... do laminovačky (laminátoru) používáte?
Chceme ochránit především deskové hry s tenkými kartičkami, které moc nevydrží před zničením 😒 (jako je zmačkání, roztrhání, polití,...).
Ovšem nemám představu jaká tloušťka fólie je dostačující na hrací kartičky 😅 nebo třeba dětské obrázky 😵 (80/100/125 mikronů).
A máte někdo zkušenost jestli je lepší matná 🙂 nebo lesklá fólie 🙂 ?
Děkuji 😀
@uzsezasenudim jé děkuji 😉 moc 🙂 , přesně tohle jsem potřebovala vědět a hodně mi to pomohlo...
Ty fólie se totiž prodávají většinou po sto kusech, tak abych měla alespoň rámcový přehled...
Chápu, že nesmrtelné to není, ovšem malá se zatím pokouší mačkat a zdá se být v mnoha ohledech vynalézavější a rychlejší než máma... 😀
A půjdu zřejmě do lesku, ať nám to září... 😵
Ahoj, jsem trochu z oboru, řekla bych že 100 mikronů je tak akorát. Je to takový standard. Ono neroztrhneš třeba ani 75, ale zmuchláš jí. Co se polití týče, pokud necháte přesah, tak se tam nic nedostane. Samosebou při dlouhodobém použití se můžou konce roztřepit, nesmrtelné to není. Na deskovou hru klidně 125 mikronů, bude to fakt pevný. Na obrázky, hrací kartičky to kilo postačí. Matná fólie trochu ultumí barvy, lesklá je naopak trochu zvýrazní. jinak je to spíš o vkusu 🙂