Milé maminky..tápu. Můj synek bude mít čtvrté narozeniny a přemýšlím nad dárkem. Hraček, stavebnic, knížek máme dost. Za tablet se mi nechce utrácet. ☹ Kolo má, koloběžku taky... ale chtěla bych vyloženě sportovat sním. (Když jede na kole či kolobežce, utíkám a ty naše kopce??!! Jsem hnedle vyřízená) Tak jsem si říkala, že ty kolečkové brusle, myslíte že dělám chybu. Prcek je dost akční a ničeho se nebojí. Ale ještě jsme nebruslili ani na ledě ani na kolečkách.
Tak hledám-vybírám-tápu, nechci nic drahého, protože za rovnou cestou budem jezdit daleko... U nás samý kopce a křivý a děravý cesty i chodníky ☹ ☹ A s obchodama je to u nás docela bídný. neudělám blbost s nákupem přes net?? (Aby to malýho někde nedřelo)
Docela mě oslovila sada od insportline...štelovatelné 30-33 (mají prý jiný číslování je to 19cm-21cm) jsou tam i chrániče a helma za 1190,-.
Maminky máte zkušenosti se svými malými sportovci a sportovkyněmi. Vyvrátíte mi můj výběr, nebo poradíte na co si dát pozor??
Díky za vaše zkušenosti.
@blanka.k Děkuji ..tak vyrazit a pak mi napsat dojmy 😀 😉 Když u dětí není nic jistý někdy je něco baví jindy ne nebo jen chvilu. 😒 Tak uvidíme. Hodně sil a ať najdeme chvíli ty čertíky utahat 😉
To mě taky u sad napadne, že to nikdo asi zvlášť nekupuje... Teď zrovna louskám ty helmy na goolu.. Takže asi lepší bude si to ochytat, neboť teď mě napadlo, že mu mohou být i ty chrániče třeba velký...musím googlit jestli je více velikostí..
Ahoj, našemu skoro čtyřleťákovi jsem koupila brusle přes net bazarové cca za 300 Kč s posuvnou velikostí...helmu pokud nemá z kola, bych mu možná raději vyzkoušela a chráničů jsou taky nějaké velikosti...bohužel už si nepamatuju, jakou jsme kupovali my....Jinak a tom byl 2x zatím a dle toho to vypadá, zatím se neumí sám rozjet, ale nebojí se toho:o)
A co myslíte... jsou dost rozporuplné diskuze na druhy koleček a zapínání mám to řešit? A co hlídat na té štelovatelné brusličce...aby se to třeba neposouvalo, je v tom upínání rozdíl??
My jsme nějaké brusle podědili, nijak extra jsem to neřešila. Přilbu nosí z kola a chrániče jsme byli vyzkoušet ve sportissimu. Se starší jsme zkoušeli brusle od loňska, moc jí to nešlo. Letos je to lepší, ale pořád je to jen na chvíli, je z toho brzy unavená a radši si vezme kolo.
@betelgeuzz Díky... taky neočekávám zázraky, třeba mě to překvapí.. Ale myslela jsem si že by bylo dobré to zkusit... Děkuji už brousím po bazarech 😉
@nariel z insportline jsme kdysi par veci objednali a napriklad svihadlo a stahovaci pasy leteli do kose. Smrdelo to plasty a naftou i po tydnu vetrani na balkone a tim jsme s insportline skoncili.
Brusle detske s preskami viz obrazek, spis tkanicky nez stahovaci pasky. Chranice a helmu urcite vyzkouset v obchodu, osobne jsem i spis pro nove brusle s vyzkousenim v obchodu, nez pres eshop a bazar. U pouzitych brusli muze byt problem s lozisky, taky to dite, ktere v nich jezdilo mohlo mit jinak posazenou nohu nez vas maly, ojetost kolecek, aj.Je to jak u dospelych a s porizovanim detske obuvi. Taky to chce vyssi ponozky do nich.
můžete mi někdo prosím - z vlastní zkušenosti poradit, jestli jsou lepší kolečka v řadě, nebo vedle sebe?
@betelgeuzz - tobě se omlouvám za vpadnutí, já mám za sebou, zkušenost se zapínáním na tkaničky + přezky - značkové, ale mně to moc nevyhovovalo, teď jsem koupila obyč - v akci, tkaničky, přezka a sucháč - podobný typ jako na obrázku a přijde mi, že na noze sedí líp... Známý mi tvrdil, že pokud tkaničky, tak minimálně lehce nad kotník - stahne se to.. Přezkové jsou na prd v tom, že musíš buď pořád jakoby přitahovat, nebo povolovat. Asi jsou pevnější, ale já si připadala jak blázen - pořád to ladit...
@hancazivocich my jsme taky spokojeni presne s typem co jsi popsala. Jezdime na K2, tkanicky na zavazovani nad kotnik tesne, pres nart suchac, nad kotnikem klasicka prezka jak na lyzakach. Takze nejsi blazen a souhlas s Tvym znamym. A drzi stejne jako inline lyzaky, noha dobre zpevnena. Zaklad je, nasadit patu pri obouvani do paty, pak sesnerovat, suchac a nakonec prezka. Manzek na inlinech jezdi uz cca 15 let a pouze na Blade a K2, utahovani co jsem popsala.
K tem koleckum, kolecka vedle sebe, jsou jednodussi na jizdu, delani ruznych i treba akrobatickych veci apod. Pokud maji spunt ala brzdu ve predu, muze to delat nekomu problem pri jizde a odpychu. V rade kolecka jsou spise pro primo pro sport, jizda v tahu, sikovni i ala rampy atd.
@gepe - mám Riderky... Jsou i lehoučký - proti Bauerkám... díky... mně se ty kolečka vedle zdají bezpečnější, ale viděla jsem ty špunty vepředu a říkala jsem si, že mě to lehce děsí... Já bych hodila tlamičku hned...
@hancazivocich kazdymu vyhovuje neco jinyho, to je jen dobre 😉 a ty spunty, ja bych si ted rozbila pusu hned 😀 ale je fakt, ze jsem prvni brusle dostala v 11, coz je uz 26 let zpet 😲 😀 a prave byly kolecka vedle sebe a spunt 🙂 je to hodnei o zvyku.
@nariel taky jsem měla podobné dilema, už nevím jak syna utahat (teď měl 5,ale velikostně je na 4).. nakonec jsem koupila z bazaru za 150,- (taky nějak velikostně 30-32), pokud ho to bude bavit, koupím značkové. Helmu chci dát tu, co nosí na kolo, chrániče jsem koupila ve výprodeji značkové (K2 nebo RollerBlade a stály do 300,-), to mu pár let vydrží. jen ještě nějak nebyl čas vyrazit 🤐 u toho setu by mě asi vadila ta helma, nic extra to asi nebude (jako bezpečnostně)