Co obléct a obout 15měsíčnímu dítěti do mokra

kukokuko
14. zář 2018

Holky, prosím odkazy na oblečení a boty, které se vám osvědčily do mokra a deště?
Máme 15-měsíčního klučinu, je spíše menší a drobnější, vel. 74/80, botičky má vel. 20.
Můžu už takhle malému prckovi dávat holínky? Přijde mi, že v tom bude pěkně šmajdat, když chůze ještě není dokonalá. Taky z ortopedického hlediska holínky asi nicmoc. Nebo raději nějaké nepromokavé kotníkové celoročky? Co se týče oblečení, tak osvědčil se vám softshellový overal apod.? Nic značkového drahého nechci, stejně to zničí, když vidím co dělá, všude se válí, leze po kolenou, no znáte to...Třeba Lidl má toto: https://www.lidl-shop.cz/LUPILU-Chlapecky-softs...
Předem zkušeným matkám děkuji za tipy a přeji pěkný den všem🍀

adau
14. zář 2018

Softshellovy overal z Lidlu byl jeden z nejlepsich kupu ever👍 holinky jsem davala, kdyz opravdu lilo, nebo do lesa, jinak celorocky

nezvalova
14. zář 2018

Já měla softshellovy overal z KIKu a posloužil super a taky stál kolem 350 Kč. Hodně se osvědčil, bo mu nestáhlo na záda, když lezl. Nebo ještě pogumované bundy a kalhoty s laclem- taky z Lidlu.Ty ani nemusíš prát, stačí setřít mokrým hadříkem.Boty jsou horší, v takhle malé velikosti bych holínky často nedávala, tak jenom celoroky a impregnovat.

leneee
14. zář 2018

@kukokuko synovi je 15mes,zacal chodit pred mesicem. Holinky jsem ze stejneho duvodu jak vy,zavrhla 🙂 Budu davat celorocky a softshelove kalhoty co maji uvnitr nohavice takovou tu gumu na stazeni. Mam take sustakovy overal,ktery muzu dat jeste navrch pres obleceni, kdyby bylo treba moc mokro nebo mel jen teplaky a zaclo prset-je lehky a velmi skladny,u dcery se mi osvedcil. Ten softshelovy bude urcite take super vec 👍

zmrzlinka
14. zář 2018

Měla jsem softshell overal z Lidlu a celorocky od Superfit.

lajochova84
14. zář 2018

Heleď, jak dlouho by chodil v holínkách? Hodinu, dvě? Tolik toho nenachodí, aby to mělo vliv na nohu. Já je zatím nemám, jdeme ven na půl hodiny, vyhýbáme se mokrý trávě a je to dobrý. Má voděodolný kalhoty a bundu, ale zatím využito jen v lese. A tam jsem ho stejně furt nosila, protože se mu špatně šlo a zajímal ho každej klacík.

odula
14. zář 2018

@kukokuko jsou i holinky typu barefoot ;)

morinka7
14. zář 2018

Moje 16 měsíců stará dcerka nosí softshellové kalhoty a dneska jsme ji koupila holínky Demar. Chodí sama od 8 měsíců 😉

kexina
14. zář 2018

Já teď řeším podobné dilema se 17měsíčním synem. Koupila jsem mu ten overal z Lidlu, na zimu máme oteplováky. Jinak boty má zatím polootevřené (ono to jsou spíš bačkory, ale na tu první chůzi dobré), takže do mokra ho nepouštím. Ale koupím mu jen nějaké celoročky. Holinky jsem zvažovala, ale pak jsem je zavrhla, že a) neprospějí nohám když pořádně nechodí a b) je to nejspíš zbytečná investice, protože je bude mít na nohách párkrát a do jara mu stejně nevydrží.

kukokuko
autor
14. zář 2018

@adau
Díky. Jen si říkám, že je ten overal asi spíše do chladnějšího počasí, když je vyteplený...Na léto do deště to asi není viď? To by se v tom prcek upařil..

kukokuko
autor
14. zář 2018

@nezvalova
Na to jejich pogumované oblečení jsem právě taky koukala, ale na toho naše drobka nemají velikost, z té jejich 86/92 by vypadnul, to až tak ve dvou letech, ne-li déle...

kukokuko
autor
14. zář 2018

@lajochova84
Jasně, bylo by to jen na chvíli, to jo. Hlavně ani žádné holínky v jeho velikosti nemůžu sehnat, chtěla bych ty se šňůrkou, aby mu na noze lépe držely a přijde mi, že ty se právě dělají až od větších čísel..Jako máš prosím tě přesně tu bundu a kalhoty?

kukokuko
autor
14. zář 2018

@odula
Já na barefooty nějak nejsem, přijde mi to jako předražený trend..Naše generace je taky neměla🙂

kukokuko
autor
14. zář 2018

@morinka7
Ty jo, to ten náš se rozběhal až ve 13. měsíci, ale je fakt, že jsme to nechávali fakt jen na něm...Nemáte náhodou tyhle? https://detska-obuv.heureka.cz/demar-mammut-zat... Ty se mi právě taky jako jedny z mála líbí, ale mají je až od velikosti 22/23..To je právě to..

svetlunda
15. zář 2018

Naše třetí chodí od 10 měsíce ( taky jsme jí nechali být, nikdo jí v chůzi nemotivoval, ale ona ve 4-mes. lezla) jsme furt v lese, takže oblečení bylo nutnost, overal je dobrý ale na chladné počasí, pokud je mokro a teplo je lepší gumové obečení z lidlu, mám vše ještě po první holce a stále dobrý, holinky má demar , musela se v nich naučit chodit ale rychle se to naučila.

horymili
15. zář 2018

@kukokuko loni byl softshell overal z Lidlu uvnitř vyteplenou jen fleecem (letos tam mají kožich)...zkuste mrknout na bazarky jestli už hodně někdo neprodává
A místo holínek můžete pořídit návleky Stonz nová generace s gumovou podrážkou (jsou velice univerzálni, vydrží tři sezony - podzim, v zimě s vlněnou vložkou a na jaře zase bez)...jestli Vás zajímá víc info tak mi napište mail a já Vám pošlu foto (dají se také koupit bazarové, plná cena někdy odrazuje ke koupi 😀)

ira82_ra
15. zář 2018

Vyteplené softshellové overaly jsou na podzim fajn, nepromoknou a nemusí se tak podvlékat. Ale pokud chceš takový celoroční nezateplený, jen šusťákový, skladný, který přehodíš přes oblečení, doporučuji značku Gelert nebo Regata, často bývají v různých bazarech, sehnala jsem do 200,-.

lajochova84
15. zář 2018

@kukokuko z Kiku. Kalhoty s laclem. Obojí je pogumované.

eithelwing
15. zář 2018

Teď zrovna byla akce v Lidlu. Já overal nakonec nebrala, vzala jsem pogumované kalhoty s laclem, ale jsem spokojená, vypadají dobře. 🙂 Botičky teprve budu řešit, ale holínky určitě ne, dcera má hypermobilní klouby, potřebuje pevnou botu a doma chodit bosky, takže holt nějaké nepromokavé boty, případně dvoje...

morinka7
15. zář 2018

@kukokuko máme trochu jiné. Růžové se srdíčky a s teplou vložkou. Třeba by jsi je sehnala i menší někde jinde. Mě právě tyhle holínky doporučili a po ohlédnutí jsem je taky koupila.
Máme malou neposedu. V necelých 7 mesících si stoupla v postýlce 😂 Já i moji sourozenci jsme to měli stejně. Tak mi na tom nepřišlo nic divného 😂

nezvalova
15. zář 2018

@kukokuko jasně, on ten Lidl ma trochu větší to oblečení. Syn nosí běžně 92 ale věci z Lidlu, klidně i 86. Záleží jak co. Jinak ty botičky Demar Mammut, máme a maximální spokojenost!!! Můžu doporučit, ale bohužel jsou až od velikosti 22/23.Maly mi v nich odchodil celou zimu a ted je nosí jako holiny, bez té ovčí vložky. Takze je využíváme od prosince doteď. A za ty prachy, fakt paráda!!Budu kupovat znovu, ale zatím čekám a koupím az někdy v listopadu.

odula
15. zář 2018

@kukokuko mě teď nešlo ani tak o trend jako spíš o to,že existují holinky ve kterých se dobře chodí i začínajícímu chodci ;) jinak - sama barefooty nenosim ,starsi deti taky ne,nejmladsi ve vsech botach rvala - krome barefoot,takze ta jedina je ma - ale co se týče "my jsme je taky neměli " tak si rikam jestli to nahodou taky není důvod myho platfusu, vybocenych malicku a chronicky bolestí zad že spatnyho držení těla... :/ ale to je off topic.

hermanecka
15. zář 2018

@odula ja jako dite podle trendu tehdejsi doby kozene kotnickove tkanickove..nikdy jsem nenosila boty na klinku..stejne mam platfusy, stocenou patu a vyboceny palec..presne jakp mamka,ma babi a prababi..takze je volim kompromisy barefootu...dost sirokou spicku a ohebnou podrazku..tak uvidim vysledek nohou u mych deti😮

adau
15. zář 2018

@kukokuko jasne, na podzim a mirnejsi zimu, na leto je lepsi to gumove z lidlu (ale to co maji na jare, podzimni je podsite)

kukokuko
autor
15. zář 2018

@nezvalova
Přesně, holínky Demar se mi taky líbí, ale velikostně holt zatím nejdou, až doroste do těch 22/23. A nosil je i místo zimních bot fakt pořád nebo na střídačku s něčím pevnějším? Já právě nevím, jestli bych ho v tom nechala pořád, ale nechávají je..

nezvalova
15. zář 2018

Nosil je když chodil venku, do kočárku jsem mala jine, takove ne moc idealne do zimy a mokra, ale když byl v kocarku ve fusaku, tak to nevadilo.Je pravda ze mu bylo cca rok a půl a v zimě toho ještě mnoho nenachodil, no když uz byl venku, tak řádil a ty botky vydzeli všechno. Jsou super lehké, taky docela ohebné a když byli jako čuně, tak jsem je dala pod proud vody a byli jako nové, takže jsem vážně neřešila kde chodí.Taky jsou teplé a nepromokavé. Jak jsem psala za mně super a teď nosíme jako holiny.

hojda
15. zář 2018

Holínky ne, raději boty s membránou, v těchto menších velikostech bývají i ve slevě (superfit třeba) a oblečení softshell, šijí i na míru, třeba kalhoty, najdete na MMB.

kittyy17
15. zář 2018

Do jakého deště a mokra? Když jeden den v měsíci prší, tak jsme doma nebo jede na kočárku s pláštěnkou, to se dá přežít 😉
Ty pogumovane kalhoty do deště z Lidlu bez zateplení vypadají dobře, ale můj starší se v nich hrozně potí, stejně i v bundě. Ty zateplené nosí v zimě do sněhu na hory, pokud nemá zrovna lyžařské.
Můj čtyřletý syn měl na sobě gumáky asi tak pětkrát za život. V létě chodil do kaluží bosky nebo v sandalkach, v zimě má boty s Gore-Tex...