Tipy jak doma zabavit, unavit a rozveselit mrnata behem karanteny... Aneb zkusme se inspirovat navzajem. Mam 2 deti. 3lety chlapecek, pul rocni holcicka. Bydlime v panelaku bez balkonu....rekla jsem si ze na kazdy den zkusim pripravit neco, co oba potesi, trochu unavi a treba i neco noveho nauci. Budu rada, kdyz se podelime o napady 🙂
třeba nemají v okolí les kam se může.
aktiviti
já synovi když byl nemocný dělala překážkovou druhá (opičí) > podlez stůl, přeskoč krabici, udělej kotoul (kolem toho 3 roku to uměl)
Oblíbili sjem si písničku baby shark - a honíme se jako žraloci - na YT je i video jak dělat žraločí pusu rukama - toje velmi oblíbená hra.
Ještě před karanténou jsem zaai večer cvičit - je i snad online joga. My jen klasika rhme jablíčka, sbíráme kytičky, jezdíme na kole.
Půlroční zábu asi mí t nebude 🙂 le já měla mladšího hodně spavého - takže byl bezporblémový a bezúdržbový naspal 18h denně 🙂 - jinak na deku a ukazovat hračky
My měli v plánu rekonstrukci pokoje... Nevěřila bych, jak ctyrletaka chytilo škrábání omítky ze zdí :D.
Do parku a do přírody se může, akorát si tam nemáte dávat sraz s dalšíma lidma.
@e_v_k_a83 moc peky napady! Ja mam deti 2 a ctvrt a 10 mesicu, jsme v malym baracku s pidizahradkou, v ramci utuzovani sourozeneckych vztahu se snazim jim vymyslet stejne aktivity, uz to zacina docela jit: lezeme po schodech nahoru a dolu, vozim je na zadech, na kolenou, tancujeme a malicka se tomu smeje, sledujeme z okna kocicky, ptacky. Mozna by mohlo byt hezky nejaky krmitko na parapet? Hrajeme basket se vsim moznym - hazime veci do kosu, kyblu. Opici draha to je evergreen, jedeme denne skoro celou zimu.
@hope09 to není pravda, je uvedeno, že se může do parků,lesů.
@e_v_k_a83 jinak dát do jedné misky třeba knoflíky,do další třeba teplejší vodu,do další studenou, trochu rýže do další, apd. v případě procházky nasbírat šišky-malé i velké, kamínky,písek-někteří toto mají i běžně z procházek doma.Dobré je i mít pet lahev do ní trochu rýže,těstovin,luštěnin,zavřít-štěrchátko nebo vodu do pet lahve
já chodím s malou normálně do lesa a tam děláme i s tatínkem závody. Doma máme spoustu deskovek, takže u nás doma zatím nuda není. 🙂 učíme se poznávat i další zvířatka.
Ještě jeden objev mého ctyrletaka: Pan Hračička na YouTube. Tím vás neposílám sedět u televize, ale zkusit si některé z jeho nápadů vyrobit. Vlast ty z kategorie "vyrobíme do minuty" u nás frcej.
@e_v_k_a83 my uz se zaciname pripravovat na Velikonoce, takze velikonocni tvoreni-vyzdoba, pranicka babickam, budeme pect pernicky (ty se asi do Velikonoc sni,ale neva 🙂 a jinak delame prekazkovou drahu - stci treba i takova ta malirska paska nalepit ruzne na zem-preskakovat, tapkat jednou druhou nohou atd...a jaka je s ni sranda, delame si bunkr, kopeme micem, hazime do kybliku balonky, ... atd.
@veronikav31
@lucie_j Holky, už jsem to taky našla. Já viděla jen část tiskovky včera večer a tam jsem to nezaregistrovala.
Třeba ale u nás v parku byli o víkend lidi snad ze všech osídlišokolníchť, tak tam taky moc bezpečno nebude.
@e_v_k_a83 Pro 3letaka- naucime se nejaky vesely tanec, naucime se kotoul, udelame zavody ve skocich do dalky a v trakari. Budeme sbirat predmety z podlahy jen nozkama. Zkusim jej naucit maslicku, krajet nozem. Zahrajem si loutkove divadlo z vlastnich, namalovanyh postavicek. Co s pulrocakem, aby taky mel zabavu? Necham ji ruckama sahat do plechu s necim sypkym, vodou. Natrhnu ji pecici papir, at skube zbytek.Budem zpivat, vozit se na gymnastickem balonu. Schovavat se za decku, cichat ke koreni, ovoci. Ukazem si fotky z alba a budem rikat basnicky. Zatim me moc nanapada jak krom sterkatek a knizecek jeste to miminko zabavit.