Léčím se stim od 4 let , mám problémy z hmotností nemůžu nabrat na váze mám furt stejnou váhu po 2 porodu jsem zhubla ještě víc, moje normální váha je cca 37-38 kg víc jsem nikdy nevážila , je my 25 let je to hrozná váha, Přibrala jsem jen v těhotenství, váha 48 a po porodu hned kila dole na 35,kg teď mám 33 to je hodně málo mám 7 syna a pomalu mě dožene 😁 moji Dr to nějak nevadí ptala jsem se jestli to je normální že od narození my to nejde přibrat, a ona že mám bejt ráda 🙄 ostatní prej hodně spíše pribiraji, ale mě to přijde na můj věk k smíchu taková váha bojím se aby zachvily nebyla na kapačkach, LÉKY beru euthyrox 50 každý den ráno na lačno, Proč to píšu " chtěla bych se zeptat má někdo taky problém z váhou? Více jist pravidelně? Nebo nějaké vitamíny?
Určitě by to chtělo pravidelný pohyb a kvalitní stravu. Potřebovala bys přibrat hlavně do svalstva, ne tuky.
Co tak jíš? Zkusila bych kalorické tabulky, hlavně si hlídat bílkoviny.
@jancazao jim pravidelně ráno obvykle rohlík pomazánku šunku nebo sýr, kafe nepiju někdy si dám caro s mlíkem oběd se snažím měnit každý každý den něco rýži z masem kuřáci zeleninu miluju tu jim hodně v jídle vybírava nejsem je pravda že hodně jim sladký což nechápu že stoho nepříbiram každý den musím sníst něco sladkyho, 😁 snazim se jíst 3-4 denně ale je to asi málo když nepribiram
Měla jsem za to, že Euthyrox se užívá při snížené funkci ŠŽ, ne při zvýšené.
@lujhu jako nejsem doktor.. ale beru to stejný na sníženou funkci štítné žlázy i stejnou sílu … a u te snížené je to přesně naopak … zpomalený metabolismus.. ale tvůj problém odpovídá zrychlenymu metabolismu a zvýšené funkci
@vendes
@janule0123 ja si nebyla jista, tak jsem to neresila.. ale nekde v hlave mam, ze je to na snizenou (ja beru letrox)
@vendes
@janule0123
@l_
Já ho právě taky beru na sníženou.
Kolik měříš? A s kým jsi konzultovala to hubnutí?
A máš zvětšenou štítnou žlázu nebo sníženou funkci štítné žlázy (hypothyreózu), resp. co myslíš tím zvýšená štítná žláza? Euthyrox se myslím dává, když je nedostatečná tvorba hormonů štítné žlázy, ale hubne se naopak při hyperthyreóze (zvýšené tvorbě). Tvá hmotnost je dost na pováženou, možná bude potřeba upravit léčbu nebo si nechat udělat další vyšetření.
Jinak obecně na přibírání - přidej energeticky vydatná jídla - oříšky, avokádo, smetanové omáčky
@jancazao Pokud má někdo podváhu a chce přibrat, doporučuje se přidávat do stravy hlavně energeticky vydatná jídla, a to především tuky. Je to proto, že tělu dodají energii a ono nebude muset čerpat energii ze svalů. Samotné navýšení bílkovin toho moc nevyřeší - pokud nebude mít dostatečný energetický příjem nebo vyšší energetický výdej, bude bílkoviny používat jako zdroj energie (což je nevýhodné, protože 30 % jejich energie využije hned na jejich metabolizování).
Těžko můžeš užívat na zvýšenou funkci štítné žlázy Euthyrox, to je blbost. Euthyrox s Letroxem se dávají pacientům se sníženou funkcí, na zvýšenou funkci štítné žlázy se užívají Thyrozol s Propycilem. Pokud je tvůj příběh pravdivý a máš onemocnění ŠŽ a k tomu takové potíže s váhou, nech se vyšetřit na celiakii - screening, genetiku, gastro.
@miryp Tak ona můžeš mít zvětšenou štítnou žlázu (třeba autokorekt při psaní nadpisu), proto euthyrox. A pokud nemá dobře nastavené dávkování, tak s ním třeba hubne. Ale je to jak věštění z křišťálové koule, chtělo by to naběhnout k dr a nechat si udělat vyšetření. 33 kg na dospělou ženu je sakra málo.
@lujhu a chodis na pravidelne kontroly k endokrinologovi?