In-line brusle, kolečkové brusle, na co si dát pozor?

nariel
8. čer 2015

Milé maminky..tápu. Můj synek bude mít čtvrté narozeniny a přemýšlím nad dárkem. Hraček, stavebnic, knížek máme dost. Za tablet se mi nechce utrácet. ☹ Kolo má, koloběžku taky... ale chtěla bych vyloženě sportovat sním. (Když jede na kole či kolobežce, utíkám a ty naše kopce??!! Jsem hnedle vyřízená) Tak jsem si říkala, že ty kolečkové brusle, myslíte že dělám chybu. Prcek je dost akční a ničeho se nebojí. Ale ještě jsme nebruslili ani na ledě ani na kolečkách.
Tak hledám-vybírám-tápu, nechci nic drahého, protože za rovnou cestou budem jezdit daleko... U nás samý kopce a křivý a děravý cesty i chodníky ☹ ☹ A s obchodama je to u nás docela bídný. neudělám blbost s nákupem přes net?? (Aby to malýho někde nedřelo)
Docela mě oslovila sada od insportline...štelovatelné 30-33 (mají prý jiný číslování je to 19cm-21cm) jsou tam i chrániče a helma za 1190,-.
Maminky máte zkušenosti se svými malými sportovci a sportovkyněmi. Vyvrátíte mi můj výběr, nebo poradíte na co si dát pozor??
Díky za vaše zkušenosti.

blanka.k
8. čer 2015

@nariel taky jsem měla podobné dilema, už nevím jak syna utahat (teď měl 5,ale velikostně je na 4).. nakonec jsem koupila z bazaru za 150,- (taky nějak velikostně 30-32), pokud ho to bude bavit, koupím značkové. Helmu chci dát tu, co nosí na kolo, chrániče jsem koupila ve výprodeji značkové (K2 nebo RollerBlade a stály do 300,-), to mu pár let vydrží. jen ještě nějak nebyl čas vyrazit 🤐 u toho setu by mě asi vadila ta helma, nic extra to asi nebude (jako bezpečnostně)

nariel
autor
8. čer 2015

@blanka.k Děkuji ..tak vyrazit a pak mi napsat dojmy 😀 😉 Když u dětí není nic jistý někdy je něco baví jindy ne nebo jen chvilu. 😒 Tak uvidíme. Hodně sil a ať najdeme chvíli ty čertíky utahat 😉
To mě taky u sad napadne, že to nikdo asi zvlášť nekupuje... Teď zrovna louskám ty helmy na goolu.. Takže asi lepší bude si to ochytat, neboť teď mě napadlo, že mu mohou být i ty chrániče třeba velký...musím googlit jestli je více velikostí..

blanka.k
8. čer 2015

@nariel syn má z 5 velikostí, co tam měli tu sadu dětských ,ty nejmenší a má to utažené na maximum 😅

loafeer
8. čer 2015

Ahoj, našemu skoro čtyřleťákovi jsem koupila brusle přes net bazarové cca za 300 Kč s posuvnou velikostí...helmu pokud nemá z kola, bych mu možná raději vyzkoušela a chráničů jsou taky nějaké velikosti...bohužel už si nepamatuju, jakou jsme kupovali my....Jinak a tom byl 2x zatím a dle toho to vypadá, zatím se neumí sám rozjet, ale nebojí se toho:o)

nariel
autor
8. čer 2015

@loafeer Díky už jsem brusličky taky našla bazarový za 450,- tak doufám že budou ještě volný... a velikosti chráničů jsou xs, s, m, l, Ale asi to bude rozdíl jak který výrobce nebo design ☹( Takže jedině do obchodu 😉

nariel
autor
8. čer 2015

@blanka.k jj už jsem zjistila že je několik různých velikostí a designů-tvarů...takže jak jsem psala výše..nezbyde než do obchodu a zkusit ☹ 😉

nariel
autor
8. čer 2015

A co myslíte... jsou dost rozporuplné diskuze na druhy koleček a zapínání mám to řešit? A co hlídat na té štelovatelné brusličce...aby se to třeba neposouvalo, je v tom upínání rozdíl??

betelgeuzz
8. čer 2015

My jsme nějaké brusle podědili, nijak extra jsem to neřešila. Přilbu nosí z kola a chrániče jsme byli vyzkoušet ve sportissimu. Se starší jsme zkoušeli brusle od loňska, moc jí to nešlo. Letos je to lepší, ale pořád je to jen na chvíli, je z toho brzy unavená a radši si vezme kolo.

nariel
autor
8. čer 2015

@betelgeuzz Díky... taky neočekávám zázraky, třeba mě to překvapí.. Ale myslela jsem si že by bylo dobré to zkusit... Děkuji už brousím po bazarech 😉

gepe
8. čer 2015

@nariel z insportline jsme kdysi par veci objednali a napriklad svihadlo a stahovaci pasy leteli do kose. Smrdelo to plasty a naftou i po tydnu vetrani na balkone a tim jsme s insportline skoncili.
Brusle detske s preskami viz obrazek, spis tkanicky nez stahovaci pasky. Chranice a helmu urcite vyzkouset v obchodu, osobne jsem i spis pro nove brusle s vyzkousenim v obchodu, nez pres eshop a bazar. U pouzitych brusli muze byt problem s lozisky, taky to dite, ktere v nich jezdilo mohlo mit jinak posazenou nohu nez vas maly, ojetost kolecek, aj.Je to jak u dospelych a s porizovanim detske obuvi. Taky to chce vyssi ponozky do nich.

loafeer
8. čer 2015

@nariel jako ja bych to asi az zas tak neresila...U tak malých dětí si myslím, že tam nějaké výrazné rozdíly nebudou, že se toho nemusíš bát

hancazivocich
8. čer 2015

můžete mi někdo prosím - z vlastní zkušenosti poradit, jestli jsou lepší kolečka v řadě, nebo vedle sebe?

@betelgeuzz - tobě se omlouvám za vpadnutí, já mám za sebou, zkušenost se zapínáním na tkaničky + přezky - značkové, ale mně to moc nevyhovovalo, teď jsem koupila obyč - v akci, tkaničky, přezka a sucháč - podobný typ jako na obrázku a přijde mi, že na noze sedí líp... Známý mi tvrdil, že pokud tkaničky, tak minimálně lehce nad kotník - stahne se to.. Přezkové jsou na prd v tom, že musíš buď pořád jakoby přitahovat, nebo povolovat. Asi jsou pevnější, ale já si připadala jak blázen - pořád to ladit...

gepe
8. čer 2015

@hancazivocich my jsme taky spokojeni presne s typem co jsi popsala. Jezdime na K2, tkanicky na zavazovani nad kotnik tesne, pres nart suchac, nad kotnikem klasicka prezka jak na lyzakach. Takze nejsi blazen a souhlas s Tvym znamym. A drzi stejne jako inline lyzaky, noha dobre zpevnena. Zaklad je, nasadit patu pri obouvani do paty, pak sesnerovat, suchac a nakonec prezka. Manzek na inlinech jezdi uz cca 15 let a pouze na Blade a K2, utahovani co jsem popsala.
K tem koleckum, kolecka vedle sebe, jsou jednodussi na jizdu, delani ruznych i treba akrobatickych veci apod. Pokud maji spunt ala brzdu ve predu, muze to delat nekomu problem pri jizde a odpychu. V rade kolecka jsou spise pro primo pro sport, jizda v tahu, sikovni i ala rampy atd.

hancazivocich
8. čer 2015

@gepe - mám Riderky... Jsou i lehoučký - proti Bauerkám... díky... mně se ty kolečka vedle zdají bezpečnější, ale viděla jsem ty špunty vepředu a říkala jsem si, že mě to lehce děsí... Já bych hodila tlamičku hned...

gepe
8. čer 2015

@hancazivocich kazdymu vyhovuje neco jinyho, to je jen dobre 😉 a ty spunty, ja bych si ted rozbila pusu hned 😀 ale je fakt, ze jsem prvni brusle dostala v 11, coz je uz 26 let zpet 😲 😀 a prave byly kolecka vedle sebe a spunt 🙂 je to hodnei o zvyku.