Elektrické auto pro děti. Je to hračka, kterou se vyplatí koupit?

klokanka31
26. led 2021

Včera jsem viděla jet po ulici malého klučinu v elektrickém autíčku, a strašně se mi to zalíbilo. Máte ho některá z vás taky doma? Zajímalo by mě, jestli to je fakt hračka která se vyplatí, nebo jestli se vám děti jednou projely a nechaly to být.

emamaira
26. led 2021

Máme, syn ho dostal k 2. narozeninám. Sam ho umí řídit až asi od 3 let, jinak jsme řídili my na dálkové ovládání. Moc ho to baví. Myslím, že nejdůležitější, abyste na to měli doma prostor - zahradu, v malém prostoru to taková zábava neni.

verysucha
26. led 2021

Syn měl traktor.jezdil sám v necelých dvou letech. Jezdili jsme venku na ulicích okolo baráku atd.bavilo ho to

sajul
26. led 2021

Starší dostal elektrickou čtyřkolku zhruba ve dvou letech. Naučil se celkem rychle, pak jezdil i s bratrem. Ale teda, vydržela jezdit max 3h a pak se musela zapojit do elektriky, kde se nabíjela celou noc. Jediný řešení bylo náhradní nabíječka a baterka, aby se dala v případě potřeby vyměnit. Takže na kratší vzdálenosti a pojezdeni ano, ale na delší bych si s tím neteoufla a nějaký blbnutí na poli taky ne. Pokud bys chtěla aby vedle tebe jen jen do obchodu, tak dobrý. Asi je to tedy tip od tipu, my teď pořídili k Vánocům benzínovou čtyřkolku, starší 4,5r řídí perfektně sám, mladší 3r se to celkem obstojně učí.

klokanka31
autor
26. led 2021

@sajul To my bysme to měli na procházky se psem, kolem domu a tak.

sajul
26. led 2021

@klokanka31 na procházky nějaký kratší, na svezeni a tak, je to dobrá hračka.

klea81
26. led 2021

Brzo odejde baterie, jinak by syn jezdil dal. Ale ty náhradní díly jsou hrozně drahé.

klokanka31
autor
26. led 2021

@klea81 Tak nekupovat náhradní díly ale nový model auťáku 😄

journals
26. led 2021

Tak tohle je presne hracka ktera nam nesmi pres prah. To radeji investuju do odrazedla/kola/kolobezky. Tyhle pasivni hracky mi prijdou hrozne proti srsti 😖

nicol22
26. led 2021

Syn ho dostal od prarodičů k Vánocům a teda můžu říct, že to byly vyhozené peníze...vždycky se chvíli projede a konec. Ale neteř ho dostala taky a ta si s tím docela vyhraje...asi jak u koho....

modra_zizala
26. led 2021

Syn dostal teď ve 2,5 letech k Vánocům a obávám se, že nebude mít moc využití.. Zatím do něj sedl dohromady 2x, jinak se ho spíš bojí (ono to i dost divoce bliká a hraje). My máme teda navíc málo prostoru v domě (2+1) a zahradu ve svahu a určitě ne anglický trávník, tak mám i obavu, že si to autíčko neporadí s naším terénem. Uvidíme na jaře. Hrozně záleží, jestli máte nějaký plac, kde si může jezdit. A ideálně třeba zkusit u nějaké návštěvy, kdo má. Kdyby to bylo na mě, tak bych ho určitě nepořizovala, myslím, že jsou smysluplnější hračky 🙂

emamaira
26. led 2021

@journals chapu, taky jsem s tím měla problém a moc ho nechtěla, ale podlehla jsem nátlaku prarodičů, že mu ho musí koupit... sama bych ho za ty peníze neporizovala.

cilkat
26. led 2021

Kluci mají traktůrek a mají ho rádi, ale potřebuje rovný povrch (nizounky podvozek - zatím ho mají jen doma) a hlavně mě štve, že se baterka vybije, když třeba týden stojí...

leilinka1234
26. led 2021

Děti se mají hýbat, ne si vozit zadek v el. autíčku 🙂

klokanka31
autor
26. led 2021

@leilinka1234 Tak to že se projede tak neznamená že nebude běhat ne? 😄

klokanka31
autor
26. led 2021

@cilkat Traktůrek jsem taky viděla, u sousedů, mají ho normálně i s vlekem 😊

cilkat
26. led 2021

@klokanka31 z vleku by byli jistě nadšení, ale to už by se v bytě fakt neotocili :D (a na chodník je s tím nepustím).

leilinka1234
26. led 2021

@klokanka31 hodně štěstí při výběru značky 🙂

zuuzav
26. led 2021

My mame pro dcery detskou ctyrkolku a hlavne starsi je nadsena. Manzel jim k ni udelal vozik, takze pomahaji treba s odvozem listi...

klokanka31
autor
26. led 2021

@cilkat Tady to naštěstí jde i s vlekem, všude zámková dlažba a rodinné domy, žádná rušná silnice.

klokanka31
autor
26. led 2021

@zuuzav Tak to je super nápad, nejen že si vyhrajou, ale ještě pomáhají 👍

ai30
26. led 2021

Mame ho jako atrakci u prarodicu a je to super, maly ho dostal ke 4. narozeninam, strasne si to, ze to auto proste ridi sam, uziva. Bala jsem se, ze bude delat sceny, kdyz pojedeme domu bez auta, to ale vubec. Za me je to fajn jako atrakce, ale nic nejak zasadniho, co by deti vyuzili od rana do vecera.
Uplne jsem nepochopila, jak presne se to auticko vylucuje s odrazedlem/kolem/kolobezkou, ale beru to tak, ze je to asi neco mezi nebem a zemi.

emamaira
26. led 2021

@ai30 nevylučuje se to s odrazedlem/koloběžku, to má taky, ale mám radši, když se hýbe. V autě vydrží opravdu dlouho a myslím, že by se našla smysluplnější aktivita.

klokanka31
autor
26. led 2021

@emamaira No tak v autě může vydržet max. 2hodiny než se auto vybije 😄

klokanka31
autor
26. led 2021

A zase za nás nebyly auta, ale v zimě nás rodiče vozili všude po městě na sáňkách, a taky se nikdo nepozastavil nad tím že si dítě vozí zadek 😂

ai30
26. led 2021

@emamaira No tak to jiste, ale u nas to je s autem tak na 30 min prochazku, pak uz je ochotny jit domu. A je to spis extra 'vyjezd', ne ze by to byla jeho jedina venkovni aktivita za den. Ja treba syna dokonce nechavam sednout si vickrat za den, nejen v tom auticku. Treba u jidla, nebo kdyz si hraje s legem.. U kresleni ale nesmi, u toho musi behat.

stanqa33
26. led 2021

nas el.auticko dostal na vianoce ked mal 3, ale vozil sa na tom asi tak parkrat...nic moc ho to nezaujalo..bol teda stastny ked ho dostal ale asi tak vsetko 😃

emamaira
27. led 2021

@ai30 no vidíš, u nás se běhá i ve spánku 🙂 ale jestli jsi četla diskuzi celou, tak jsem psala, že syn auticko má, má ho rád, jen s tím nejsem vnitřně úplně smirena.

klokanka31
autor
27. led 2021

@emamaira Ale to je tvůj problém že s tím nejsi smířená, já se neptala zda s tím souhlasíte nebo ne, ale co na to děti.

nelasx
8. srp 2024

Jakékolik auto i třeba na dálkové ovládání se vyplatí koupit. U nas doma to hoši miluji, možná i dost manžel, ale nepřiznají to. 😀

veronicka89
8. srp 2024

hnusna věc, kterou bych nikdy nekoupila ...