Milé maminky, taky vás potrápilo padání vlasů po porodu nebo v období kojení?
Co vám na to nejlépe zabralo?
Super dotaz, také bych ráda věděla, kojím pořád a na hlavě už nemám skoro ani vlas...☹
Vlasy mi začaly padat až pár týdnů po porodu a v současnosti už nepadají, ale naopak dorůstají nové a vypadám jako rákosníček.. 😀 ☹ Nepoužívala jsem žádné přípravky a stále kojím 😉
@krakson Mě začaly padat cca 5 měsíců po porodu a taky jsem měla pocit že budu úplně plešatá. Čas to jak píše @werunqua trochu spravil.
A taky jsem používala vlasovou vodu od stejného výrobce co je Linola. Ale chce to každodenní používání, takže když to bylo nejhorší, tak motivace byla velká, pak mi morálka trochu opadla ☹ .
Vlasy mi začaly padat 3 měsíce po porodu a trvalo to až do 6. měsíce, pak vše ustalo. Nebrala jsem žádné doplnky, nic. Jak to přišlo, tak to odešlo, ale narostl mi příšerný chemlon, po celém obvodu hlavy, který nelze pomalu ani vyžehlit žehličkou, jsem z toho dost nešťastná ☹
Nic na to nepomaha. Je to zpusobene hormony a s tim se neda delat nic jineho, nez cekat, az to skonci. Beru zinek, ale mam to spis na plet nez cilove na vlasy. Jak to zacalo, tak to i skonci. Konecne mi zacly rust vlasky na vypelichanych koutech 😀.
vlasy padaly hrozně, obzvlášť po prvním porodu... nepomohlo nic, po doplňcích co měly podpořit růst vlasů byly vlasy stejné ale ze dne na den příííšerné chlupení na nohách 🤐 😝 🙄 😀 😅
jediné co pomohlo je čas... jinak na vlasy mi pomáhá Fytomineral, je výborné i na imunitu, gynek. potíže, potíže s očima atd... 🙂
jinak mi víc padaly u dítěte, u kterého jsem kojila výrazně kratší dobu... ale těžko porovnávat, po prvním porodu jsem byla unavenější, byl náročnější, péče o dítě taky... u druhého dítěte má už člověk cvik a je fakt, že jsem se o sebe po druhém porodu i víc starala, už kvůli tomu, aby fungovalo kojení - pravidelnější strava, pití, odpočinek když to šlo, nehonila jsem se tak... vlasy padaly, ale o dost méně...
Vlasy mi začaly padat asi 4 měsíce po porodu, v době, když už to spousta stejně rodících matek měla dávno za sebou. Už jsem si myslela, že se mi to nestane. Ale pak to byl mazec. Zastavila to akorát podlaha 😀 A pak čas. nepoužívala jsem nic, přestalo to samo a nový vlasy dorostly. Někde jsem četla, že během těhotenství vlasy nepadají a pak začnou vypadávat ty, co už "přesluhují", tak je to pak spousta vlasů naráz.
@betelgeuzz
Přesně to samé jsem četla i já..prostě vypadnout musí..na hlavě už dávno nemají co dělat 😀 .Proto obdivuji některé maminy,že kvůli tomu jdou třeba na krátko 😨
@linola_pavlina Sice miminko ještě nemám, ale trpěla jsem v jednom období docela hustým padáním vlasů. Začala jsem užívat přípravek REVALID v kapslích a do toho jsem chodila na píchání injekce vitamínu B, jelikož ten se nejlépe do těla dostane právě očkováním do stehna a výsledek ? Za dva týdny jsem zpozorovala zlepšení a doposud revalid užívám jednou za půl roku na dva měsíce.... Má výborný účinek nejen na vlasy ( co se padání a kvality týče), ale taktéž na nehty a pokožku. A co se padání vlasů po těhu týče může to být způsobené štítnou žlázou, která může být zvětšená. Jelikož miminko z maminky vytáhne hodně živin nejen v průběhu těhotenství, ale také kojení, může se to pak projevovat právě takto. Takže bych doporučovala i odběr krve , abyste měla jistotu ;)
mám dlouhé vlasy, a tak když mi 4. měsíc po porodu začaly padat, měla jsem po každém česání na kartáči klubko vlasů velikosti tenisáku, padalo to po pramenech, bylo to šílené 😢 , nevím, zda mi pak pomohl šampon podporující růst vlasů od Yves Rocher či to, že jsem přestala kojit, ale teď mám už spoustu asi třícentimetrových nových 😵
Přední řada vlasů mi vypadala najednou 3 měsíce po porodu. Více než 1,5 roku trvalo, než to dorostlo a vypadalo trochu snesitelně....
Ja jsem v tehotenstvi mela vlasy i nehty pekne,zdrave tri mesice po mem druhem porodu mi vypadaly vlasy kolem obliceje takovy pasek asi 3 cm vypadala jsem jako kdybych je mela spalene😀 nastesti zacly dorustat-stale to vypada smesne mam to asi 4 cm dlouhe a mam vlnite vlasy takze vypadam jako slunicko😀 nehty se mi zhorsily,mozna to je jeste kojenim(9mesicu)takze se snazim jist pestrou stravu
Ahojky já si si nechala trochu vlasy zkrátit asi po ramena aby se odlehcily,, koupila jsem si biotin natura,, docela to zabírá,, hlavne to chce nebýt ve stresu,, kamarádka doporučila vymačkat na vlasy čerstvý citron prý to ty kořínky zpruží tak to vyzkouším,, je nám půl roku kojim pořád a zlepšení po vitamínech je oravdu znát 🙂
Ahoj, dobrá diskuse. 😀 Máme všechny stejný problém. Já začala panikařit 3měsíce po porodu, ale vlasy padaly dříve. Mám dost husté a dlouhé skoro do pasu. Laktační poradkyně mi doporučila Panthenol s biotinem. Uvidím. Taky beru Feminella Hereditum- supr věc.!!! Přírodní Lactobacillus na vyvážení- kojení. 😕 Malému jsou 4měsíce a kojíme- chtěla bych co nejdéle. Holičku zatím nestíhám, ale určitě vlasy zkrátím 🙂 Tak všem přeji krásné vlasy 😀 😀
Padaly, padaly, padaly, vyzkoušela jsem snad všechno a beztak by zaříkávání vo půlnoci na křižovatce u krchova asi mělo lepší účinek. Teď po roce to pomalu dorůstá, vlasy všude trčí a nedaj se učesat, takže vypadám jako blb 😀
U obou dětí mi padaly asi měsíc, a to jsem první kojila 14 měsíců, druhou zatím 8. Přešlo to samo. A vlasy jsem si neostříhala, mám je hezčí než kdy dřív.
Nic, je to hormonalni zalezitost. Zadny pripravek nepomuze.
@betelgeuzz mela jsem to stejne, v terminove diskusi vsem prestavaly padat a mne zacly 🙂
Neresila jsem, proste padat prestaly a zase narostly.
Vlasy mi padaly pátý měsíc po porodu a nedalo se to ničím zastavit, žádné vitamíny, vodičky, speciální šampony , zdravá strava, nic. Byla jsem s tím i u doktorky na kožním a ta mi řekla, že to jsou prostě hormonální změny a s tím nic člověk neudělá a že by se to mělo samo srovnat a to byla také pravda. Po roce a půl od porodu jsem začala používat Pantostin, který omezil a pak i zastavil vypadávání vlasů, posílil vlasové kořínky a za několik měsíců jsem měla nové vlasy, silnější a pevnější.
V průběhu těhotenství Ti vlasy téměř nepadaly z důvodu silných hormonálních změn. Po porodu dochází k normalizaci hladiny hormonů a vlasy padají. U někoho přestanou padat v šestinědělí u někoho padají klidně i půl roku. Hlavně se nestresuj, tím to jenom zhoršuješ. http://akademie.inhair.cz/pece-o-vlasy-v-prubeh...
Pro posílení růstu a zlepšení kvality vlasů jsou výborné placentové ampule Evolution. Pohledej na netu, jsou hodně oblíbené a vychvalované.
mně nepadaly skoro vůbec, ani v těhu ani v při kojení... Takže v tomto bez problémů 🙂
Jak uz tady nekdo psal..... take jsem si tim prosla. Vlasy nejvice padaji od 3.do 6.mesice. pouzivala jsem sampon Revital a od kozni dr.jsem dostala krem na vtirani do pokozky hlavy. Po tom 6.mesici to ustalo.
Mě vlasy začaly rapidně vypadávat 3. měsíc od porodu, teď jsem 6. měsíc po a zdá se mi to už lepší ;) To jsou prostě hormony a nijak jsem to neřešila, naštěstí mám pořád vlasů dost..
u prvního padali od 7 do 9měsíce po porodu ale lehce po druhém porodu už je to skoro 16měsíců padají stále a pořádně se divím že nejsem plešatá,při umývání tahám z hlavy celý prameny vlasů
Pomohl mi BIOSIL
Na padání vlasů po porodu nic nepomůže, je to způsobeno hormony a samo to odezní. Takže nějaké doplňky stravy a další věci jsou jen vyhozené peníze.
ahoj, všechny víme, že to jsou hormonální změny 😉 Doplnky jsou spíše pro posílení a výživu nových rostoucích vlásků. Nevím jestli to jsou vyhozené peníze, ale investuji do sebe 😀 Tělo mělo dost práce, tak mu tímto 😅 😅 přilepším
Nic,až čas.
U prvního padaly asi 2 měsíce.Ale kojila jsem mnohem kratší dobu než druhé dítě.To kojím pořád a o to déle mi vlasy padaly.Dostala jsem na Vánoce Revitalon-šampon+kondicionér a nějaký pilule a vlásky hezky dorostly 😉 😉