi vzdalenosti a v necelych 4 uz drandi na slapacim kole, ale cas od casu si sedne na odrazeci znovu, kvuli "svobode"

petcep
autor
4. říj 2015

@sara84 A neměl pak problém naučit se šlapat?

renros
4. říj 2015

Jedine First Bike! Primarne se nauci rovnováhu, nasledne slapani - u obou deti tenhle model fungoval. Pak presly na kolo 12, s pridavnymi kolečky jezdily hodinu a pak to šlo samo.

petcep
autor
4. říj 2015

@renros Takže nemusím se bát, že nebude umět šlapat......?

betelgeuzz
4. říj 2015

Já jsem za odrážecí kolo (nemusí to být jen first bike). Obě holky jezdily na odrážecím kole asi od 2,5 (jsou hodně malé, tak měly problém dosáhnout), kolem 4 přešly na kolo 12, přídavné kolečka jsme vůbec neměli. odrážedlo má výhodu v tom, že je lehké a skladné. Když dítě nemůže, vezmeš ho do jedné ruky, nebo strčím pod kočár. v pohodě se vleze do auta.

petcep
autor
4. říj 2015

@betelgeuzz Díky moc! Ani nevím, jaké jsou rozdíly v těch koloodrážedlech....podle čeho bych se měla řídit. Asi nejlepší bude ten First bike, ale ten stojí docela dost...

betelgeuzz
4. říj 2015

@petcep no právě, že je jednou tak drahý, než jiná odrážecí kola. Pár diskuzí tu o odrážecích kolech najdeš. My jsem měli kolo Davídek, ale těch typů je víc.

petcep
autor
4. říj 2015

@betelgeuzz A co je na tom First bike vůbec lepší, že je o tolik dražší?

sara84
4. říj 2015

@petcep ne, nemel, nemel jeste 4 a uz jezdil na slapacim, rovnou na 16" , a mame teda Jd Bug ze Sportissima a super, skvele! Slapat se nauci, toho bych se nebala, meli jsme nejdriv 12" ale to bylo hodne tezke, ta 16 byla lepsi 🙂

betelgeuzz
4. říj 2015

@petcep podle mě to bylo jedno z prvních odrážedel, co tu bylo na trhu. taky je nejlehčí a jde dát nejníž sedlo a ještě se k němu dá přikoupit adaptér, kterým to kolo zmenšíš. Ale myslím, že i ostatní odrážedla jsou dobrý, když nechceš to nejlepší.

renros
5. říj 2015

@petcep Určitě se bát nemusíš!

renros
5. říj 2015

Mám možnost porovnat odrážedlo Davídek s First Bikem. Obojí jsme měli doma a Davídek šel rychle z domu, i když vím, že je hodně rozšířené a oblíbené.
Viktor prostě sklouzával s toho sedátka.
U FB je perfekně vyřešeno - má to jezdecké sedátko - prohnuté a takové hrubší.
A taky mi vyhovovala ta redukce - maximální snížení.
Teď tu jedno zelené mám na prodej, kdy by někdo chtel 😉 😉 😉

krystalka
5. říj 2015

@petcep - určitě odrážecí kolo, my neměli First Bike, ale JD Bug, bylo super a syn ho miloval, pak jsem ho ještě v pohodě prodala, bylo i přes časté používání jako nové.... Syn měl nejdřív plastovou motorku, pak to odrážecí kolo (někdy kolem 2,5 let), pak koloběžku, pak jsme si na chvilku půjčili tříkolku od kamarádů a když pak sedl na kolo, tak během půl hodinky jezdil úplně sám, za další půlhodinku natrénoval nasedání a otáčení a od té doby jezdil jako drak 🙂 , tříkolku s vodící tyčí bych nekupovala už jenom proto, že většina z nich má šlapky na předním kole, což je pěkný nesmysl, jednak to potom děti neutáhnou, když jsou ty šlapky tak moc vepředu a navíc, když zatočí do strany, tak jim jedna noha z té šlapky vždycky sjede....tyhle tříkolky jsou dělané spíš místo kočárku, aby je rodiče tlačili a ne na samostatnou jízdu.....

petcep
autor
18. říj 2015

Máte někdo First bike cross oranžové? Moc se mi líbí tahle varianta, ale nevím, jestli ta oranžová je vhodná jako dárek pro kluka. Co myslíte?

lucisusi
17. pro 2015
Uživatel lucisusi je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od lucisusi.

my jsme volili od 10 měsíců SPHERO VELO a teď jsme koupili Early Rider Bonsai, je to novinka a je krásné.

erickaben
19. pro 2015
Uživatel erickaben je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od erickaben.

@lucisusi
jo jo my máme Sphero velo a malá na tom neskutečně blbne. Je to super, není to jak klasická motorečka, může jezdit všemi směry, je to super. Teď jsem koukla, že vyšla úplná novinaka odrážedlo od roku a půl Early rider Bonsai, to má boží design, fakt super, to koupíme k narozkám. Já tomu nerozumím, ale manžel byl nadšen jednostranným zavěšením zadního kola 😉

lucisusi
20. pro 2015
Uživatel lucisusi je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od lucisusi.

jo jo my se všichni skládali na Early Rider Bonsai pro neteř a je krásné, tak snad ho podědíme 😉

blahova_andrea
20. pro 2015

tříkolka s vodící tyčí je největší kravina, na té se žádné dítě šlapat nenaučí. je to velmi nepohodlně řešené a neušlape to ani dítě, které na tom už dávno nemá co dělat 😅 zlaté kovové tříkolky, co byly za nás...ale plastové moderní ani zadarmo!

kopkako
20. pro 2015
Uživatel kopkako je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od kopkako.

jo dnešní doba nabízí možnosti, my neměli nic a také všechno umíme, ale jednoznačně si myslím, že odrážedla jsou super. My dostanem pro malého k Vánocům od našich právě Early Rider, tak uvidíme.