Dětské kolo 11 let (značky, cena, zkušenosti). Nové nebo z druhé ruky?

2veverka
19. dub 2020

Maminky, poraďte prosím. Pro našeho syna chceme koupit kolo vel. 26 palců na běžné ježdění. Jaké značky kol pro své děti kupujete? Nové nebo z druhé ruky? Zhruba v jaké cenové relaci? Syn zkoušel velmi dobré kolo Kellys, ale je to horské kolo.

janaaanna
20. dub 2020

@2veverka My kupujeme dceri RockMachine, mela uz 20 a ted ma 24. Je to ceska firma a jsme s nimi moc spokojeni. Kolo mi prijde lehke, prehazovacka i brzdy kvalitni. Nejsme ale zadni velci bikeri, priznavam, jezdime tak normalne.

2veverka
autor
20. dub 2020

@janaaanna Děkuju za radu! To kolo vám taky někdo doporučil? Cena je ovšem kolem 7, 5 tisíc v této velikosti a jestli dobře rozumím, zase jde o horské kolo, je to tak?

janaaanna
20. dub 2020

@2veverka ano, znami, ti maji ale dospele, myslim. Byli pozitivni na tu znacku a jeden konkretni obchod. Ja bych rekla, ze to je trekove, pro me takovy univerzal. My mame konkretne model Catherine, to je ale hodne holcici (barevne). Kupovali jsme nove, ted budu tu 20 prodavat, tak uvidim, jak uspeju...

kosi_cek
21. dub 2020

@2veverka , jako já se v tom zas až tak neorientuji, jen na kole jezdíme a jezdí i děti, je to pro más celkem nezbytný dopravní prostředek 😉.V této velikosti kol jiné, než "horské" asi budeš těžko schánět, je to vlastně už dospělácké kolo, jen pak "vymněňuješ" rámy za větší, podle výšky cyklisty, pokud se nemýlím, já dětem kupovala kola velikosti 26" s rámem 16, což by měl být nejmenší rám. Trekingová a silniční kola mají kola větší než 26", takže výběr je až od větší velikosti kol, ale u těch 26" to můžeš ovlivnit výběrem pláště (dělají se různé šíře s různě mohutným vzorkem)...U nás v našem oblíbeném cyklokrámku se prodává slovenská značka CTM, takže jsem zvolila ji, ale všechny možné značky mají kola různých řad, takže si můžeš vybrat podle preferencí a finančních možností. Odpružená vidlice bývá samozřejmostí, syn má třeba ještě kotoučovky, dcera obyč pákové brzdy, ale synovo kolo stálo 11000,-, dcery asi 7000,- obě na Alu rámu, jako máme kamarády, kteří neváhají dát za kolo dětem i 20000-30000,- .
Já kolo kupuji nové, i proto, že děti kola po sobě pak dědí, př. počítám spíš s prodejem, ale kdyby se mi naskytla nějaká dobrá koupě z druhé ruky, tak neváhám 😉

2veverka
autor
22. dub 2020

@kosi_cek Děkuju mockrát za rady! To s tím rámem jsem netušila. Mému klukovi sedí kolo vel. 26, ale je malý, měří 135 cm - takže spíš nižší rám? Prosím tě, co bys řekla na tato kola z druhé ruky:
https://www.sbazar.cz/Dana.Ponizilova/detail/10...

https://www.sbazar.cz/musilpetr/detail/10781018...

Moc Ti děkuju a zdravím!

hojda
22. dub 2020

Author Matrix 26 je od 135 do 155 cm. Asi spíše vyzkoušet, co mu bude víc pasovat, jestli se mu nebude lépe jezdit na vel. 24.

evaii
22. dub 2020

Kup spis kolo bez odpruzenych vidlic.Pokud kluk nemá víc jak 50kg,jsou tam úplně zbytečné a kolo je kvůli tomu zbytecne těžší o 2-3kg.My jsme ted porizovali k Vánocům synovi kolo od Rock Maschine 24,při jeho výšce do 130cm (nevim úplně presne kolik měří) a prodejce mi to i doporučoval,čím lehčí,tím se na tom dite méně naslape.

2veverka
autor
22. dub 2020

@hojda My jsme zkoušeli kolo Kellys v obchodě a opravdu mu už sedí 26. Navíc to má perspektivu, podědí to i sestra.

2veverka
autor
22. dub 2020

@evaii Prosím tě, superblbý dotaz: jak se poznají ty vidlice? Myslela jsem, že kolo Author je hodnoceno jako velmi lehké, hlavně ta verze Basic. Kolo Rock Machine ve své předpubertální náročnosti zavrhl, vadí mu ten design či co.

evaii
23. dub 2020

@2veverka Pod řídítky vedou vidlice do kola a jak jsi dávala odkaz na kolo např. kellys, tak tam jsou ty vidlice vidět, že jsou odpružené a tady ti dám odkaz na kolo, co máte konkrétně my pro syna a tam vidíš, že jsou pevné vidlice bez odpružení. ale to ti případně v každém prodejně ukážou..... Nevím, jak jinak popsat bohužel https://www.sportobchod.cz/detske-kolo-rock-mac...

hojda
23. dub 2020

@2veverka Tak to máme stejně, taky ho chceme pak pro ségru🙂

ada22
23. dub 2020

Mám dceru 135 cm a loni jsme ji kupovali 24 " je fakt, že letos už by 26" palců s malým rámem zvládla. Nyní se dělají již juniorské rámy i na velikost kol 27,5". Hrozně záleží kolik do kola chcete investovat a v jakém terénu jezdíte. Asi by mu ještě stačilo kolo bez odpružené vidlice. Dcera ho má, ale zas děti v tomhle věku ji už chtějí, protože ji mají kamarádi. Trendem posledních pár let je dělat převody buď 1 tác u šlapek * něco (většinou 8-11 koleček) trošku se s tím stáhne váha a myslím, že třeba i pro naše dítě je jednoduší řazení. Já bych kolo s odpruženou vidlicí hledala tak do 12 kg. Bez odpružené se dostanete i kolem 10 kg. Ta váha kola je u dětí hrozně znát. Mohla jsem to porovnat moje dítě vs neteř. Rozdíl váhy kola 2 kg, když si ho prohodily v kopci. Určitě se koukněte i na bazarová kola, chce to hledat, ale vplatí se . Lze pořídit kola v pěkném stavu za polovinu pořizovací ceny. Jinak myslím, že tu ještě nepadla značka Superior.

ada22
23. dub 2020

Oprava na těch 12 kg s odpruženou vidlicí se dostanete těžko. Rockmachina i superior se pohybují kolem 12,9 kg. Tady to není špatné, časem by na něj šla dát odpružená vidlice https://www.sbazar.cz/lubomir.zborovsky/detail/...

2veverka
autor
23. dub 2020

Holky, takze abychom se posunuly: ta kola, co jsem ukazovala z inzeratu, jsou do jiste miry prijatelna, nebo doporucujete v kazdem pripade lehci kolo a hlidat zejmena tu vidlici? Pro me je to fakt spanelska ves...
Jinak Author Matrix je takova ceska klasika, nebo se mylim?

ada22
23. dub 2020

Hodně záleží kolik do toho chcete investovat, kde jezdíte jestli terén nebo spíše upravené cesty. Author a matrix je je dobrý poměr cena výkon. My od nich máme 20" kolo a jsme spokojení. Já osobně bych šla do nějakého rockmachina nebo superioru, ale jsou to moje srdcovky (-:

2veverka
autor
23. dub 2020

@ada22 Složitým terénem nejezdíme, tak nějak normálně...

2veverka
autor
23. dub 2020

Zhruba něco takového?
https://sport.bazos.cz/inzerat/118575998/superi...

Nechceme investovat příliš, ale kolo poslouží ještě dvěma sourozencům, takže úplnou šunku bych taky nekupovala...

ada22
23. dub 2020

To je hrozně velký rám. Vybírala bych tak do 15 nemám úplně odhad ,ale já sama mám při 170 17" což je málo, ale dcera je na něm jak na žebříku. Jestli to budou dědit ještě další děti, tak bych investovala do původně dražšího kola jako nového s tím, že bazarové bude kolem cca 7000. My takhle loni pořídili nádhernou Orbeu 24" za 7000 kolo jak nový. Zatímco bazarový Author a Amulet ok, ale na těch součástkách je vidět víc opotřebení. My třeba u Authora menili už pneumatiky a budeme kupovat nové šlapky, protože praskly. Zkuste projet kolekce kol 2018-19 a pak číhat na bazaru. Pak jsou ještě kola Scott, trek, gt .

ada22
23. dub 2020

U toho superiora jsem myslela toto RACER XC 27

2veverka
autor
23. dub 2020

@ada22 Dobře, děkuju moc. A číhat tedy spíš u výprodeje obchodů nebo i u bazaru z druhé ruky a nechat si upřesnit tu kolekci?

ada22
23. dub 2020

Mají ho neteře ve 24 a není špatné. Našla jsem ho i v kolekci 2018 takže už by mohlo být na bazarech. Pak mají ještě hodně odlehčený model Fly, ale je jen na pevné vidlici.

blondynka400
23. dub 2020

@2veverka co toto? https://www.prague-bikes.cz/core-razor-26-eco-j...
Určitě by šlo někde sehnat levněji, kdyby to byl starší modelový rok. Píšeš, že ho budou mít ještě dva sourozenci, pak se dá prodat.
Za mne je tato značka super, není tolik známá, ale poměr cena/výkon je super, mnohem lepší, než nějaký Author a pod
Nevšimla jsem si, kolik má syn cm, ale mám o něco mladší dceru, 26 už má druhý rok a příští rok už jí bude malá.... Je tedy fakt, že ona je velká, ale aby jste zbytečně nekoupili kolo malé 🙂

ada22
23. dub 2020

Číhat jsem myslela na bazaru ale klidně i ve výprodeji.

ada22
23. dub 2020

Je oni to core dělají pod více jmény nebo změnily název. Já na něj koukala pod core nipper. Jinak určitě dobrý typ. Jen u bazaroveho se pidit po váze. To kolo si lze vybrat v různém osazení, takže se pak může lišit váha.

blondynka400
23. dub 2020

@ada22 nipper core to podle mne byl předtím, teď asi název zjednodušili 🙂 Souhlas, že ho dělají v různém osazení. Já si třeba koupila rám a zbytek nechala postavit a cenově to vyšlo stejně jako někde už hotové v obchodě. Ale ani "hotové" není špatná volba.
Teď už na něm jezdí druhé dítě a pořád je jako nové. Do 26 jsem šla tedy do jiné značky, ale chtěla jsem už jiný level kola, který Core již nedělá, jinak ale za mne jasná volba.

blondynka400
23. dub 2020

@2veverka teď ještě koukám že u této značky dělají ve 26 tři různé velikosti rámu, takže tam problém s výškou dítěte nebude. Já mám 26 od jiné firmy (tam je velikost rámu jenom jedna), ale to je jiná cenová, to ti sem dávat nebudu, je mi jasné, že o to zájem nemáš 🙂

2veverka
autor
23. dub 2020

Holky, děkuju moc. Když ale uvážím, že z těch skvělých věcí, co jsme děckám od malička koupili, jsem zatím neprodala ani ň, možná by nám stačilo kolo o jeden level nižší... Jo, syn měří asi 135, ale 26 mu už sedí dobře.

blondynka400
23. dub 2020

@2veverka proč jsi nic neprodala? Já prodávám úplně všechno a sportovní vybavení se prodává asi nejlépe.

2veverka
autor
23. dub 2020

@blondynka400 To bys mě musela znát... Já jsem intelektuální duše, s hlavou v oblacích, potřebovala bych na toho člověka...

ada22
23. dub 2020

Kola , kočárky, nosítka odrážedla jdou prodat v pohodě. Oblečení už je horší. @blondynka400 mohu se ze zvědavosti zeptat co jste pořídili? I když přemýšlím, že až dcera doroste 26" podědí me kolo s kratším představen a ja si udělám radost 😀