ahoj holky. poradte prosim nejake aktivity, hry na doma pro 20mes chlapecka. Jsem tehotna a ledva chodim, prochazky davame obcas a kratke a jinak jsme doma, i kvuli tomu viru. Inspirujte mne prosim jak malyho zabavit. Miluje auta, s temi se umi opravdu vyhrat krásne, občas staví kostky, 10min kreslime, vic tomu nedá, zpivame a poustim hudbu. Prochazime občas knižky se zviraty, ale to ho moc nebavi. Nemáte nejaký tip na hru co by ho zabavilo? Pripadne co jeste muzu pridat, aby "objevoval a učil se". Farby mu rikam, umi nejaké časti tela a pod. Diky moc
My stavíme zoo, nebo vystrihnu z papíru škrabošky jako masky zvířátek a hrajeme si na ně, nebo trochu vody do hrnce a nějaký lžičky a mističky a vaříme pro zviratka (ale jen na dlažbě a aby to bylo v mé moci vytřít :D) nebo dětský nožík a krájet banán, měkký sýr - co zvladne, aby se nezranil 🙂 nebo slepíme dohromady třeba 10 papíru a udělám velikánskou autodráhu s letištěm a už jezdíme závody a parkujeme. Nejlepší hra je na "dům"-dve židle a přes to hodit deku, pak mám i chvíli klid :D pak mě ještě napadá navlékat korálky, pexeso obrázkama nahoru a na schovku! 🙂
U nás nejvíc zabírá pomoc v domácnosti - vysávání, prach, práce v kuchyni. To opravdu vydrží pomáhat. Potom hodně knížky, vedou knížky typu Jaro, Rok v lese, Farma atd. Kreslení. Opravování aut, vaření v mini kuchyňce. Chytáme rybky. Hrajeme si s traktory a bagry. Hodně vedou aktivity na barvy. A taky různé monte aktivity - vhazování kuliček do plechovky, barevné špachtle, korálky...
My děláme různé říkanky ala kolo kolo mlýnky, kovej kovej kovářicku, kutali se brambora atd. Umím toho mraky, něco z klubu, kam jsme chodili před koronaaferou a neco mám z knížek. Ale taky už moc nevím, omezili jsme pohyb venku, je to teď těžké, když dite musí mít roušku. Už mi dochází nápady... Chci pořídit víc hraček no..