Ahojky, je lepší plastová nebo dřevěná? Nerozkýve se ta plastová za chvíli?
to asi přijde na konkrétní kuchyňku. My máme vybrané dvě, dřevěnou i plastovou, a máme veliké dilema, kterou koupit. Obě stojí skoro stejně, ale plastová má navíc lednici, mikrovlnku, kávovar, nádobí, bohaté příslušenství, pracovní plochu, ale zas nemá prakticky žádný úložný prostor... Dřevěná (Ikea) nemá prakticky nic.
@globulinka první kuchyňku jsme měli malou plastovou. Už jsem to psala na jiné diskuzi, neustále se rozkládala, když se otevírala trouba bylo nutné druhou rukou kuchyňku přidržet, to malá dcera nezvládala. Pořád jsem nasazovala vypadlá dvířka trouby, jak byla plastová kuchyňka lehká, tak pořád cestovala, kácela se. Jediné pozitivum na plastových kuchyňkách jsou zvukové efekty. Loni přinesl Ježíšek velkou dřevěnou rohovou Kidkraft a ta je super. Má lednici, dřez, troubu, mikrovlnku, pračku, telefon, dostatek úložných prostorů a prostornou pracovní plochu. Váží asi 25 kg, takže stabilita dobrá, zpracování taky dobré. Cena je hrozná, ale mám dvě holky a v kuchyňce můžou úřadovat obě. Taky je potřeba dát si pozor na výšku pracovní plochy, některé kuchyňky ji mají hrozně nízko.
@myskin děkuji, už necháváme dělat dřevěnou. Bude od truhláře podle obrázku....ty sériové jsou strašně drahé. Právě myslím na to, že teď bude nižší a pak k ní přiděláme nožičky
@globulinka to je úplně nejlepší, nechat si ji udělat podle sebe.
Také začínám řešit kuchyńku, i když jsme se nakonec rozhodli to nechat na příští rok. To už si s ní malá opravdu vyhraje. A nakonec ji asi nechám udělat od truhláře, protože ty cenovky v obchodech mě děsí a plastovou nechci.
@mercedesse Taky jsme si mysleli, že to necháme k narozeninám, ale ona pořád vaří....tak ji ostane teď 🙂 a to teda, jako 3500kč za ní fakt nedám :(
@globulinka No a právě ty co se mi líbí, tak stojí třeba 5-7000. Nejsem magor
Plastová je na nic... Koupili jsme tuhle, holky ji dostanou k Vánocům 🙂
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=77267589&tab=0
@zuza01 ta je moc pěkná! 🙂
Ježíšek donesl ke kuchyňce i doplňky a co můžu teda doporučit je firma Djeco - od nich máme tousty, dortíky - vtip je v tom, že si to děti skládají podle své fantazie, případně maminčiny objednávky 🙂. Jsou vážně super, děti to baví. Je to dřevo v kombinaci s filcem. Mrkněte na to.
@myskin super, zrovna se mi to hodí, něco z filcu jsem jí ušila...ale nějaké vybavení to chce 🙂 děkuji
@mercedesse tak to já jsem magor 😀 . Naše kuchyňka stála tak jak píšeš, ale skládaly se babičky a jelikož jsme zařizovali pokojíček, tak se nám tam i krásně hodila 🙂 . U nás je kuchyňka obsazená každý den, je to vděčná hračka. A tu starší dokonce baví kuchyňku i uklízet 🙂
@zuza01 vybrali jste krásnou kuchyňku!
@globulinka zrovna jsem hledala jestli nemají ještě něco, že by Ježíšek doplnil. Ještě je fajn dřevěná pizza, ale tu jsme kupovali od jiné firmy (tuším že Bino, Djeco byla dražší). Pizza jde rozkrájet a na sucháč se na ní dává salám, paprika nebo žampiony.
@myskin to je super, ale pro nás zatím asi zbytečné. koupíme asi až k 2 narozeninám, ted nevím jestli by si s tím vyrála tím
Zdravím, my jsme také řešili dřevěnou vs. plastovou. Do finále se dostala dřevěná z IKEA a plastová Tefal Super Chef. Nakonec jsme vybrali tu plastovou od Tefalu, a jsme s ní spokojeni. Dcerka ji dostala ke druhým narozeninám. Velikostně je akorát, i výška je pro dcerku vyhovující. Kuchyňka má dřez, dvě odkládací plochy, poličku, háčky na pověšení kuchyňského náčiní, troubu s plechem, a dokonce lednici. Při výběru jsem měla strach, aby byla kuchyňka bezpečná – stabilní, když je z plastu, a mohu říci, že je propracovaná, stabilní, odolná, prostě super. Tak ať dobře vyberete 🙂
dřevo, ta bude i po vnoučata 😉
Jsem pro dřevěnou, máme ji doma a spokojenost.
Holky, tak my jsme koupily tuto- http://detske-kuchynky-elektronicke.medvidkoveh... - byla to taka cenová stredna cesta a hlavne je dost velka, nechtela jsem, aby se děti nebili o kazdy centimetr prostoru. stabilitu ma super a kopec doplňků a vazne ji decka zboznuji ... varime spolu..ja jim udelam caj a oni mne kavu 😵 ..a da se skladat a rozkladat, takze kdyz treba potrebuji upratat, zlozim ji na mensi a pak zas rozlozim... co se tyce drevenych - i mne se velice libi, ale jsou masivnejsi, zase jsem se bala aby to deti na sebe nestrhli a neublížili si a pak ... tyto dnesne drevene vyrobky už nejsou tak kvalitne, jak meli nase babicky. ja si myslim, ze se to po par letech rozpadne a vnouaata s tim uz jen zatopi 😝 .
http://detske-kuchynky.heureka.cz/woody-kuchynk...
tahle je uplne na prd ☹ ale vzhledem k tomu ze me nakonec stala 100kc je super 🙂 je z hodne tenke preklizky a cela takova chatrna a rozhrkana. plexisklo taky moc nevydrzelo takze pokud drevenou tak radeji drazsi model
@majruska nejednou se mi potvrdilo, že nejsme taki bohatí abychom si kupovali levne věci ... sice to není k teme, ale koupily jsme hotovou sprchovou kabinkou za super cenu. byla ale špatně navrhnuta - z kazde strany protékala, takze jsme ji museli vratit - a trvalo to 3měsíce, protože výrobce tvrdil, že chyba je v montáži - přitom to byla kabinka na domaci montaz ... cele zle ... raději investovat trochu více a mít záruku ze nebudu po par měsících kupovat nove ...
rozhodně je lepší dřevěná