Jak vybrat dětské kolo?

kozaci
1. dub 2022

Sháním první kolo pro čtyřletou dceru. Oblíbené Woom je na nás strašně drahé (i bazarové). Nevíte o nějakém jiném dobrém kole ne tak drahém? Předem díky!

misadan11
1. dub 2022

@kozaci lehky jako woom jsou beany a jsou i levnejsi...jestli i to je moc..tak pak nejaka rada z decathlonu pry vahove docela fajn...kamaradi maji pro deti a chvali si je...zalezi i co za velikost..

evula19
1. dub 2022

@kozaci lehká kola má i česká firma Amulet

maki90
1. dub 2022

@kozaci teď jsme řešili totéž, nakonec jsme koupili beany zero. Podívejte se na core nipper, jsou taky lehká a cenově příznivější.

majaveja
1. dub 2022

Mame tohle z Decathlonu, má cca 7 kg, takže vahove super, a za tu cenu je to oproti všem Woom, Beany a podobným celkem výhodné 🙂.

areh
1. dub 2022

Syn začal na obyč z Decathlonu. Na naučení super, stačilo mu. Jsou mu 4,5 a už ho má těsně. Koukáme po těch lehčích. Ale jezdíme dost a chceme koupit větší. Pokud moc nejezdíte, tak bych šla do nějakého třeba z Decathlonu. Může si ho tam vyzkoušet.

dixi86
1. dub 2022

Decathlon ma odlehcene, ted prodavam cervene, je fajn a lehke, jinak cokoliv kolem 7,5kg je fajn. Pro mladsi jsem ted kupovala Beany a to se da sehnat za fajn cenu nebo Frog. Ale dcera se naucila ve 2,5letech ihned i na 9kg se 12kg na 12 Scottovi.

ada22
1. dub 2022

Amulet light nebo Autor record mají své odlehčené varianty kol. A pak již zminovany core nipper ale u něj bacha, když budete kupovat z bazaru. U toho kola se dá navolit konfigurace jako druh pneumatik, počet převodu apod. Takže tam může být rozdíl váhy až 1,5 kg. Také záleží jak je dítě velké zda teprve 16" nebo už 20". Jestli se bude teprve učit, tak spíš 16".

ada22
1. dub 2022

Vážil někdo to kolo z decathlonu? Měla jsem ho jednou v ruce a nepřišlo mi, že by mělo mít jen 7 kg.

madbetka
1. dub 2022

@ada22 Záleží jak které. Máme doma to klasické, je to jen 14” a je těžké jako blázen. Ve velikosti 16” mají ale odlehčenou variantu, to modré v komentáři výš a nebo v červené, to máme my. A nedá se to srovnat, je výrazně lehčí než to menší. Nechápu, že ho nedělají i v dalších velikostech, rozhodně by neměli nouzi o zájemce.

Teď nás čeká výběr 20” a koukáme na Author Record, Core Nipper ultralight nebo i Cygnus z Hervisu má lehkou verzi za dobré peníze.

felixfelicis
1. dub 2022

Meli jsme Author Record, 16' ma 6,5 kg, je to super kolo, i kdyz tedy neni levnejsi o moc.

madbetka
1. dub 2022

@felixfelicis Nové moc ne, ale dá se sehnat bazarové za celkem slušné peníze.
Beany, Rascal, Woom apod. se prodávají i ježděné strašně draho. Pro mě až nesmyslně.

felixfelicis
1. dub 2022

@madbetka Mne se Woom nelibi, tak jsem to nemusela resit, ale kdyz se ted koukam na ty bazarove ceny, tak to bych asi uz z principu nedala. Asi je to ale dobra "investice", koupit nove, jezdit skoro zadarmo a pak prodat😀

madbetka
1. dub 2022

@felixfelicis Mně taky ne, brala bych Rascal nebo Beany. Ale když vím, jak s tím dcera zachází, že občas spadne kolo a občas kolo i s ní, tak za to ty peníze prostě nedám.
A tím spíš ne za bazarové, protože nevěřím tomu, že moje děti jsou jediný, co je na jejich kole vidět, že ho prostě používají 😀

martiniquest
1. dub 2022

Koupili jsme obyc z Decathlonu a uplne bez problemu

versatilka
1. dub 2022

jestli nejste cyklonadšenci, pořiďte kolo z decathlonu, měli jsme vel. 16". Děti ho měly a je na začátky naprosto dostačující. Vyšláply i kopec.

ireniq
1. dub 2022

Za nas taky Author

95newmommy2020
1. dub 2022

To lehký kolo je fakt důležitý ? Sixe nemám rada tenhle argument, ale jako malý sme jezdily na tezkejch někdy i velkejch kolech každý den, cely den a taky to šlo.

felixfelicis
1. dub 2022

@95newmommy2020 Ale taky se zacinalo jezdit o dost pozdeji a nez se clovek propracoval pres pomocna kolecka😀, uz pomalu chodil do skoly...Alespon ja jsem urcite tak brzo jako moje deti nejezdila. Dneska diky odrazedlum muzou sikovne deti jezdit ani ne ve 3 letech a kdyz jsou treba male a drobne, verim, ze to udela velky rozdil. Nauci se clovek na cemkoliv, ale kdyz muzu, tak jim to lehke kolo koupim. Na stredni jsme s kamarady byli na cyklodovolene, vsichni sportovni kola a ja mela takovou tezkou "herku", ktera sotva zvladala prehazovat. Byl to porod😅 Kvuli starym kozenym, hnedka mokrym botam jsem zase hrozne dlouho nemela rada bezky. Taky maji kluci na bezky koupeny moderni mekky boticky🙂 Chci, aby meli z pohybu radost (umelci z nich nebudou, tak co jim zbyva😆) a mam zkusenost takovou, ze to vybaveni tomu precejen pomuze...

madbetka
1. dub 2022

@95newmommy2020 Kdybych si tenkrát jako dítě mohla vybrat, tak bych to lehké brala všemi deseti 🙂
Ano, u našich dětí byl znatelně vidět rozdíl. Obě jezdí od tří let, ani jedna neměla přídavná kolečka. Čím lehčí kolo, tím lépe se dítěti jede. Nutné není, naučí se jezdit i tak, ale třeba ne tak snadno 🙂

ireniq
1. dub 2022

@95newmommy2020 u subtilnich holčiček bych lehkosti přikládala větší důležitost než u kluků... nám také známí vychvalovali woom, ale vyhodnotili jsme to, ze není zas o tolik lehčí, o kolik je dražší, a pro našeho vysportovaneho kluka nebyl problem uslapnout i o neco těžší (pořád dobrý) Author.

95newmommy2020
2. dub 2022

@felixfelicis Jojo, díky za vysvětlení. Je fakt ze s koleckama se jezdilo tak do těch 5, teď už je snad ani nevidím.

hyacintka11
3. dub 2022

@dixi86 prosím tě, ti se dcera naučila hned bez přídavných koleček? Možná blbá otázka, ale já teď řeším, že malá nechce jezdit na odrazecim kole, tak že bych ji pořídila rovnou šlapací, jen se bojím, aby pak neměla moc velký problém začít jezdit bez přídavných koleček.

madbetka
3. dub 2022

@hyacintka11 Snad nevadí, že taky odpovím. Obě naše holky šly z koloodrážedla rovnou na kolo bez přídavných koleček. Mladší nebyly ještě ani tři roky, starší tři a kousek. A obě to uměly prakticky hned. Rovnováha nebyl problém, musely se jen naučit šlapat.

madbetka
3. dub 2022

@kozaci Sledujte bazary, zrovna dnes jsme koupili Author Record 20 za 3000 Kč (model 2020, takže necelé dva roky staré kolo, v perfektním stavu).
Ale chce to fakt hlídat, tyhle nabídky jsou hned pryč.

westie
3. dub 2022

Hodne zalezi, jak je tve dite sportovne zdatne. Syn zacinal jezdit ve 4,5 letech, ale bez kolecek to nedal a nechtel zkouset. Rad se hybe, ale je drobnejsi a sportovni vlohy nema. Koupili jsme lehky Amulet a dali mu kolecka. Ted mu je davame postupne vys a uzje skoro nevyuziva. Prislo nam lepsi toto nechat na nem, aby si byl na kole jisty a zbytecne se netrapil.

dixi86
3. dub 2022

@hyacintka11 ano, neměla je, ale od roka a půl jezdila perfektně na odrážedle yedoo a ona je celkem zrychlená ve všem. Ale pokud udrží rovnováhu na dvojkolovém odrážedle, přijde mi škoda to zabít pomocnýma kolečkama. Pokud nebude mit uplne extra tezke kolo, zvladne to.

hyacintka11
3. dub 2022

@madbetka
@dixi86 malá, 2r a 9 měsíců nějak nemůže přijít na chuť koloodrazedlu, tak právě nevím :/ ale asi na ni nebudu tlačit a dám tomu čas 🙂

madbetka
3. dub 2022

@hyacintka11 Naše třetí (teď čerstvě dvouletá) o něm taky moc nechce slyšet. Obě holky v jejím věku jezdily jak draci, ona je prostě trošku lenoch, tak ji nenutíme. Každé dítě je jiné. Můžete to zkusit, ale pak bych se fakt přimlouvala za co nejlehčí kolo, ta velká váha je na udržení rovnováhy mnohem náročnější a dítě to pak může odradit. Určitě mi přijde lepší začínat rovnou bez koleček.

Ale není kam spěchat 🙂 Když dítě chce, tak je prima, že může už takhle malé jezdit na kole. Ale když nechce nebo to nepotřebuje, tak má spoustu času. Ono to svádí, dneska fakt spousta tříletých jezdí. Ale fakt je v pohodě, když ne 🙂

dixi86
3. dub 2022

A kolo by chtela? prijde mi to stejne, to bych neresila nebo koupila ty nejlehci a pri nejhorsim prodate. Kazdy neni na vsechny sporty a nebo az casem. Obe moje deti milovaly odrazedlo a vsechno. Od toho se to taky odrazi, podle me teda.

lennus
4. dub 2022

Syn měl Core, teď má Apache, oboje české značky a lehké, dokonce ve skvělém stavu z druhé ruky. Dělala jsem si průzkum a tady můj seznam lehčích kol. Mrkněte i na cyklobazary, řada dětí nejezdí tolik a jsou některé v perfektním stavu, ideální samozřejmě ho vidět osobně.
Core
Beany
Author Matrix, Stylo, Cosmic
Superior fly
Rockmachine
Rascal
Apache
Frog
Early rider
Woom