Ahoj, vím, že je ještě docela brzy, ale kamarádka na mě asi před týdnem vybalila, co mám k Vánocům pro mého nyní půlročního syna. Já jsem jí řekla, že ještě nic, do té doby jsem nad tím ani nepřemýšlela, a ona že už mají to, to a to (vyjmenovala asi 6 pro mě celkem zbytečně drahýcg věcí). No ale od té doby nad tím přemýšlím. Budou to jeho první Vánoce a ještě je nebude tak moc vnímat, proto z toho nechci dělat velkou vědu. Ale stejně, máte někdo nějaký tip, co dát k prvním Vánocům 8měsíčnímu děcku, aby ho to bavilo? Nebo to neřešíte a necháte kupování hraček na babičkách a rodině? 🙂 Díky za odpovědi
Tak u dcerky jsme 1. vánoce vůbec neřešili.Byl jí skoro rok a užili jsme si svátkys kamarády na horách. Salát a kapr byl, dárky a stromek nikoli. Myslím že malému děcku jsou 1. vánoce úplně šumák 😉
Souhlasím a dík, uklidnili jste mě, že jsem snad normální, když to ještě nechci hrotit.
Máme taky půlroční vnučku a myslím, že to budeme hrotit jen my, prarodiče. 😀 Koupíme nějaké hračky...kostky a leporela. Oblečení jsem jí koupila, ale to jí bude bavit až tak za 12 let. Jestli to máte jako my, tak Vy rodiče, můžete být klidně v klidu, my to za Vás obstaráme. 😀 😀
Asi tak nějak,mam to obdobně,hlavní je pohodička a rozzářená líčka našich milovaných.Hezký pozdní večer Všem. 🙂
Tak já mám stejně starého prcka a na Vánoce se moc těším. Pod stromkem budou blbinky, ale i když nemá rozum, jednou koukneme třeba na fotky. Asi to víc prožívám, fakt se těším!
Tez bych to hrotit nebudeme 😉 Koupim par "nutnych" veci a pak nejakou potrebnou vec na zimu jako punčochy s kšandami, bryle slunecni (nejen na zimu), teplacky atd. aspon se spoji nutne s uzitecnym 😉
Ale jinak se moooooc tesim.
par nutnych veci = nutne hracky 😀
Taky myslim, ze prvni vánoce ce jsou mu jedno. Nasemu malymu bude 10 mesicu a dostane od nas novou autosedacku 😉 hracky dostane od prarodicku, ale jen proto, ze by je mrzelo, kdyby nemohli zadnou koupit. Ted mel malej svatek (8 mesicu) a nejvic ho zajimala krabice odhracky a balici papir (kterej chtel snist)
Fisher price pejska....nase deti ho miluji....je to krasna hracka - osobne myslim,ze jedna vetsi pekna neni vubec na skodu ;)
Jsem asi jiná. Ano, souhlasím, že Vánoce nejsou o darech a drahostech. Ale na druhou stranu vidět u stromečku tu dětskou radost z dárků je k nezaplacení! Pro mě k těm Vánocům patří to překvapení. Neříkám zavalit dítě haldou hraček. Taky jsme dali oblečení, nějakou tu knížku, ale i ty hračky. Malému bylo o první Vánoce půl roku. Nedovedu si představit, že bych to neřešila a nechala Vánoce bez steomku a dárků. Ale samozřejmě každého věc 😉
To zase ano, ta atmosfera je nadherna a stromek, vyzdoba atd...to k nim proste patri..
Babička s dědou pořídí koberec se silnicí do pokojíčku, to bude asi nejhodnotnější dárek, ale ta sedačka, to mě už taky napadlo. A jinak nějaký hadříky, a pak třeba ty pěnový skládačky s písmeny a čísly, jak jdou vytahovat, takové ty puzzle velké, malýmu se to líbí, vytáhnu písmenko a jak ho přestane bavit, dostane další a zkoumá dal, máme to u babičky a je to vděčné, na dlouho a multifunkční 🙂
My urcite neco budeme kupovat, i kdyz bude mit prcek 10 mesicu, kupovaly jsme i starsim. Jenom pro ten pocit, aby neco meli, ne kvuli hodnote 🙂 Ten nas dostane jedno auticko a vanolepky.
Zajímat ho asi bude hlavně vánoční papír... Náš syn měl na první Vánoce necelé tři měsíce. Koupili jsme mu plyšáka krtka (dá se do něho strčit ruka jako do maňáska) a na památku stříbrný řetízek. Krtek ho provází na všech našich cestách, řetízek má schovaný ve své "vzpomínkové" krabici. Symbolicky bych pod stromeček něco dala. Vždy se najde přece i hračka, která 8měsíční mimi rozvíjí a Vánoce jsou i takovou příležitostí mu něco pěkného pořídit (a nezáleží na hodnotě).
@bekyc Jinak jsem přemýšlela, co malý v tom půl roce dostal. Byly to pěnové puzzle, takové ty skládací kroužky a co fakt byla dobrá investice - mluvící míček. Dodnes (2 r. a 4 m.) si s ním rád hraje. Nebylo období, kdy by si ho nevšímal. Je to myslím od půli roku a opravdu tak do těch tří let je tam pořád něco užitečného a nového. 😉
@svetlus_pepca mužů se zeptat na ten mluvící míček? Kde se da sehnat?dekuji
Řekla bych, ze Vánoce jsou hlavně o lásce, ssouznění, společné a klidné chvíle.Není to o darech přeci? Na víc si myslím, ze tak malé mimco z toho stejně nemá rozum... Takže buď v klidu, nutracej za zbytečné kraviny jako kamoska a užij si pohodove vánoce 🎄