Jak vypadá testování televize Samsung QLED? Je plné barev a zábavy přece! Udělali jsme radost jedné rodině z Modrého koníka a ta vyzkoušela chytrou televizi Samsung 55" QLED 4K TV QE55Q85 Série Q85 (2019). Televizi rodina zaměstnala na plný úvazek a dala jí pořádně zabrat. Pojďte se na to podívat 🙂
Představujeme vám chytrou televizi Samsung 55" QLED 4K TV QE55Q85 Série Q85 (2019)!
Na velké obrazovce vypadá všechno mnohem lépe. S každým gólem v zápase nebo s každou explozí ve filmovém trháku se ocitnete přímo v centru dění. Už nemusíte sedět přímo před televizorem. QLED s ultraširokým pozorovacím úhlem vyzařuje světlo zcela rovnoměrně. Takže vám poskytne perfektní podívanou, ať už se posadíte kamkoliv.
Quantum HDR 1500 vytváří mnohem hlubší kontrast i hodnoty jasu, abyste na obrazovce mohli sledovat skutečně realistickou podívanou. Takže i záběr hvězd na noční obloze rozzáří váš obývací pokoj.
Podmínky ve vašem obývacím pokoji se mohou změnit. A vaše TV se tomu musí přizpůsobit. Inteligentní režim QLED proto dokáže automaticky upravit jas i hlasitost. Audio dokonce umí přizpůsobit přehrávanému obsahu. Například u zpráv nechá vyniknout mluvené slovo nebo zvýrazní hlas zpěváka při sledování koncertu.
Řešení One Invisible Connection od společnosti Samsung vám pomůže zachovat čistotu interiéru. Pro připojení různých přístrojů i pro napájení totiž QLED používá jediný kabel. Stane se tak přirozenou součástí vašeho domova a nijak nenaruší jeho jedinečný styl. Méně kabelů totiž opravdu znamená větší vizuální zážitek.
Nová QLED dokáže váš obývací pokoj proměnit nejen na luxusní kinosál, ale zároveň dokonale splyne s okolím. Režim Ambient promění vypnutou obrazovku na prostor pro prezentaci fotografií, designové dekorace nebo se jednoduše přizpůsobí barvě okolní stěny.
QLED je díky rozhraní Smart Hub a dálkovému ovladači One Remote ještě chytřejší. Zábavu ze všech zdrojů máte díky nim neustále na dosah. Snadno ovládnete set-top-box, herní konzoli, aplikace i klasické vysílání.
Na svou QLED můžete dokonce i promluvit. Virtuální asistent Bixby vás poslechne na slovo a pomůže vám nejen s ovládáním televizoru. Stačí říct.
Další informace a technické specifikace najdete na https://www.samsung.com/cz/tvs/qled-q85r/QE55Q8...
V následujícím článku bych vás ráda seznámila s televizí Samsung QE55Q85, kterou jsem měla možnost díky Modrému koníku a společnosti Samsung testovat.
Když se na Modrém koníku objevila možnost testovat televizi od Samsungu, moje srdce poskočilo radostí. S manželem jsme totiž této značce televize věrní už od doby vysokoškolských studií. Bylo mi hned jasné, že si tuhle šanci nenechám ujít a zkusím se do testování přihlásit. Málem jsem prošvihla termín a svůj příspěvek jsem napsala poslední možný den asi 2 hodiny před půlnocí. Když mi o 2 dny později přišla zpráva, že jsem byla vybrána na testování, nechtěla jsem tomu věřit a myslela jsem si, že došlo k omylu.
Všemu jsem začala věřit až v době, kdy jsem byla telefonicky kontaktována přímo ze Samsungu ohledně termínu doručení. Paní si se mnou také potvrdila typ televize, kterou budou doručovat a adresu, kam ji povezou. Také se mě zeptala na to, zda bydlíme v bytovém či rodinném domě a následně na patro a zda máme či nemáme výtah. Jako poslední chtěla vědět, zda se bude televize instalovat přímo na zeď nebo bude stát na nožičkách.
V den plánovaného doručení jsem byla dopoledne kontaktována přímo technikem a informoval mě, že právě televizi naložil a přibližně za 30 minut ji bude s kolegou doručovat. Jak technik slíbil, tak se také stalo a za půl hodinky ji už s kolegou nesl k nám do 3. patra bez výtahu. Technici také donesli speciální držák pro bezmezerovou instalaci televize na zeď a potřebné nářadí pro vrtání do zdi a instalaci tohoto držáku. Následně sundali naši starou televizi a držák ze zdi, a poté přivrtali držák nový a umístili na něj námi testovanou televizi. Po instalaci na zeď následovalo zaškolení a možnost pokládat dotazy.
My s manželem jsme si celou instalaci užívali, i když jsme oba techničtí typy a nedělá nám problém si cokoliv namontovat a zprovoznit, tak tohle byla naprostá paráda - jen sedět a koukat, jak někdo vše udělá za vás. Ještě mi nedá, abych nezmínila, že technici televizi upevňovali v rukavicích a po bytě nám chodili v návlecích. V úplném závěru vše po sobě uklidili a odnesli veškerý obalový materiál. Celá instalace tedy proběhla na 1*.
Televize Samsung QE55Q85 disponuje úhlopříčkou 55" (138 cm), váží 18 kg (bez stojanu) a je ohraničena tenkým stříbrným rámečkem. Celkový koncept této nové řady televizí Samsung je směřován k čistému vzhledu tak, aby televize doslova splynula se zdí. K tomu, aby se televizor stal přirozenou součástí vašeho interiéru, pomáhají 3 vychytávky - NoGap Wall Mount, One connect box a Ambient Mode. V této části recenze se nejen s nimi seznámíte.
Jedná se o speciální držák od společnosti Samsung, který umoňuje upevnit televizor na zeď tak, aby nevznikla žádná zbytečná mezera mezi televizí a zdí. Televize v zadní části disponuje otvorem, do kterého držák krásně zapadne. Díky tomuto držáku s kloubem je možné televizi na zdi upravit do ideální pozice - ať už se jedná o naklonění nebo třeba srovnání do roviny, s tímto držákem opravdu nic není problém. Především možnost srovnání do úplné roviny velmi oceňuji, ne vždy se totiž podaří držák přivrtat 100 % rovně a na takto velké ploše je každý milimetr znát. Jen ta pořizovací cena tohoto držáku by nemusela být tak vysoká, na většině webových stránek jsem ho našla za cenu 3790 Kč.
Většina z nás má k televizi připojeno několik zařízení, ať už se jedná o domácí kino, herní konzoli, satelitní přijímač nebo třeba pevný disk. Každé zařízení je potřeba k televizi připojit vlastním kabelem. Samsung si s tímto poradil opravdu geniálně. Vytvořil totiž one connect box, který se připojí do elektrické sítě a s televizí se spojí tenkým, průhledným kabelem. Každé další zařízení, které chcete připojit k televizi, spojíte přímo s boxem. Box můžete schovat do skříňky pod televizi, klidně za zavřená dvířka. S dálkovým ovladačem komunikuje pomocí bluetooth, a tak není potřeba, aby byl umístěn viditelně. BOX nabízí 4 HDMI porty, 3 USB 2.0 porty, vstupy pro antény (DVB-T2 a satelitní), LAN, CI slot a optický zvukový výstup.
Pokud se na televizi nedíváte a nechcete, aby vám na zdi visel jen velký černý obdélník, můžete televizi přepnout do režimu Ambient. Jedná se vlastně o interaktivní pozadí, vybírat můžete z již přednastavených nebo si můžete vytvořit své vlastní z fotografií. Pokud máte za televizí nějakou pěknou tapetu, lze pomocí mobilní aplikace tuto tapetu vyfotit a následně promítat v režimu Ambient na televizoru. Televize pak opravdu na zdi není skoro vidět. Tuto poslední možnost snad v blízké době vyzkouším. S manželem se totiž chystáme vytapetovat zeď za televizorem, a tak jsem sama zvědavá, jak to ve skutečnosti funguje. Spotřeba energie v režimu Ambient činí 0,5 W, což je oproti zapnutému stavu, kdy je spotřeba 157 W, opravdu malinko.
Ke každému televizoru také neodmyslitelně patří dálkový ovladač. K této televizi náleží elegantní, úzký ovladač s kovovým tělem. Jeho název je odvozen od jeho hlavní funkce a tou je možnost ovládat s ním všechna ostatní zařízení, která jsou k televizi připojená. Tohle se Samsungu opravdu povedlo - jedním ovladačem teď mohu ovládat také herní konzoli XBOX a naše mediální centrum KODI. Ovladač také disponuje mikrofonem a televizi tak lze ovládat hlasem. Češtinu však bohužel nepodporuje. Ovladač se mi líbí pro svou jednoduchost a pár tlačítek. Pro mě jsou zbytečná 3 spodní tlačítka - Netflix, Prime Video a Rakuten TV - raději bych uvítala možnost si tato tlačítka naprogramovat sama.
Pro mě nejdůležitější funkcí televize je kvalitní obraz a zvuk. Televize disponuje procesorem Quantum 4K, který používá speciální algoritmus pro zobrazení ostřejších záběrů a upravuje zvuk podle přehrávané scény a podmínek v místnosti. Díky umělé inteligenci, kterou je televize vybavena, pak sama vylepšuje libovolný obsah téměř do kvality 4K. Rozlišení displeje je 3840 x 2160. Z obrazu i zvuku jsem opravdu nadšená. Samsung je v tomto směru opravdu sázka na jistotu. Co se mi ještě opravdu líbí je rychlost televize. Vyberu si aplikaci, potvrdím a už ji mám spuštěnou. Člověk, který nesnáší čekání na cokoliv, tohle opravdu ocení.
Za další neméně důležitou funkci považuji jednoduchost ovládání. Tady jsem také velmi spokojená. Menu televize se zobrazuje v podobě velkých ikon aplikací, které si můžete přizpůsobit přesně podle svých představ. Ikony můžete do nabídky přidávat, ale také je ubírat přesně podle toho, které aplikace využíváte a naopak.
Za dobu testování jsem vyzkoušela aplikace Spotify, Netflix, AppleTV, SledováníTV a Youtube. Všechny jsou velmi povedené.
Jablíčkáři ocení jistě funkci AirPlay, kdy mohou obsah svého telefonu promítat na televizi. Veškeré fotografie či videa si tak snadno a rychle prohlédnete na velké obrazovce.
Nejspíše se budu opakovat, ale s televizí jsem velmi spokojená. Nadchnul mě nejen její design, ale také kvalitní obraz a perfektní zvuk. Opravdu chválím jednoduché a intuitivní ovládání a možnost přizpůsobení obsahu dle svých požadavků. Věřím, že nám televize bude úspěšně a bezproblémově sloužit několik let a my s ní budeme stále spokojeni. V závěru bych ráda poděkovala společnosti Samsung a Modrému koníkovi za možnost testovat tuto úžasnou televizi. Děkuji.