Druhé dětské kolo pro 4-5 let. Máte tip?

lobella
14. kvě 2023

Ahoj. Prosim o tipy na detske kolo. Holka ma 4,5 roku. Loni dostala k vanocum 14" z decathlonu a od zacatku jezdi bez postrannich kolecek. Jezdime skoro denne mezi vesnicemi a hrozne se naslape. Ma 110cm a 18kg. Nepotrebujem asi zadna superlehka kola typu woom, spis stredni zlatou cestu. Velikost nejspis 16, ale zase kazde kolo je jine. Aby ji to chvilku vydrzelo. Kdyby byla prehazovacka,asi tim lip. Mame tu roviny ale semtam kopec je. Diky predem za tipy

leila7
14. kvě 2023

ahoj mame tohle kupovane kdyz bylo synovi 4 a kousek a naucil se s nim krasne jezdit je lehke a super barvy take maji i pro holcicky vrele doporucuji

konidana
14. kvě 2023

@lobella prehazovacku maj az od 20". Treba autor najaky, my melu autor comic myslim. Kluk ho zvladal od 4,5r. Cca 100cm, holka az spis od 6 let, byla drobnejsi a nemela tolik sily

kristyn86
14. kvě 2023

Za nas tohle. Ovsem sehnat pujde asi uz jen na bazaru. https://www.decathlon.cz/p/detske-16-kolo-900-4...

journals
14. kvě 2023

Nebude to spíš už na 20”? Syn je trochu menší a má 20” Beany

barmil
14. kvě 2023

@lobella máme Beany

lobella
autor
14. kvě 2023

@journals take premyslim nad 20,aby 16 nevydrzela zase rok max 2,ale to by chtelo vyzkouset...chtela bych vzit kolo s druhe ruky

journals
14. kvě 2023

@lobella 16 jí už bude skoro malá. To bude mít tak max tuhle sezonu, ale příští rok už ne. Syn je stejně starý, možná o malinký kousek menší a 16” mu už byla malá. Ale máme Beany, ty jsou prý trošku menší, nevím. Určitě zkuste. A zvážila bych ještě tu hmotnost. 14 vs 20 bude už váhově úplně jinde. Přeci jen to jsou ještě prcci. Za nás to byla priorita. Hlavně lehké kolo dobře prodáš zase dál, ty noname moc ne

zuzanka_13
14. kvě 2023

@lobella já to posledni dny/týdny resila taky. 14tku už ma malou a zvažovala jsem zda 16tku nebo 20tku. Nakonec jsem ve čtvrtek koupila Author Cosmic 20tku. Má 106cm a 16kg a jako jede na tom v pohodě, sice na zem dosáhne fakt na špičky, ale už bude jen větší a vetsi, takže to bude lepší a lepší... ta 16tka by byla jen na tuto sezonu. A jako já zas nechci kupovat každý rok kolo.

zuzanka_13
14. kvě 2023

@journals co se váhy týká, tak ta 14tka, co měla dcera (z decathlonu) vážila přes 8kg, a ta nova 20tka váží 8,8kg. Takže rozdíl téměř žádný...záleží co to je za kola no... ale souhlasím, ta váha pro mě byla taky důležitá...

lennus
14. kvě 2023

@lobella Lehké bych rozhodně hledala, hraje to velkou roli, líp se jim pak pojede. Dcera čerstvě 5 má od loňska Beany 16ku, syn teď Apache 24 a měl Core 20. Na FB je skupinka Bazar lehkých kol. Na Woom jsem celkem alergická, jakoby neexistovaly jiné.
Na zeď jsem nedávno dávala tipy na lehká kola a že jich je.

dashyyy
15. kvě 2023

Teď jsem prodávala 20" holčičce 4,5 roků a určitě by měla 16" malé.. ta 20% vydrží alespoň do 6/7 let 🙂 a pokud už jezdí hezky bez koleček, určitě něco s přehazovačkou.. naše děti měli kola Rock Machine a velká spokojenost 🙂

petrasipkova1
15. kvě 2023

Dcera měla Author Record, teď na něm začíná jezdit syn čerstvé 5 lety.