Dárek pro 10letou slečnu. Co teď frčí (do 400 Kč)?

heidi_z_hor
19. lis 2024

Jaké dárky teď frčí u 10 letých slečen 😍? Tak do 400 korun. Může být i více drobností v této ceně. Děkuju za tipy 🤗!(

martulka88
20. lis 2024

@heidi_z_hor Mé neteři je 9,5 a u ní tvořivé věci či kreslen í- korále, velký set fixů, teď zkouší vyšívat a baví ji to. Pak nějaké doplňky do her (hraje The Sims, minecraft a Roblox). Oblečení, lego. Asi bych šla cestou zeptat se.

bledulka84
20. lis 2024

@heidi_z_hor klidně už i nějaké šetrné líčení, kosmetika, už je to to období přechodu do puberty, kdy některé jsou ještě víc dětí, některé už "největší frajerky". Třeba i poukázka do obchodu, kdy si slečna sama bude moct vybrat a rozhodnout, co si v dané částce koupí. Třeba v Primarku nebo Actionu by si určitě vybrala. A nebo i ty věci na tvoření. Plátno a barvy, kdy si z toho zrovna na oslavě s všemi přítomnými může vytvořit obraz na památku. A toto funguje bez ohledu na věk, pokud dotyčnou tvoření baví, nám na zdi visí obraz z dceřiných pátých narozenin.

squezy
20. lis 2024

@heidi_z_hor koupila bych nějaký dívčí parfém nebo nějaké šminky. 9 lete jsem kupovala trpitivy lak na nehty,lesk na rty a modrou řasenku 😀 Vše pouze na víkendy,nikoliv do skolky 😉 A mela radost.

ejzi
20. lis 2024

@bledulka84 úplně bych líčidla a kosmetiku nedávala pokud by o to holčička neprojevovala zájem. Když jsem byla mladší tak jsem od tety neustále na Vánoce dostávala kosmetiku a nějaká líčidla. Řeknu to na rovinu. Válel se to u mě v poličce v pokoji tak dlouho dokud jsme to nevihodili.

ejzi
20. lis 2024

Rači bych se té holčičky taky optala co by se jí líbilo.

martulka88
20. lis 2024

@ejzi Já se ptala ségry, co by řekla na kosmetiku, že bych jí to koupila k 10.narozeninám a je zásadně proti. A je fakt, že takové dítě nepotřebuje se malovat. Max.nějaký.krém nebo vůni, ale makeup bych nekupovala.

radkazenklava
20. lis 2024

@heidi_z_hor neteř je o něco mladší, ale radost ji udělá něco na tvoření..sama si řekla o diamantové malování, máme pro ni velkou sadu na výrobu náramků. Dále ještě mělo úspěch pískování, pixel obrázky, malování podle čísel. Třeba firma djeco má nádherné sady na tvoření. Levnější verze se dá sehnat v actionu, pepcu,mailu, na allegru.

jari110
20. lis 2024

Taky jsem za tvorivé věci. 🙂 Prostě ta kreativita baví mnohé holky, tímhle určitě nic neskazíš.

tereza0111
20. lis 2024

To je takovy hezky vek, kdy naprosto vsechno :D
U moji desetilete frci stale jeste i hracky jako plysaci a figurky, lego, cokoli na vyrabeni a tvoreni, doplnky do vlasu, detske nahrdelniky a nausnice (fakt doufam, ze jezisek na to prinese treba stojan...) a velkou radost udela i kosmetika - stiny, tonovane balzamy, velmi ji teda potesi i lak na nehty. Nebo trochu jinak, uz potesi i treba vstupne a akce - ted dostala kurz plavani s ploutvi morske panny a byla hodne nadsena. Asi uplne cokoli, hlavne at je to barevne :D
Jedinne co ji nijak jeste nepoteri je obleceni, ale to je dano spis tim, ze u toho je stale zvykla, ze to se nakupuje kdykoli podle potreby, tak to jeste neni v te fazi, kdy uz by bylo dobrym darkem

ai30
20. lis 2024

@heidi_z_hor Ja bych dala knizku nebo komiks, (popr neco jako kapesni nuz do prirody, dalekohled, nebo tak). Tady ta fetisizace deti ve stylu 'ona uz se urcite chce licit' mi bytostne vadi, tomu bych se fakt vyhla obloukem, nechapu, proc se to do tech holek tak tlaci.

bledulka84
20. lis 2024

@ejzi
@martulka88 já tu desetiletou holku doma mám, proto píšu zkušenosti, vidím, co dělá radost jí i jejím kamarádkám nebo spolžačkám. A samozřejmě snad nikdo normální nebude kupovat hutný make-up na dětskou pleť, ale lesk na rty nebo řasenka radost udělá. A kvalita je při výběru doufám samozřejmostí.

jittuli
20. lis 2024

@heidi_z_hor v naší škole teď frčí háčkování bez háčku z příze Alize https://www.prohackovani.cz/prize-puffy-428-str...

A dceru by potěšilo i cokoliv plyšového od squishmellows.

miryp
20. lis 2024

Dcera měla 10 loni a líčidla od příbuzných byla naprostým propadákem. Naházela mi je do mojí kosmetické tašky. Úspěch sklidily loni (a letos by to nebylo jiné) tvořivé balíčky, různé druhy fixů, doplňky do vlasů, šumivé bomby do koupele, sliz, antistresové postavičky, povlečení s kočkami, plyšové squismellows.
Letos byla v přáních pro Ježíška skromná, chce jen 3D pero a Roblox. Dostane tedy 3D pero, oversize mikinu s beránkem, kterou mi neustále bere, štětcové fixy, nastavitelný obal na knihy, knihu a jelikož jsem si říkala, že by to letos ještě sneslo nějakou hračku, dostane tamagotchi original, neb se synem rádi hrají jednu hru, kde se starají o nějakou postavičku.
Do Mikulášského balíčku ukryjeme vánoční pyžamo, vánoční ponožky, antistresovou hračku a místo čokoládového adventního kalendáře pak adventní stírací los.
Pokud tvá neteř ráda čte, tak u našich dětí (syn 9 a dcera 11) má úspěch série Vlčí dívka, série Alea, dívka moře a pak kniha Dívka v medvědí kůži. K Vánocům dcera dostane knihu Wednesday, převyprávění první série, protože to miluje a syn pak dostane krásnou knihu Kroniky beskydských draků.

2veverka
20. lis 2024

@jittuli Prosím tě, můžu poprosit o vysvětlení toho háčkování bez háčku? Co se dá vytvořit a kolik klubíček příze je třeba? Moje 13tiletá dělá náramky z bavlnek, tak mě to zaujalo...

2veverka
20. lis 2024

@miryp Prosím tě, jak vypadá ta oblíbená mikča s beránkem, můžu se zeptat?

miryp
20. lis 2024

@2veverka je to tento styl televizních mikin, děti se do toho rády schovávají celé, takže jsem jim vzala dospěláckou velikost https://www.rodinnebaleni.cz/mikinova-deka-s-be...

2veverka
20. lis 2024

@miryp Aha, dekuji.

jittuli
20. lis 2024

@2veverka tak se to provlíká ty očka. Třeba tady je to vidět

https://www.youtube.com/watch?v=TiM54MGOl8g

My děláme jen deky. Na jednu střední velikosti jsme potřebovali 5 klubíček.

2veverka
20. lis 2024

@jittuli Aha, děkuji. A je hlavně v tvé rodině, nebo je to vrstevnický fenomén, a tedy i šance, že by to chytlo moji dceru? Co myslíš? Letos mi poněkud dochází fantazie ohl. dárků pro puberťáky, tak se ptám...

jittuli
20. lis 2024

@2veverka donesla jim to vychovatelka do družiny takže jejich třída v tom jede dost. A viděla jsem to i u holek od dvou tátů na instagramu tak myslím, že v tomto věku 8-10let to je známé.

2veverka
20. lis 2024

@jittuli A je to prosím tě deka reálné velikosti, kterou se děcko přikryje, nebo jen dečička na ozdobu?

izz76
20. lis 2024

Mam 10letou a frčí různé korálky,vyráběci sady,třpytky,deníčky,fixy, plyšáci,voňavky, lesky na rty. Dcera nedávno k narozeninám dostala od kamarádky pleťové masky a byla z toho nadšená. 😀 Oblečení nějaká oversize mikina, nebo chlupaté klapky na uši.

jittuli
20. lis 2024

@2veverka z těch pěti klubíček je to deka cca 80x120cm

tereza0111
20. lis 2024

@jittuli to je ale super, to se u nas chyti taky. Nemas prosimte jen nekde odkaz na navod jak zacit prvni radu? Uz vybiram barvy klubicek :D

jittuli
21. lis 2024

@tereza0111 jj je toho na yt hodně, třeba tady

https://www.youtube.com/watch?v=2u8RGKHAiBs
martinka0209
23. lis 2024

Kniha, parfém,balzám na rty,lesk na rty, tvoření ( výroba mýdel,výroba krystalů atd.),čelenka do vlasů