Milé maminky, řekněte nám, jak jste objevily Nutrilon. Zajímalo by nás, kde jste se o něm dozvěděly, kdo vám ho doporučil a co vám o Nutriloně řekl.
@nutrilon_lucie gastroenterologie - na předpis Nutrilon AC
u první dcery na doporučení dětské dr., malá nepřibírala po kojení, takže dokrm nutrilonem, používali jsme do 6 měsíců, pak jsme přešli na jiné kvůli vysoké ceně. U druhé dcery zrovna tak. Dneska už bych stejně jako hofka šla do těch levnějších i na začátku. 340 korun za krabici při takové spotřebě je jak výsměch maminkám, které nemohou kojit.
Doporučila mi ho sestra 🙂 a tak jsem nehledala nic jiného 🙂
V porodnici malého dokrmovali Nutrilonem HA 1, malý má ted 2 roky a 8 měsíců a Nutrilon pijeme furt (ráno,dopoledne a večer). Malý je mlíčkomaniak 🙂
Malá měla alergii na bálkovinu kravského mléka. Používaly jsme Nutrilon Digestive Allergy Care. U Nutrilonu už jsme zůstaly. Příjde mi i chuťově nejlepší.
@nutrilon_lucie V porodnici, kojení se vylučovalo s léky které jsem hned po porodu musela začít užívat.(Bohužel jsme věděli předem, že kojení se s léky snášet nebude a s velkou pravděpodobností nás čeká UM a tak se taky stalo.) No a proto, že dceři vyhovoval značku jsme neměnili a do 2 let používali Nutrilon.
Další dítě mít bohužel nebudu, ale kdybych měla, znovu bych do Nutrilonu šla. Pokud vyhovuje, nevidím důvod měnit.
Teď už máme doma jen spoustu naběraček na hraní. 😀
Malého začali Nutrilonem přikrmovat již v porodnici (pravděpodobně měli smlouvu na nutrilon, protože když jsem požadovala jiné mléko, tak to nebylo možné). Nutrilon malého hrozně ucpával, bolelo ho po něm bříško a v noci tím pádem nemohl spinkat a neustále vždy po krmení plakal ☹ . Po propuštění jsem na doporučení lékařky přešla na jiné mlíčko a potíže okamžitě přestaly. Malý měl pěknou stoličku a spinkal celou noc (8hod. v kuse). Takže k odpovědi: Nutrilon bez mého souhlasu dávali v porodnici a v podstatě mi o něm ani nic neřekli ☹. A já osobně bych ho ani nikomu dál nedoporučovala - díky, bohužel, špatné zkušenosti.
S Nutrilonem jsem se setkala poprvé v porodnici-Nutrilon 0 Nenatal.
P.S. 6.pád - "o Nutriloně" ? Já dosud říkala "o Nutrilonu" 😕
tak nějak všeobecně je považovaný za nejlepší, pak ho taky používala sestra na dvojčata, já u první dcery od 3měsíců taky. Až byla trošku větší, už jsem mlíčka střídala. U druhé dcery jej dostávala v porodnici jako dokrm, a pak jen zcela vyjímečně, když jsem musela z domu, byla kojená. Teď pije mlíčka na střídačku, které mi padne do ruky, na kterém je zrovna akce atd.
Dceru začali přikrmovat v porodnici Nenatalem
Dostala jsem ho uz v porodnici. Neb jsem byla prvorodicka a ze vseho vyplasena pokracovala jsem v nem az doo 6ti mesicu, pak jsem presla na levnejsi. Dnes uz bych rovnou dala levnejsi, jak tu psaly holky vyse.
Milé maminky, moc Vám děkuji za Vaše názory 🙂 Každá máte s výrobky jiné zkušenosti a ne všem děťátkům vyhovuje to samé mléko.
Nutrilon má nejlepší marketing (a to dost často fakt hnusný), ani zdaleka ne nejlepší kvality a bohužel většina maminek na jejich triky naletí 😝
Navíc je tady v čr nechutně předražený, v zahraničí je o dost levnější, navíc ho tam nikdo za nic extra nepovažuje, spíš za podprůměr, proč asi 😝 😀
@blondynka400 souhlas, a nejnechutnější na tom je, že jsou do toho zapojeni pediatři, ti za benefity od nutrie schválně maminkám kazí kojení, straší je, , nervují až nakonec maminka svolí ke zbytečnému dokrmu a to je hrob kojení.ono je totiž kojení pro doktory zadarmo, ale farmac. firma velikosti nutricie ta jim tuhle hnusnou masáž a vydírání matek zaplatí! sama sem obětí jedné takové pediatričky!
tak popravdě, už v porodnici mi vnutili jakési cd s reklamou na nutrilon. Vůbec jsem ho nepotřebovala, protože jsem výlučně kojila půl roku. A později jsem přešla na sunar, protože je mi prostě sympatičtější. Nutrilon mi přijde předražený a podsouvaný a to nemám ráda.
presne tak v dnesni dobe hraje i roli i ta cena....jinak je dobre mleko
@danuska23 jasně že o Nutrilonu (vz.hrad), to se @nutrilon_lucie asi spletla ;) jinak nutrilon ma dle meho nejmasivnejsi reklamu. Taky si to clovek zaplati... mela jsem 1 baleni, hodne mi smrdel a malemu nesedel, takze jsme presli na jinou znacku, ktera je i cenove jinde...
Všechny děti ho dostávali už v porodnici na dokrmení,že je prý nejblíže MM..u kluků mi ho nasadila bývalá dětská doktorka,než by mě podpořila v kojení,raději tlačila Nutrilon(asi smlouva s firmou byla lepší..). 😒 Malé ho už nedávám,byla kojená do 18 měs.a pak jsme přešli na levnější variantu.. 🙂
Ani nám bohužel Nutrilon nevyhovoval, děti byly od porodnice dokrmované Bebou, po propuštění jsme vyměnili za Nutrilon kvůli zácpám, ale po tom pro změnu hodně zvraceli. Nakonec jsme skončili s prostřední u UM Babylove a u nejmenšího u Sunaru Nutradefence a pili je zhruba do roku, roku a půl. Je to holt dost individuální, kterému dítku co sedne 🙂
U prvního synka jsem používala jen nutrilon. Musím,ale přiznat,že jsme ho kupovali v zahraničí. Tady je strašně drahý.
Teďka u druhého bojuji s kojením a musím přikromovat. Zatím dávám nutrilon,ale uvažuji,že k vůli cenně začnu kupovat levnější mléko.
@kacena00 bohužel máš úplnou pravdu. Do téhle hnusné hry jsou zapojené jak porodnice, tak pediatři. 😒 Já osobně beru jako větší zlo porodnice, protože v začátku se dá zlikvidovat kojení nejlépe, ale "šikovná" doktorka to umí i pak taky velmi dobře 😝 Je to bohužel hodně smutné a hlavně nechutné. Když je pak ještě vidím, jak se tu naparují... 😝
@honzulka nejblíže rozhodně není 😝 (na to nejlepší humana). Jen ho mají porodnice zadarmo a podle odběrů dostávají "odměny". Dokonce v jedné nejmenované pražské porodnici falšují data a dávají "silnější" mléko. Jenom aby měli větší "odměny" 😠 Jako tyhle postupy jsou ve farmaceutickém průmyslu běžné, ale takto zacházet s miminky mi přijde šílené...
@nutrilon_lucie My jsme začali až kolem 8. měsíce s Nutrilonem 2, ikdyž jsem dceru kojila, sem tam jsem na večer dala i Nutroš 😉 Pak jsem přešli na 3 a tu dcera pila 1x denně až do 2,5 let skoro. Byl výborný, že byl s příchutí banánu a vanilky, to chutnalo i mě 🙂 🙂 🙂 🙂 Občas jsme koupili Sunar, také banán nebo vanilku. Nyní u druhé dcery jsme zkoušeli přikrmovat kvůli nepřibírání také Nutrilonem, ale moc teda nechce. Naštěstí už přibírá i po kojení, takže zatím super.
Jinak moje mudra teda kojení podporuje, netlačí žádné mléka ani kaše, pokud není nutné 😉 A maminky, každá máme možnost si vybrat, pokud nemám na drahé mléko, myslím,že i levnější varianty, jako Babylove apod. jsou stejně dobré. Je na každé z nás, co si vybere ne? 😉 A hlavně, co chutná vašemu dítku 😀 😀 😀 😀
Čtu tady hodně negativních reakcí, které podle mě spíš spouvisí s obecným odmítáním umělého mléka a preferenci kojení, než Nutrilonu jako takového. Proto upřesním poznatky s Nutrilonem HA za mého syna: dostal ho v porodnici (nevím, jestli má nebo nemá smlouvu s výrobcem, stejně tak jako jakýkoli pediatr, proto nehodlám komentovat a nikoho napadat), ale byl zadarmo a když ho malej snášel, něchtěla jsem u tak malýho dítěte měnit a pokračovala jsem. Nutrilon se výborně rozpouští, nesmrdí ani lehce natrávenej, nedělá skvrny a jde krásně vyprat. (Narozdíl od Sunaru, kterej je sice chutnější, ale strašně pění - takže se nedá podávat hned, pokud nechcete mít nafouklý mimino, dělá zažloutlý fleky a po vyblití strašně nechutně smrdí.) Malej po krmení hodně blil, ale to občas dělá i teď na Sunaru, takže nevím, jestli to bylo Nutrilonem nebo jeho zažíváním. Vyprazdňování měl celou dobu naprosto v normě. A teď jasné mínusy: chuť není nic moc, zvlášť u HA a prodejní cena je opravdu enormě vysoká (za HA 1 kolem 500,-/balení).
V porodnici taky přikrmovaly sestra nutrilonem a jsem moc ráda, že jsem se krásně rozkojila a nehodlám UM ani použít..Snad do roka ještě pěkně budu kojit a pak mléko nahradím takovými výrobky, aby vápníku měla dostatek.. 😉 Ale je zarážející, že nic jiného v porodnici než nutrilon nebylo..Než se maminky rozkojí. 😉 Malá v noci pak nespala a bolelo ji zas pro změnu bříško tam..
@soleilll bohužel pediatričk o které mluvím nepodporuje kojení, matky zastrašuje (v 6 nedělí, kdy je každá z nás citlivá a vše bere hlavně přes city) a pediatrička je specifická tím, že když se jí podaří matce kojení zkazit, nakecává, že ostatní mléka jsou taková, maková, jen ne dobrá a nejvíc vyzdvihuje právě nutrilon, zároveň vím, že k ní asi 4 krát do roka chodí poradce od nutricie (nevím ale pochybuji že 4 krát do roka se mění mléka v nabídce této firmy) a zároveň tato pediatrička posílá do jedné z našich dvou lékáren s tím, že vždycky matku s dítětem na UM pošle do této lékárny s receptem na nějakou mastičku, protože tu umí jen holky v této lékárně apod... to už je tak okaté, žemám stoprocentní jistotu, že je podmáznutá... navíc to není žádné tajemství, jak farmac. firmy podplácí pediatry...bohužel tahle doktorka rozhodně není sama a je to právě jen tím, že nutricia má agresivní marketing, možná právě proto tak vysoká cena oproti jiným mlékům 😀
tak proto asi tolik negativních reakcí
a ještě bych případně chtěla upozornit, že se neodkláním od tématu, dkyby mě admini chtěli vymazat, protože právě díky těmto mnou popsaným zkušenostem jsem se s nutrilonem setkala
Myslím, že každá žena která nemůže kojit chápe, že na UM není nic špatného....nám Nutrilon dali v porodnici (a to ze to daji maminkam v porodnici a pak nemeni je spise znakem toho ze miminku vyhovoval), a byli jsme spokojení, tedka mame trosku problemy s prechodem na 2 ale snad se to upravi,je sice dražší,ale co bych pro své dítě neudělala...jinak v okolí mám spoustu maminek co používá Nutrilon a jsou spokojené
dali nám ho v porodnici a do roka jsem dávala, pak jsem přešla na jiné mléko. Ale teď bych rovnou začla u levnějšího mlíko, když by kojení nešlo, sorry🙂