Dárek pro roční dítě, víte o něčem osvědčeném?

chechtulin
17. lis 2014

Ahoj,

nevím, jestli tady už takový dotaz nepadl, ale nevíte někdo, prosím prosím, o nějakém osvědčeném dárku pro ročního chlapečka? Problém je v tom, že na skoro všech hračkách je napsán doporučený věk, který absolutně neodpovídá realitě. Koupila jsem třeba synovi vkládačku, která je pro děti od 6 měsíců, ale dodnes - a to je mu rok - nechápe, co s tím (a to je opravdu chytrý 😎 ). Další případ - teď začal chodit a tchýně mu koupila odrážedlo, protože na něm bylo napsáno, že je určené pro děti od 1 roku. Ale malej na něm samozřejmě neudrží rovnováhu a neví, že se má odrážet nožičkama 😉 Teď máme za úkol vymyslet, co bychom pro něj chtěli k Vánocům a já přiznávám, že jsem v koncích, protože už nevěřím, že když je na hračce napsáno, že je pro děti od 1 roku, tak je opravdu pro děti od 1 roku. Syn má rád knížky (ale těch už má hodně), baví ho do všeho tlouct (má 2 zatloukačky), kostky zatím moc nechápe, i když je taky má... Jsem bezradná 😢 Prosím, pomozte 😎 Samozřejmě bych chtěla něco, co ho bude rozvíjet a u čeho vydrží dlouho sám a nebudu mu muset asistovat (hlídat ho, aby si neublížil). Přemýšlela jsem o něčem, jako je Geomag pro mrňata, ale nemusí to být nutně podobné. Předem děkuji 😀

sasui01
17. lis 2014

Jako bych si precetla jak to chodi u nas doma. Do roku maleho zadne hracky nebavily. Ted ma 15m a konecne si zacina hrat. Ja tomu teda nechavala volny prubeh. Taky me to nekdy frustrovalo ze si nechce s nicim hrat ale darky jsem brala s zrezervou. A na motorce dneska jel poprve!!! Ma ji od roku 🙂 treba jsem ani necekala ze si bude chtit hrat s duplem a nahodou na nej narazil a miluke ho. Takze bych mu koupila treba neco co bude cjvilku lezet a on se k tomu casem dostane 🙂 ;) a co maly jeste miluje je takovy skakaci oslik gumovy a potom od FP hraci dino do ktereho se vkladaji kulicky ale to je podedene a dnes uz se neda koupit. Snad bazarovy. Snad jsem aspon trochu pomohla ;)
@chechtulin

sasui01
17. lis 2014

Jeste me napadl takovy "darek" u nas jsem si to spis koupila ja ale je z toho nadsen. Ma rad auta tak jsem koupila jidelni sada s auticky z tescomy. Je teda dost draha ale krasna a libi se mu. Neni to teda vzdelavaci...

baara15
17. lis 2014

Ahoj,
mě se líbí mluvící pejsek od Fisher Price. Myslím, že pro ročního chlapečka už by mohl být.
Ale těžko říct, na jak dlouho ho zabaví 🙂

zmuzle
17. lis 2014

@chechtulin Synovi se libil hraci snek od FP. Jinak ted spis je ten tvuj nadsen z chuze. Objevuje a kdejaky klacik je zajimavejsi. Urcite Duplem nic nezkazis, syn si s nim hraje doted. I s tema autama. Duplo autobus nema chybu a neublizi si. Muze to nejdriv jen zuzlat 😀 Odrazedlo motorku pochopil a sedl si v roce a pul a ve 2 uz mel kolo odrazedlo. Ted mu vazne staci micek, chodici ditka oceni takove to zviratko na tyci a casem to duplo, ten geomag do vany treba. Syn dostal tu velkou tatrovku na Vanoce. Posilali jsme si ho v nem. To byl nadsen. Pres zimu ji mel doma, pak uz venku.

krystalka
17. lis 2014

Syn dostal k 1.narozeninám velký náklaďák - Tatrovku - nejdřív ji měl doma a vozili jsme ho v ní, nebo to tlačil před sebou, nakládal si do toho různé věci a vozil po bytě...v létě jsme ji dali ven a na dalších 5 let to byla nejoblíbenější hračka na zahradě, až letos na jaře jsme ji už museli vyhodit, protože se začala rozpadat, synovi bylo 6 let 🙂 , odrážedlo motorku měl tedy od 15 měsíců a nejdřív trénoval doma, spíš to pod sebou tahal, než na tom jezdil, ale brzy pochopil a v roce a půl už na ní sjížděl obrubníky a řádil jako ďas 🙂 ....a okolo roku taky miloval takové dětské piánko na baterky, kde byla spousta melodií a i různé zvuky zvířátek, u toho se zabavil docela dlouho, měli jsme nějaké z Tesca a taky funguje dodnes....

milmic
18. lis 2014

Já jsem dceři dávala k prvním narozeninám hru Den a noc. Nejdřív si jenom navlíkala a návody jsem schovala, později už stavěla smysluplně, hraje si s tou hrou dodneška. 🙂