Jak o prázdninách vyplnit aktivitu s dětmi?

7. črc 2024

Ahoj holky, prosím vás,jak o prázdninách vyplnit aktivitu s dětmi?
Jde mi o to,že letos nikam nepojedem. Napořadu dne je oprava domu, která je bohužel neodkladná. Padnou na to všechny naše úspory a mnohem víc. Je mi jich líto. Vím, že jsou skromné,že to chápou,že je to třeba udělat. Jenže mě je to líto,snažím se jim to vynahrazovat jinak ale dochází mi nápady. Samozřejmě, že jezdíme na jednodenní výlety,ale to mi nějak nestačí a ráda bych jim dopřála víc. Cítím se hrozně.😓😓
Do toho se s manželem ,,furt" hádáme, protože ho to sere,že se to musí dělat a jsou s tím strašně starosti (jen doplním: není to náš výmysl ale výmysl druhé strany,který se bohužel musí zrealizovat). Je to hrozný a to si vůbec netroufám řešit to jak se zdovolením cítím já.☹️Ach jo😟 jen takový povzdech.
Děkuji,že jste to dočetly až jsem.🙍🏼‍♀️

hobie
7. črc 2024

Zdravím, myslím, že toto víc trápí Vás a obecně nás rodiče víc než děti. Jim stačí skutečně málo.. jít si zakopat s míčem, jet na výlet na kole, na zmrzlinu, na nějaké pěkné dětské hřiště, při nepřízni počasí si zahrát nějakou pěknou hru doma a nebo prostě proválet den u televize. Svět se nezboří a i to k němu patří v dnešní době..
Dá se vymyslet bojovka v lese, spát ve stanu a vše je velmi nízkonákladové.
Takže hlavu vzhůru, úplně Vás chápu, s domem je prostě život jiný než v bytě a starostí více.. ale děti nepotřebují mít pořád program od rána do večera a naopak mít čas si zábavu vymyslet dle svého gusta. Na nás je jen je potom podporovat a tu radost a nadšení s nimi sdílet.
Mějte hezké léto..

baboone
7. črc 2024

Já to vidím stejně jako hobie. Zkuste si tam oddělit to, co je vaše téma a co je dětí. To nejcennější je Vaše pozornost. Já bych šla po nevšednostech jako je přesně spaní venku, přespávačka s kamarády, dá se i pod širákem, sjetí řeky, společné vaření, deskovky, naučit je něco novýho, třeba šifry, vymyslet bojovku pro ostatní, naše bojovky milujou, naplánovat noční dobrodružství. U nás třeba škrtíme pohádky, o prázdninách za špatného počasí bych udělala pohádkovej den, tedy neomezený přísun. A nebo ještě jinak... Zeptala jste se dětí, co chtějí? Třeba se to dá vymyslet i nízkonákladově 🙂. Píšete, že jsou skromné, to je k nezaplacení. Za nejdůležitější považuju dosytit Vás...

sigyn
7. črc 2024

Pro nás byly nejlepší prázdniny, když jsme celé léto stanovali na zahradě s kamarádkou. Mohli jsme být dlouho vzhůru, poslouchali rádio, hráli dostihy nebo žolíky. Táborák byl terno. Můžete zkusit třeba geocaching, jet někam tam a zpátky vlakem...

eviicka
7. črc 2024

Já si také myslím, že pro děti je důležitější vaše pozornost než dovolená (pokud tedy na ni máte čas). Takže pokud to lze, přespávačky, bojovky, procházky, hry, střídat hřiště... ale je to náročné.
Jak máte staré děti?

Já třeba takovéto "k moři za každou cenu" moc nechápu. Spousta lidí nejezdí na dovolené z vlastního rozhodnutí, takže děti určitě nebudou jediné. Tak se tím nenechte otrávit. 😉

izz76
7. črc 2024

A co chtějí děti,co je bavi? Dcera má na zahradě stan a cele dny si hrajou s kamaradkama ze sousedstvi, koupou se v bazénu,jezdí na kole.. V patek jsme jeli na vylet a skoro se ji ani nechtělo..

hennrietta
7. črc 2024

S rodiči jsem nikdy nebyla v zahraničí nebo třeba na týden někde pryč na dovolené. Opravdu jsme byli všichni rádi za různé akce - zoo, zámky a hrady, zábavní centra, koupaliště, zmrzlina, procházky po okolí, kolo, brusle, ... a já pak byla nejvíc spokojená, když jsem si zalezla do pokoje a mohla si nerušeně číst.

zmrzlinka
7. črc 2024

Nejste jediný kdo nikam nepojede.Pri dnešních cenách.Akorat se tady tím nikdo nechlubí.Chce to vymyslet prostě výlety v okolí.

linusha
7. črc 2024

Já jsem třeba s našimi nikdy nebyla u moře ani na dovolené kdekoliv, prostě na to nebyly finance. Taky se opravoval barák. Bývala jsem u babičky nebo u tety na prázdninách na týden. A každý rok jsem měla 14 denní tábor, ten se vždy platil už začátkem roku. S našima byl 1-2 jednodenní výlety za celé léto. Největší zábava bylo lítání po venku s kamoskama nebo bratrancem a sestřenici, lezení po stromech pro třešně, ježdění na kole či koloběžce, koupacka u tety v bazénu. Když mi bylo 13 tak jsem začla chodit do sadů na brigádu trhat třešně, višně a pak jablka. Na brigády jsem pak chodila i později.
Myslím že mnoho dětí nepojede nikam.

adelisss
7. črc 2024

Letos taky jedeme akorát k rodině na několik nocí. Pro děti může být řešení i příměstský tábor, ale to už je asi pozdě teď řešit. Jinak se dá jezdit po okolí na kole, kolečkových bruslích, chodit na túry (+ třeba geocaching), jít na samosběry ovoce... Stanování přes víkend se nedá zařídit? Známí hodně jezdí přes bezkempu.cz, pokud by se vám nechtělo do přeplněných kempů. Jinak bych se možná dětem snažila splnit nějaké přání, na které se třeba dlouho těší. U dcery to třeba byl loni koncert od Pokáče. Ale může to být třeba jízda na koni, přespání na hradě nebo keramický workshop... Když člověk pohledá na internetu, tak kolikrát najde spoustu zajímavých akcí a aktivit v okolí.

rnika
7. črc 2024

Děti jsou někdy nadšeně i z mála. Zkuste třeba i jen na dvě noci někde poblíž stanovat. Bude to dobrodružný ☺️ Hodně bych se setkávala s kamarády, pokud máte tu možnost. A doma- něco bych vyráběla, hrála deskovky. Hlavně, aby si táta mezi prací také občas našel čas. Jezdit koupat se můžete na pískovnu nebo k rybníku, pokud máte něco v dojezdovw vzdálenosti. Nebo výlet na borůvky do lesa, akorát teď rostou, naše děti to mají rády ☺️

mourovatakocka
7. črc 2024

Já bych chtěla "dohánět", co nezvládáme, když je starší ve školce. Takže se snažím víc s ní číst, hrát hry, vyrábět. Hodně chodíme na hřiště, oba jsou piráti chodníků na kolech 😁 My to máme složitější, protože muž normálně jezdí na ranní, doma si prohodíme pár slov a já jdu na většinu pracovních dní do práce na pár hodin. Ale snažíme se víc výletit, ony i ty jednodenní výletyaji něco do sebe. Zkus popřemýšlet, na co třeba v běžném provozu není čas či síly. My jsme si oblíbili výlety vlakem - popojedeme někam, projdeme se, objevujeme přírodu, hřiště a šup zase nejlépe jiným dopravním prostředkem zpátky - nestojí to moc, svačinka z domova, max někde zmrzlina a low číst akce jak vyšitá.

holkadonepohody
7. črc 2024

U nás by teda jen stanování neprošlo, ale děti už jsou velké a tohle je prostě nebaví s rodiči.
Na dovolenou šetříme celý rok a aspoň na týden vždycky jedeme. V dnešní době je to asi ve většině rodin podobné, celý rok makat na týden dovolené.

autor
7. črc 2024

Děkuji všem za reakce a rady. Stanování neprojde. Zbytek děláme normálně.

mourovatakocka
7. črc 2024

Ještě mě napadlo, kdyby třeba bylo štěstí, můžete zkusit nějakou last minute, případně nějaký víkend na Slevomatu, já jsem třeba ve skupince na fb Zrušené dovolené, dají se tam pořídit pěkné pobyty, když někdo nemůže odjet na plánovaný zájezd.

martt
7. črc 2024

Nebud z toho smutná dětem opravdu stačí málo. My jsme az teď teprve po cca 5 letech byly na prodlouženém víkendu v Polsku a už nikam na delší pobyt minimálně do konce prázdnin nepojedeme. Ale ja to s dětmi řeším různýma bojovkama. Hrou o poklad, stezka odvahy... nebo vyrábíme doma různé věci. Samozřejmě záleží na věku dětí.

autor
7. črc 2024

@martt Děkuji také zkusím něco vymyslet.

20190418
7. črc 2024

A proč stanovani neprojde? Pokud ne na zahradě nebo v kempu by taky bylo nad vaše moznosti, tak určitě čundr. Opekani buřtů, koupání v potoku, spaní pod širákem. Naklady nula, zážitky na sto.

irmamala
7. črc 2024

A proc ne stanovani? Vzdyt cundr, stan, burty, bojovky jsou nejlepsi zazitky. Ja jsem s nasima jezdila k mori a nejradeji ze vseho vzpominam prave na cestovani starou avii po kempech. Bohuzel muj byvaly i soucasny manzel jsou vylozene all inclusive typy, takze moje deti takovych zazitku maji minimum. Holt kdyz nejsou prachy a chces jim neco doprat, tak asi budes muset sebrat odvahu a zkusit neco noveho, mene komfortniho.

95newmommy2020
8. črc 2024

Já třeba letos celé prázdniny nemohu mít dovolenou. A ani mi to nevadí, mám díky tomu o 30 K levnější moře v říjnu. Přes den je syn u babičky, vidíme se večer. O víkendu výlety. Na konci července pojede s manželem na chatu. Velmi lowcost, je to na vsi a je tam strašná nuda a pavouci. Takže jsem vlastně ráda, že budu v práci a nemusím manželovi vysvětlovat, že stejně to tam neuklidí tak, abych žádnýho nenašla.

prejeta_zaba
8. črc 2024

A jde ti o moře nebo jen někam jet? Kolik je dětem - zvládnete třeba hory? Troufneš si s nimi na delší cestu sama? Jako dá se vyrazit někde po republice nebo do sousedních států na pár dní, vybrat ubytování přes airbnb nebo nějakou levnou variantu. Ale i tak to není úplně zadarmo teda. Ono každý s tím bojuje, dovolenou máš týden a zbylých 8 máš stejně děcka pořád na krku. 🤷‍♀️ Třeba přespávat v autě nebo ve stanu a vyrazit takhle někam dál by u vás neprošlo? Abyste nebyli vázání jenom na tu noc doma, chápu, že stan na zahradě je nenadchne.

martt
8. črc 2024

@irmamala Tady jde spíše o nastavení každého z nás. Mne čundr, spaní ve stanu nevadí naopak to mám ráda. Ale třeba synové by mi ve stanu nebo jen tak pod širákem nespali. Ne kvůli pohodlí, ale kvůli strachu celou moc by nespali a byli by ve stresu co ,kde, jak..

autor
8. črc 2024

Zahrada u nás je velice malá. A v okolí nic ke stanování není.

aktakd
8. črc 2024

Stanovat se dá i v přírodě 🙂

zuzkasim
8. črc 2024

My vždy o prázdninách navštěvovali příbuzné a kamarády, na což přes školní rok nebyl čas. Dva dny u sestřenky, vařili jsme spolu, nakoupili taky spolu, dva dny u kamarádky ze studií, která bydlí v jiném městě. Děti si pohrály s jejich dětma, my pokecaly. Takhle to dělali i naši, když jsem byla malá. Když jsme rekonstruovali byt, to léto k nám nikdo nemohl, jeli jsme jen my, ostatní k nám přijeli až to další léto. Jezdila jsem sama s dětma, chlap buď rekonstruoval nebo chodil do práce, odpočinuli jsme si i od sebe.

adelisss
8. črc 2024

Na bezkempu.cz nic není? Možná bych se zeptala dětí, co chtějí dělat. Kolikrát jsou nadšené z návštěvy obyčejné farmy, kde se můžou mazlit s králíčky...

martinka0209
9. črc 2024

Buď zoo nebo parazoo,hlavně bych to viděla spíš na koupaliště,jsou i přírodní kde se platit nemusí,a to by mým dětem stačilo,tam by byli od rána do večera