Co je lepší pro 2leté děti-šlapací či odrážecí traktor?

brendamonique
1. kvě 2016

Zdravím maminky,¨
potýkám se teď se zásadním 😀 problémem ohledně nákupu dárku ke druhým narozeninám.
Syn miluje traktory všeho druhu - máme jich doma také pěknou zásobu, a tak jsem si říkala, že bych mu chtěla udělat radost tím "největším"
a v tom jsem narazila na problém při výběru. Nejdříve jsme s manželem vybírali na internetu klasický šlapací traktor, kde jsme ovšem často naráželi na recenze maminek typu "že jejich dvouleťátko, jej zatím neušlápne, nebo ještě nechápe techniku šlapání" ... proto jsme se soustředili i na traktor jako odstrkovadlo. Líbilo se nám moc od Falk - Traktor Claas s vozíkem, jenže tam zas u recenzí bylo hodně krát pro změnu uvedeno, že je nejlepší pro roční děti ... že dvouleté, již aktivnější děti by se rády odstrkovaly razantněji, což mu prý kolečka u traktoru tak rychlou jízdu nedovolí ... a tak se ptám vás, které jistě budete mít zkušenosti od svých dětí ... pomozte a poraďte, který by byl vhodnější ?
Manžel nadhodil i návrh, pořídit odstrkovadlo a další rok pak šlapadlo, tak nevím ? Jsem v tom rozhodování absolutně bezradná 🙂

lv
1. kvě 2016

Moje by to šlapání, princip jak zabrat, střídat nohy ve 2 nezvládla 100%.

mrskato
1. kvě 2016

...my jsme měli ve dvou letech takové to kolové odrážedlo First bike, bylo super, je lehké a docela rychle se na tom naučila. Ve třech letech měla už kolo a naučila se jezdit. Co jsem koukala na ten Falk - Traktor Claas s vozíkem, tak mi to přijde zbytečně velké a nepraktické, na ježdění maximálně po zahradě, ale pokud by to měl jako hračku, tak to ok.

brendamonique
autor
1. kvě 2016

@mrskato moc děkuji za příspěvek ... ono my máme doma další tři odrážedla ve tvaru auta, nebo motorky, ale jde o to, že malý šíleně miluje traktory, tak bychom mu ho rádi pořídili, jen nevíme zda odrážecí nebo už se šlapačkami ... protože jak tu i @lv zmiňuje a taktéž děkuji za komentář, tyhle malé děti ještě většinou nechápu techniku šlapání do pedálů ☹ ... u našeho malého jsme to tedy zatím neměli jinak příležitost vyzkoušet, ale podle ostatních maminek si taky myslím, že by to neušlápl či nevěděl jak na to ... ale zase nevím, zda "vyhazovat" peníze neo to nebudou vyhozené peníze ? ... za to odrážedlo ve tvaru traktoru - tak pořád tápu a nevím. manžel dokonce navrhl koupit to odrážedlo a za rok-dva až začne šlapat na kole s přídavnými kolečky, pak ten prodat a pořídit tedy ten s pedály ?!? Nevím no, zda někdo podobnou situaci řešil. Ptám se hlavně na ty traktory, jelikož malý je do nich blázen všeobecně.

@iv ... děkuji za komentář ... taky si myslím, že ten náš rarach na tom bude podobně - zatím jsme ani nic s pedály nezkoušeli ... škoda, že někdo v okolí podobný nemá, že by to zkusil. Nebo pokud se traktůrek smontuje, tak lze nějak pedály nedávat a dodatečně přidat ? To je asi blbost že ? 🙂

sasui1
1. kvě 2016

Tak ja bych koupila slapaci...taky ho syn ma. Slapat sice neumi a nechape (2,5) ale od zname syn na trikolce slape jako drak! Ale bude to mit prevazne jako hracku takze mu to udela radost i tak a kdyz mate odrazedel dost tak jen se bude postupne slapat ucit ;)

brendamonique
autor
1. kvě 2016

@sasui1 díky moc za zkušenost ... jinak když je zatím malinký na šlapání, jde se alespoň trochu na tom s těmi pedály odstrkovat ? Nebo jen sedí a někdo ho vozí - tahá, či jak to praktikujete ? 🙂 Já jej naživo zatím neviděla, tak neumím posoudit ☹ a v hračkárně tyhle velké třeba jen vystavené nemají, to budu muset asi okouknout v krajským městě ☹

denousek
1. kvě 2016

u nas na šlapací brzo i ve čtyřech :D ale ve dvou určitě brzo...

brendamonique
autor
1. kvě 2016

@denousek Díky moc za komentář 🙂 bereme na vědomí. Syn bude mít 2 v červenci, je sice šikovný a hyperaktivní, ale s tím šlapáním na tak malé děti ... starší syn se naučil jezdit na kole také tak kolem těch 4 let, co si tak matně vzpomínám.

sasui1
1. kvě 2016

@brendamonique maly ho ma zatim doma. Ma ho asi mesic...a naucil se na tom "slapat" tak ze se celou vahou zapre do jednoho pedalu. Ve stoje a potom se presune na druhou stranu. Ale na plovoucce mu to podkluzuje. Nevim co s tim vymysli venku :D ale jinak ja ho sice na tom po obyvaku tlacim ale to neni zadna hruza. Jinak to ma jen na hrani. Do vlecky si naklada kostky. Odpojuje zapojuje a proste si s nim jen hraje 🙂

skubca
1. kvě 2016

Šlapací traktor jsme koupili staršímu ve 2letech, byl z toho úpně vedle, pořád ho opravoval, zapojoval vůz, ale zpočátku jsme ho tahali a i řídili, to nezvládal. Teď ve 4letech už ho ušlápne i na trávě, tam to jde hůř, jako drak na něm začal jezdit kolem 3.roku. Mladší syn, v jeho 2letech, traktor rád obsluhuje, ale nedosáhne na pedály, neumí řídit, a to jezdí jako drak na koloodrážedle, Nám udělal velkou radost i "velký" traktor od leny 🙂

brendamonique
autor
2. kvě 2016

@skubca ... děkuju moc za příspěvek, koukám také z jihu 🙂 jj traktůrek od Leny jsme pořídili nedávno, takový ten větší, jak lze na něj nasednout - na střechu a zvedat lžíci (či jak se to odborně nazývá 😀) tak ten ho baví. Řekla bych, že ho mají super vymyšlený, veliký což je pro něho plus - samozřejmě pro něho, čím větší tím lepší 😀 a za příznivou cenu. Jsme moc ráda, že jsme ho pořídili. Jak to tak vypadá, podle tvých zkušeností a ostatních maminek tady, tak zatím asi pořídíme to odstrkovadlo traktůrek s vozíkem od toho Falku a za rok či dva jej prodám - když ho rarach úplně nezničí a pak už tedy pořídíme ten šlapací.
@sasui1 ... jj děkuji za info, no on ten náš čert je celkem nervózní dítko, které, když mu něco nejde, bývá vzteklý a uřvaný. Asi jako když jsme pořídili ten větší traktor od Leny, jak jsem psala, tak mu tam ta lžíce vepředu hrozně překážela a trvalo několik dní, než od nás pochopil, že prostě odendat nejde a že se o to ani nebudeme pokoušet, že tak prostě vypadat má. Ječel, kousal, škrábal, jen proto, že jsme mu ji nechtěli odendat 🙂 první syn byl celkem pohodář, ale druhý je občas za trest, dost zkouší naší trpělivost (nechtěla jsem citově nestále znamení ráčka, a máme ho 🙂 takže asi zatím nebudu ty pedály pokoušet - koupíme to odstrkovadlo - koukala jsem v akci do 800,- jde sehnat, což je super a pak tedy za rok,dva až povyroste a třeba i vyzkouší malé kolečko s přídavnými koly, koupíme ten náš vysněný šlapací 🙂

slunicqqo
2. kvě 2016

syn dostal šlapací traktor v necelých dvou letech na vánoce. Byl z něho uplně nadšený, ale šlapání pro něj bylo ještě obtížné, kolem 2,5 roku už na něm ale v pohodě jezdil