Ahoj. Rodiče po mě chtějí abych dceři (1měsíc) vybrala na Vánoce hračku. Je to první dítě a já vůbec nevím s čím si ty děti hrají 😅 Je mi jasné že měsíční mimčo nic moc nevyužije a tak bych chtěla vybrat něco co bude používat až ve 3-4 měsících. Limit mám cca 1000kč ale klidně bych ještě připlatila. Poradíte prosím něco co děti zaujalo, co pomůže rozvíjet dovednosti?
Mne sa najviac osvedčili na prvé týždne-mesiace kontrastné kartičky, ktoré malého viac zaujímali ako iné pestrofarebné veci a neskôr sme ich využili na učenie zvieratiek. Potom veľmi u nás išila hrkálka na ruku (toto https://www.mall.cz/chrastitka-hracky-kousani/l... ale tie ponožky nemal rád) a všetko, čo šušťalo.
Naše děti milovaly hračky Lamaze. A oball je taky super.
Mojí dali plyšové chrastitko, decku, muchlaciho plyšáka do kočárku, kontrastní měkké kostky, hrazdicku… 😀 dal uz si to nepamatuju.
@dianawonder Asi bych si tím teď úplně nelámala hlavu a koupila třeba ty kontrastní kartičky (u nás teda někdy nefrčely) zavírací špendlík nebo hezkou hrazdičku, kterou za chvilku využije.
Já teď kupovala ještě nenarozenému synovi na vánoce takové kontrastní piskatko se zrcátkem od Canpol babies, u dcery byl oblíbený oball, jsou i autíčka s tím oballem, pak kontrastní leporelo, nějaké kousatko, chrastítko, hodně oblíbený byl šustící méďa (taková plyšová placka), s tím si hrála hodně... I nějaké hračky od Lamaze nebo Fisher Price určitě budou pro ten věk kolem 3 měsíců, to přesně nevím... Ještě mě napadlo usínáček, máme ježka od FP a ten měl taky velký úspěch, používali jsme ho hodně dlouho a teď u syna budeme snad taky
A deka s hrazdou je taky super 🙂
U obou děti měla úspěch tahle knížka https://www.mall.cz/hracky-plysove-textilni/taf...
to kontrastni chrastitko s piskatkem a zrcatkem od Canpolu je pecka (maj ho treba v DMku), oball, spendliky (pozor, nektere znacky blbe chrasti), Lamaze nebo Fisher Price plysaky. Hrazdicka (ale ty jsou obvykle nad limit)
Za mě úplně super tenhle "hranol" pro hru na bříšku od Little Dutch, mám syna 5 měsíců a miluje to. https://www.elisdesign.cz/polstarek-s-aktivitam...
@dianawonder nase deti milovaly pianko-knizkunod fisher price. Stala cca 6-700 a jeste dneska si s ni zpivaji..uz jako mimina si to otacely..
@dianawonder U nás vyhrály kontrastní kartičky a hračky. A pak hrazdička.
Hrazdicku nebo kolotoč nad postýlku. Ale u nás TOP hrazdicka, ideálně taková, kam jsou věšet různé hracky.
Určitě top hrazdička a špendlík. 🙂 A pak je ještě fajn lama od Fisher Price pro hru na bříšku. 🙂
A ještě bych zapomněla na nejoblíbenější úchopový balónek. Díky tomu se naučil rychle vše držet.
@dianawonder pro miminko usinacka z mušelìnu. Když si ho pak maminka dá do podprsenky na pár hod a dá k Mimi k hlavičce, miminko je klidné a krásne spinká, protože cítí maminku. Dcera má 9 měsíců a bez něj neusne. Kdykoli kdykoli ho má u sebe. Jinak hračky v tu dobu nejlépe vidí barvy a reaguje na ně cerveno -cerno-bile 😉 Sustici knížečky, plyšácci
@dianawonder hraci deka s hrazdickou, vodní podložka, chrastitko, míček s chrastici kuličkou na uchopení do ruky, já dost vyuzila i houpatko, leporelo
Knížku s kontrastními obrázky, öball, špendlík (chrastítko)...