Ahoj, chtěla bych znát váš názor na koupi hrazdičky pro 5měsíční mimčo. Vyplatí se to ještě? Kdybych ji sehnala v bazaru tak do 500, ani bych to neřešila, ale to se mi nedaří, tak nevím, jestli má smysl kupovat novou.
Taky se mi líbí ta velká deka od Taf Toys, někdo o ní ale psal, že se na ní hodně chytají chlupy a prach a já mám doma 2 kočky :(, opravdu to tak je? Nezdá se mi to, podle materiálu mi to připadá v pohodě. Máte s tím někdo zkušenost?
Díky moc
Dobrý den, hrazdička a hrací deka jsou dvě různé věci. Hrazdičku bych v tomto věku už určitě nekupovala, je vhodná jen pro miminka, která jen leží a vrcholným pohybem je zvednutí ruky. Jakmile se dítě přetáčí (nebo se to učí), vyloženě ho to brzdí v přirozeném vývoji. Hrací deku (nejraději bez hrazdičky) byste ještě mohli užít, ale tak na dva měsíce. Až ve dítě naučí jakoukoli formou pohybovat (válení sudů, couvání, plazení, později lezení), bude chtít (a potřebovat) spíš zkoumat a objevovat, než ležet na dece a tam si hrát. Zkušenost s materiálem (ani s dekou jako takovou) nemám.
Přeji hezký den 🙂 Řekla bych, že záleží, jak je mimčo aktivní. Moji kluci už v této době stáli, takže malé hrací deky s hrazdičkou už nepoužívali. Co se týče Taf Toys, měla jsem i velkou hrací deku Taf Toys s hrazdičkou, tu jsme sundali a hráli si na té dece, ale to už můžete dát jakoukoliv deku. Deka byla z velice příjemného a hladkého materiálu, nepřijde mi, že by se na to chytaly chlupy, jen na tu hrazdičku, ta byla potažená něco jako fleesem a ty zavěšené hračky byly ze stejného materiálu, na to se prach a chlupy chytaly.
@linda73 ahoj linda, za mna to velmi zavisi od toho aku konk. hrazdicku a aku hraciu podlozku by si kupovala, niektore su fakt hracky na dlhsie, moje bambulky sa napr. s pyramidou alebo ako ju volam ja s lamaze domcekom hrali cca do jedneho roku intenzivne...je to trosku ina hracka, balili si do domceka aj ine hracky, nosili si ho, klopkali sme na dvere, i neskor casto po nej siahli Bola v izbicke kym mala mladsia 2roky, takze som videla ako casto si tie hracky, najma babiky, mamku a tatiho z toho beru a hraju sa aj inak.
to iste plati pre hracie deky, je kopa diek ktore sa daju vyuzit i neskor, my jednu taku mame de facto doteraz - tu nie je velmi znama ale v nemecku jo a je fakt supiskova zn. jak-o, je vhodna i do izby miesto koberca ako pevna podlozka na hru pre deti. pozri ku mne - https://www.modrykonik.cz/blog/atinkaa/album/de...
takze ak vyberies nejaku zaujimavu hrazdicku a dostatocne velku deku tak preco nie 😉skor daj na svoj pocit, kazdy to ma inak a to jak deti, tak rodina.
tak nech nejaku fajnovu objavis 🙂
Bezva, díky za názory a zkušenosti. Deku už mám objednanou, z druhý ruky, ale pěknou za 250, je bez hrazdičky, značka stejná, tak předpokládám, že materiál bude taky stejný. Hrazdu jsem chtěla Chicco deluxe 3v1 gym, jak jsem uváděla v názvu, dá se používat nejen na zádech, ale i na bříšku, vsedě i vestoje, malá zatím tráví většinu času na zemi na bříšku a trošku už cestuje, ale nic vážnýho🙂. Tu malinkou deku s hrazdičkou jsme měli, ale je právě už k ničemu, jen jí to při přetáčení překáželo.
Moje šestiměsíční vydrží pod hrazdičkou chvilku, pak se hned odvaluje pryč a spíš jí překáží. Z bazaru bych ji vzala, dražší už ne