Co chlapečkům k vítání občánků?

p_a_t_r_i_c_i_e_
15. kvě 2017

Maminky , tatínci, kmotry a kmotři chlapečků. Co se dává na vítání občánků?
Holky dostávají naušnice popřípadě nějaký ten řetízek s přívěskem. To je jasné.
Co ale mají dostat kluci na "věčnou památku" . Díky moc.

cherris
15. kvě 2017

My jsme dostali i pro kluka řetízek s přívěskem, nejde ani tak o to, aby to nosil... Jak říkáš, je to památka. Nebo mě ještě napadá nějaká mince nebo zlatá cihlička, záleží na vašich možnostech...

saphena28
15. kvě 2017

Česká mincovna má hezké mince pro miminka na památku 🙂

verkaver
16. kvě 2017

@p_a_t_r_i_c_i_e_ No,na vítání občánků asi nic,to spíš ke křtu,ne? Teda,pokud jste věřící 🙂 To já jen,že oslovujete ty kmotry. V charitních prodejnách jsou k dostání moc pěkné zdobené krabičky právě jako památka kmotra kmotřenci ke křtu. Je v nich růženec,nějaký řetízek s přívěskem,nějaké drobnosti...vypadá to moc pěkně,památečně,svátečně. Pokud ale věřící nejste,je to asi trochu mimo a pak mě napadá už jen ta klasika,něco ze zlata. Jak bylo psáno výše,třeba to ani nebude nosit,je to spíš památka,prostě dáreček novému človíčkovi 🙂

p_a_t_r_i_c_i_e_
autor
16. kvě 2017

@verkaver nn opravdu na vítání občánků i tam má dítě právo na kmotra či kmotru 😉 Malá má kmotru která je klasicky zapsaná a podepsaná na listině v městské knize.

verkaver
16. kvě 2017

@p_a_t_r_i_c_i_e_ Aha,tak to neznám...u nás je právě klasický křest (církevní záležitost,slavnost,hostina...) a pak někdy v průběhu roku vítání občánků na obecním úřadě za přítomnosti rodičů. Přivítání dětí v obci,na památku nějaká drobnost miminku od starosty a je teda fakt,že dostáváme od obce finanční dar. Ale pak domů a je normální běžný den,žádná extra událost,tou je právě pro nás ten křest 🙂 Ale jasně,zvyky jsou různé a každý to má jinak. Každopádně malému vše nejlepší do života!! 🙂

verena
16. kvě 2017

Ja bych asi taky dala mincí na památku. Ale pozor, někteří prodejco se jen snaží napálit duverivce, viz http://www.reflex.cz/clanek/komentare/78255/min.... Moje mama dala staršímu synovi rodinnou památku, starou minci, co se dáva v rodine po generace, to bylo moc hezke. Vy aspoň můžete zavést novou tradici 🙂.

p_a_t_r_i_c_i_e_
autor
16. kvě 2017

@verena Díky 😉

p_a_t_r_i_c_i_e_
autor
16. kvě 2017

@verkaver u nás je to " to samé" jako křest. Sjede se rodina, je slavnostní oběd i dort.
Jen to není v neděli ale v sobotu.

verkaver
16. kvě 2017

@p_a_t_r_i_c_i_e_ Aha,moc pěkné,slaďučká... 🙂 🙂