Dobrý den, vaše diskuse mi jde přímo do rány. :o)
Nyní jsem v 11.tt a dobírám balení Femibion 800, tedy pro těhulky na začátku těhotenství. Rozhoduji se, jaké další balení si mám pořídit - Femibion 800 nebo už Femibion 400, který je určený pro druhý trimestr?
Jedná se mi o to, že pokud si zakoumím 800ku, zůstane mi polovina balení a poté bych měla začít užívat 400ku.
děkuji za informaci, R.
Dobrý den, ano ano, již můžete Femibion 400 s DHA. Bouřlivé dělení buněk již máte za sebou, miminko již má založeny všechny tkáně a orgány a z předchozího užívání máte již dostatek folátů v krvi a proto je možné snížit dávku. Teď se budou foláty využívat na "dostavbu" menší částí tělíčka, např. srdeční přepážky aj a miminko bude víc růst. Proto budete profitovat z doplňování právě omega-3 DHA. Ať se Vám i miminku daří. Hana
Dobry vecer,
z ostatnich prispevku jsem pochopila, ze je dobre zacit z Femibionem 800, kdyz planujeme, popr. Femibion zelezo.
Trpim vsak snizenou fce stitne zlazy a beru Euthyrox 112 µg 7x tydne. Mohu v tom pripade brat Femibion s jodem nebo bez jodu? Nikde jsem odpoved nenasla. Dekuji, M.
Dobrý den, to je náhoda, právě jsem odpovídala na podobný dotaz v jiném fóru. Ale tohle je jistě zajímavé téma, neboť žen se sníženou funkcí štítné žlázy je hodně. Tak tady je odpověď. Můžete brát Femibion s jódem, pokud se s Vámi endokrinolog nedohodl na jiném postupu. Vysvětlení je jednoduché, štítná žláza pracuje v těhotenství o 30% více, protože vyrábí hormony pro tělo maminky i pro tělo miminka, proto endokrinologové doporučují navýšit příjem jódu o 150-200 mikrogramů, aby se tkáně vyvíjely tak jak mají a správně vyzrával mozek. Toho je možné dosáhnout několika způsoby, stravou, je-li správně zvolená; vitaminy, tedy doplňky stravy pro těhotné, které jód běžně obsahují (Femibion obsahuje 150 mikrogramů); a nebo navýšením dávek léků (Letrox, Euthyrox), které řídí endokrinolog a často informuje ženy předem, hned když zmíní, že těhotenství zvažují nebo plánují. Proto jsem hned v začátku psala, pokud se s Vámi nedohodl endokrinolog jinak. Podle našich zkušeností a konzultací se zástupci endokrinologické společnosti, by všechny ženy + ženy s hypothyreózou (sníženou funkcí štítné žlázy), měly užívat Fem s jódem. Jen v případě některých závažných onemocnění, jako je thyreotoxikóza - Graves.-Basedowova choroba, by měl být užíván přípravek bez jódu. Femibion bez jódu je vhodný též tam, kde si endokrinolog řídí navýšení dávky běžně užívaných léků (ty mimochodem obsahují kolem 65% jódu) a pak si již nepřeje, aby mu do terapie někdo zasahoval. Takže pokud se nic takového u Vás nestalo, je vhodný Femibion s jódem. Hezký den, Hana
Milé maminky, musím služebně do zahraničí, kde budu až do čtvrtka. Třeba dostanu nějakou inspiraci k Femibionu. Pokusím se přihlásit, jakmile to bude možné, většinou však ve večerních až nočních hodinách. Zatím se mějte hezky, Hana
Milé maminky, můj čas na modrykonik.cz už vypršel, tak se s Vámi musím rozloučit. Děkuji Vám za milé popovídání, bylo to moc fajn. Pokud by Vám na rozum přišel jakýkoliv dotaz či poznámka, neváhejte mě kontaktovat na femibion@merck.cz Budu moc ráda za každou reakci. Přeji Vám, Vašim ratolestem i rodinám klidný předvánoční čas a krásné vánoce. A v novém roce hodně štěstí, Hana
stejnou otázku jsem pokládala firmě Femibion když jsem na tom byla tt jako ty, poradily mi koupit už ten 400, nakonec jsem byla podle screeningu o dva týdny napřed, takže jsem to nemusela ani řešit.