Bazén a mimi?

9. čer 2021

Holky dotaz, mám 8 měsíční dcerku, mají byt fakt velké tropy a já bych ráda s ní alespoň do brouzdaliště (mamka se mnou a ségrou byla taky když nám bylo už 8 měsíců a nic se nám nestalo). Bazén nemáme a žijeme v podkrovnim bytě, což je tu snad 2x hůř než venku.. mala u nikoho byt nechce jen u mě, tudíž bych se sama vykoupat nemohla, proto ji musim vzít s sebou. V aqua na pláž ven na pustí prý na vlastní riziko, hodně maminek tak prý takto chodí, jen se muze prý možná osypat z toho chloru, ale taky nemusí. Jenomže říkala, ze je možnost, ze nás plačíci vyhodí. Napadlo mě rict, ze mala bude mít za chvíli rok aby nás nevyhodily, budou chtít průkazku myslíte? Nebo vo mám dělat, kam jet abych se taky vykoupala? Auto nemáme..

Děkuji moc🙄😔

gracinka7
9. čer 2021

Věk nikdo nekontroluje. Je to na tvou odpovědnost.

mimi1004
Autor odpověď smazal
Zobraz
mimi1004
9. čer 2021

Věk asi kontrolovat nebudou, ale je to dost nezodpovědné. Pokud je vstup od 1 roku, tak asi provozovatel ví proč. Něco se stane a odnesou to nevinní plavčíci. Nehledě na hygienickou stránku věci.

meronym
9. čer 2021

Js asi ani nechapu dotaz. Koupe se na koupalisti. Dite je tam na odpovednost rodice. Dite ve veku 8 - 10 mesicu se jiz klidne muze koupat s vami (i kdyz si myslim, ze tech 10min s nekym na dece by urcite zvladla) . Najdete si areal, kde vstup neni omezen vekem, a je to.

autor
9. čer 2021

@gracinka7 No, je prý možné že by mě vyhodili.. tak mě napadlo se jim rict, ze malé bude za chvíli rok aby o tom věděli a nevyhodili nás..

mimi1004
9. čer 2021

Je to dáno vyhláškou, měla bys to respektovat a ne dumat, jak to okecat.

autor
9. čer 2021

@mimi1004 - to ano, vědí, ale také nebudu v bytě v 35 stupních se pařit. Jinou možnost nemám kde se vykoupat.
@meronym - děkuji moc, taky si myslím, že to snad problém nebude, vždyť přeci ji nejsou 2 měsíce, za chvíli ji bude rok..jsme prave z Hradce a nejblíž máme Pardubice a flosnu, auto nemám.. takže nemám kam jinam jet😔
Tak mě prave napadlo hned až tam vejdeme, najít plavcika a rict mu ze mala má za chvíli rok a ze se jdeme koupat, též počítám ze max 15 min budeme ve vodě a pak na dece.. chceme jít max na 2 hodky.. a pak dom..
jen se bojim aby neřekli za jakou chvíli a ukažte průkaz nebo aby neřekli,ze je to proste od roka..

autor
9. čer 2021

@mimi1004 je, já to vím. Ale já nemám tu možnost kdo by mi malou ohlídal nebo by byla hodná. Ona je hodná jen u mě, u každého jinak řve a sama v kočárku a dívat se na mě opravdu nezvládne. Tak co mám dělat? Když budou tropy? Sedět v bytě, kde bude 2x větší teplo než venku? A čekat do příštího léta abychom se mohli vykoupat? Mě by zajímalo zda byste takto hodnotila i Romy. Moje mamka je třeba bílá a vzala mě v 8 a segru v 7 měsících do bazénu a nic se nám nestalo. Chápu kdyby ji bylo 4-5 měsíců, ale už ji je 8, za chvíli má rok.

autor
9. čer 2021

@mimi1004 navíc toto máte auqacentrum, tam nepustí to je logické to mi říkala i paní, ale do bazénu ven (sluneční pláž) tam nás pustí, ale na vlastní odpovědnost.

konidana
9. čer 2021

A co nejake přírodní koupani? Na pisaku neni problem

mimi1004
9. čer 2021

Uklidni se laskavě a netahej do toho romy. Bazén má povinnost vyhlášku dodržet a respektovat stejně jako ty. A ano, já jsem s dcerou první rok na bazénu nebyla a žijeme. Tak přestaň dělat, že bez bazénu nepřežiješ. Kdyby se tvé dceři něco stalo, tak si to provozovatel resp. plavčíci budou zodpovídat u soudu. Ale jasně, ty jsi chudinka, co se chce na bazén a tečka.

meronym
9. čer 2021

@mimi1004 To ale neni cela informace. V te vyhlasce se pise: “Do bazénů, nejde-li o bazén pro kojence a batolata, nemají přístup děti do 1 roku věku; děti ve věku 1 až 3 let mohou do bazénu pouze v plavkách s přiléhavou gumou kolem nohou, neurčí-li provozovatel bazénu jinak.” Jinymi slovy zakladatelka musi najit vhodny areal. A myslim, ze krome aquaparku to nikde nebudou resit.

meronym
9. čer 2021

Jinak proc je dotaz anonymni je mimo me chapani.

mimi1004
9. čer 2021

@meronym Jasně, já koukala na tento aquapark, ale pisatelka prostě CHCE a je ochotná i lhát a riskovat.

autor
9. čer 2021

@konidana též mě napadlo… děkuji moc. 😊

autor
9. čer 2021

@mimi1004 🤣u soudu.. aha😂
Dnes jsem s paní volala a chodí tam x maminek dokonce s miminky co mají prý 3 měsíce a co jedine hrozí to, ze pokud neumí sama sedět třeba v kruhu a já bych ji nechala samotnou plavat, tak utopení (což nehrozi když budu s ni ve vodě a držet ji ten kruh) navíc sama sedí a skoro chodí, takže v tom nevidim problém a další bod jenom ze se muze maximálně osypat, to je vše. Takže u soudu by leda vysvětlovali asi, ze jsem ji tam vzala a špatně namazala😂

autor
9. čer 2021

@mimi1004 neznamená, ze když ty jsi to vydržela, tak to vydržela úplně celá Praha

autor
9. čer 2021

@meronym děkuji moc, já to promyslim, zkusím ten pisak abych nic neriskovala.. moc děkuji.!

michaela666
9. čer 2021

Si doma napusť vanu 😃...Ne teď vážně. Když už nutně potřebuješ jít do bazénu, tak bych na sebe vůbec neupozorňovala tím, že bych hledala plavčíka a něco mu vysvětlovala. Prostě to riskni nebo se podívej po jiném koupališti.

felixfelicis
9. čer 2021

A co jít v době spánku a uložit mimi v kočárku? Tímhle způsobem jsme zvládli termaly v Tatrách. S desetimesicnim jsme byli jednou v aquaparku a nikdo nic neřešil, ale když jsem měla děti na jaře a přes léto byli malinci, taky jsme to prostě vydrželi, to je život🙂

drep
9. čer 2021

Šla na pískovnu, do lomu. Moje touha se vykoupat by mi fakt nestála zato, exponovat kůži a dýchací cesty kojence chlóru. A argument, že já tak taky byla a žiju, je tak na úrovni první třídy. Asi jako “já jela nepřipoutaná a taky jsem neumřela” nebo “já taky skočila do neznámý vody a neochrnula jsem”🙈🤷‍♀️

autor
9. čer 2021

@michaela666 asi to tak vypadá na tu vanu😁
Děkuji moc

autor
9. čer 2021

@felixfelicis ona prave spi jenom u mě, v kočárku pokud nejezdi max 10 minut😔

autor
9. čer 2021

@drep děkuji moc

pakeros
9. čer 2021

Na flošnu jsem chodila když malýmu nebyl ještě rok.Nikdo nic neřešil.Prostě běž nikomu nic neříkej a hotovo 😉

michaela666
9. čer 2021

Já bych si tu vanu napustila, než jít do chlorovaného bazénu s miminem. Ale bude to taky tím, že v bazénu jsem nebyla 6 let a vůbec mi to nechybí. 😃 Teď mě to čeká spíš kvůli malé, ta vodu miluje.

nikivm
9. čer 2021

Já jsem taky plavecký tip a malá taky miluje vodu, ale letos to prostě budu muset vydržet. Nějak nemám odvahu malou ponořit jinam než do vany. Max napustím bazének v obýváku. Chlór ve veřejných bazénech, ani přírodní koupání mi pro miminka prostě nepřijdou vhodné. Všechno má svůj čas

barmil
9. čer 2021

Synovi bude rok, uz se se mnou koupe na lomu. V nafukovacím bazénu na zahradě má vodu z kohoutku, každý den čistou. Do veřejného bazénu bych sama nevlezla, natoz abych do té vody ponořila dite.

madamas
9. čer 2021

Chlor.. když se chodí do Aqua parku na kojenecké plavání tak je ta voda ošetřena čím.. Určitě není z lesní studánky. Jinak kamarádka to dělala tak, že vzala sebou na koupaliště mini nafukovací bazének, takový ten co snadno nafoukneš pusou, velké je to skoro jako běžný plavací kruh, tam dala trochu vody a mimčo se tam ráchalo. Ona sama si šla zaplavat když mimčo spalo, někdo SME jí zatím jezdili s kočárkem.

autor
9. čer 2021

Děkuji všem za pozitivní a negativní ohlas, nakonec jsem uznala, že ještě počkám. Raději si dám studenou sprchu a malá se bude koupat v bazénku doma, než abych ji tahala na veřejné koupaliště, kde polovina lidi močí atd.
Má to nějaký důvod a nemíním pak, aby se opravdu něco stalo. Ještě mě napadlo to kojenecké plavání,to možná zkusím.. ale máš naprostou pravdu @madamas z lesní studánky to určitě není, též mě zajima co tam tedy je tak jiného, že s ní mohu do vody 😁