Co do kůta?

lenkaaaa123
24. čer 2017

Ahoj, potrebuji poradit pro syna do kůta jsme dostali velkého plyšového medvěda, ted potřebujeme koupit něco obdobného. Co dostaly vaše děti? 🙂

78marcela
24. čer 2017

U nas nastesti nic takoveho. Dostali jsme same prakticke veci, plenky, knihu pro miminko, fotoalbum, kalendář.muj.prvni rok apod.. a jsem za to moc rada.
Bojujem s mistem a velkeho plysoveho medveda bych ani nemela kam dat.

janicka_tkanicka
24. čer 2017

Já taky hlasuju pro praktické věci, ale jestli trváš na obřím plyšákovi a jsi z Prahy, tak jsem teď v autobuse potkala dvě děvčata, co táhly pandu velikou skoro jako já. Prej pro třídního. Koupily ji v Sapě za 1500.

miky
24. čer 2017

Také jsme dostali velikého plysaka, co je veliký jako já. A upřímně, větší krám jsem neviděla. Zabere cely perak ☹. Ted u druhého jsme si řekli o plenky a to bylo super. První pul rok jsme nemuseli plenky kupovat 🙂

g_m
24. čer 2017

Do kůta jsme brali: bambusové plenky (jsou hebké a používám je teď v létě třeba na přikrytí malé), vlhčené ubrousky, plastový zavírací špendlík (nejlepší hračka) a mamině kojící čaj. Hlavně ne žádnou obří potvoru ;)

zevina
24. čer 2017

Souhlas, u prvorozeneho mi prvni velky plysak prisel rotomily, pak prisla dalsi navsteva s megaplysakem a uz jsem se zacinala desit... Idealni darky fakt pliny, bodycka, to se vyuzije, ocenili a vyuzili jsme i ruzne hracky, co byly na pozdejc jak trba ruzne vkladacky, drevene kostky...
U druhorozene jsem uz predem hlasila: hlavne ne medveda! Kamaradi, rodina i kolegove to v pohode pochopili, barak proste není nafukovací 😀

Jako z tech drazsich darku byla super hrazdicka s hraci dekou, odrazedlo, prvni kolo, pro dcerku kocarek pro panenky... Sice to byly tez veci, co jsme museli skladovat nez deti pro ne dorostou, ale zase mam pocit, ze byly vyuzite...

betelgeuzz
24. čer 2017

Pro první dceru jsme dostali kočárek pro panenky, sice se nevyužil hned, ale později se využil hodně. Pro druhou jsme dostali velkého medvěda a fakt je to krám, který pořád někde zavazí.
Kamarádka dostala jídelní židličku, taky super věc, která se hodně využije, nebo fajn může být odrážecí motorka, kolo, tatrovka.

luj89
24. čer 2017

Co znamena to ,,do kůta,,?

janicka_tkanicka
24. čer 2017

@luj89 https://www.google.cz/search?q=do+kuta&oq=do+ku...

První odkaz, je to PDF. Ženě v šestinedělí se říká kútnica, protože lehávala a miminkem v koutě sednice. Na návštěvu miminka se teda chodilo do kúta.

janicka_tkanicka
24. čer 2017

Kůta a kůtnica, ježiš,fujtajxl 🙂

eva118
24. čer 2017

Syn dostal od spolupracovníků manžela z práce tatrovku a hraje si s ní od roka dodnes (6let).

luj89
24. čer 2017

@janicka_tkanicka dekuji za rozsireni obzoru 🙂. Uz jsem o tom slysela, jen jsem nevedela, ze se tomu rika takhle. A jak to funguje v dnesni dobe, resp. V clanku je, ze se davaly dary sestinedelce, ale vy pisete o darech pro starsi deti, jako treba jidelni zidlicka... Pardon, ze se mozna tak hloupe ptam, ale zajima me to 🙂

gnozka
24. čer 2017

My dostali taky spíše praktické veci . Což je dle me rozhodne lepsi nez plyšák. Dostali jsme plínky , neco z oblečeni a knihu od Evy Kiedronove rozvijej se děťátko .

betelgeuzz
24. čer 2017

@luj89 tady se drží, že když jdeš podívat poprvé na miminko, klidně i po šestinedělí, neseš dárek. případně, když byl m s kamarády zapíjet, dostal dárek od nich. Nebo kolegové v práci se občas skládají na něco. Tak podle mě myslela tazatelka něco takového. A jasně, dají se donést bodýčka, plenky, ale to už má často maminka nakoupené a vybrané podle sebe a pokud se jedná o větší částku, tak mi příjde třeba ta jídelní židlička fajn, nebo prostě něco většího, co se využije klidně i později.

78marcela
24. čer 2017

@luj89 tak zrovna jidelni zidlicky mas dneska i pro deti od narozeni, a vetsina je od sesti mesicu. To chvili vydrzi byt slozene a pak je to jako.kdyz se najde. Prvni prikrmy muzes zacit davat od 17.tydne..

luj89
24. čer 2017

@betelgeuzz @78marcela to ano, muj dotaz byl spis na to, ze v clanku se pise o darech pro maminku, tak jestli se ta tradice jen presunula na dary pro mimi. Ta zidlicka byla jen priklad 🙂. U nas takhle nazvana tradice neni. Jsem jen zvedava 🙂. Ale obecne asi funguje vsude, ze treba k odchodu na materskou dostane maminka nejaky darecek (ja dostala par drobnosti a penize, at koupim, co budeme potrebovat a co se nam bude libit, coz mi prijde fajn kdyz v dnesni dobe je takovy vyber vseho a kazdy ma jiny vkus) a pak jsme dostali od rodiny prispevek na kocarek.

zevina
24. čer 2017

@luj89 na Morave je to tak zazite, nejen spolupracovnici, ale kamaradi, sousede, cela siroka rodina 😀 proste armada lidi, co si bude chtit pochovat a ponuchtat miminecko a nechce dojit s prázdnou. A je pravda, ze darky jsou v dnesni dobe spis zamerene na a pro mimi...

janicka_tkanicka
24. čer 2017

@luj89 to bývalo dřív, protože upřímně, ono tohle malé dítě zas tak moc nepotřebuje. My jsme většinou dostávali drobné dary, jeden veliký (a fakt super) bylo, že se jedna rodina složila na kočárek a druhá nám dala pleny, vlhčící ubrousky a výživu (to mám co dělat, abych mu ji do toho půl roka nesežrala sama 🙂

Až mi bude rodit kamarádka, mám v plánu pro ni udělat balíček, takové best offko mého šestinedělí, co mi nejvíc pomohlo.

terezapetrova
24. čer 2017

@luj89 taky ziju v 21 století a nevěděla jsem 🙂

jezz1e
25. čer 2017

Jsem z Prahy a teda vždy, když se jedu podívat na miminko, něco malého vezu - třeba nějakou biokosmetiku, kojící čaj, kousátko, bodýčko (jo, každá matka už oblečení má, ale zas při frekvenci poblinkávání se myslím nakonec využijí všechny kousky), hračku do kočárku apod.

luckystrike
25. čer 2017

@luj89 Já za tím výrazem viděla jen ten kout a ten obr plyšovej medvěd mi dával smysl, že by prázdnej kout asi vyplnil 😂...
Jinak dárky dávám taky, ale že se tomu říká takhle... A myslím, že není úplně těžký něco vymyslet. V případě většího daru bych se poradila s matkou, co by užili, ať pak nemá dvě židle. Rozhodně bych volila něco praktickýho, každej nemá doma prázdný kouty na zbytečnosti😉