Zvýšena funkce štítné žlázy. Setkala jste se některá s tímto problémem?

adela1399
1. únor 2021

Ahoj,už od porodu strašně hubnu a i sama jsem si rikala,že mám nejspíš stitnou žlázu jako že rychleji spalují. Pro klid všech ostatních a ubezpečení toho,že opravdu jim a nemám anorexii jsem šla na krev. A doktorka mi řekla,že mám strašně vysoko tu hranici,která je rozmezí 11.2-22.7 hodnota a já mám 28.9 což je prý strašně moc. Jsem poslána statimově na endokrinologii a je tam prý i lehčí zánět. Setkala jste se některá s tímto problémem? A co mně cca čeká? Až na to že mám asi 46kg a 171cm vypadam jak anorektička,tluče mi srdce jak blázen a poprvé v životě se potím tak jsem celkem v klidu😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

dyechampion
1. únor 2021

a pred porodem jsi mela stitnou zlazu ok? :O me zjistili od puberty ze mam snizenou funci, vysetreni bylo jen z krve a sono stitne zlazy. musi se to desne hlidat, nelecena stitna zlaza je hrozny pruser...ale jinak nepocituju zadny problem, nepribiram, ono clovek o tom skoro vubec nevi, beru tabletku denne a to budu muset az do konce zivota 🙂

adela1399
autor
1. únor 2021

@dyechampion Právě,že měla úplně v pořádku a nic mi nezjistily,až teď když jsem strašně rychle hubla a přitom jedla ...jsem zvědavá co mně čeká,doktorka právě říkala že tam mám snad i menší zánět,tak uvidíme. Operaci nechci to radši prášky celý život 🙂

dyechampion
1. únor 2021

@adela1399 nee to se neboj, prasky to vetsinou spravi a treba to ani nebude muset byt na cely zivot 🙂 budu drzet palce!

budilucka
2. únor 2021

@adela1399 Pokud je zánět, mohlo by jít o Gravesovu chorobu, je to autoimunitní onemocnění. Doporučuju si o tom něco přečíst. Zas taková psina to není 🙊 Já mám autoimunitní hypotyreózu, zjištěnou v těhotenství. Pokud by sis o tom chtěla přečíst něco víc, tak můžu doporučit knížku od Amy Myers - Za čím vším stojí štítná žláza. Autorka je lékařka, sama si touto nemocí prošla a věnuje se dlouhodobě léčbě různých poruch štítné žlázy.
Vyhlídky nejsou nic moc, hypertyreóza se řeší léky na potlačení funkce, pokud to nezabírá, přistupuje se k jejímu nenávratnému zničení radioaktivním jódem nebo se odstraní operativně 🙁 A pak už jsou léky opravdu na celý život, potřebné hormony se musí dodávat denně uměle. Na to se dá zvyknout, ale někdy to je dost opruz 😏 Obzvlášť když člověk spěchá. Léky se musí brát na lačno a min. půl hodiny před jídlem.
@dyechampion Nevím, odkud máš informace nebo jaké zázračné pilulky zobeš, ale standardně předepisované léky opravdu nemají za cíl někoho vyléčit 😅
Nejlepší, co můžeš teď dělat, je zjistit si o tom co nejvíc informací, ať víš, čemu čelíš. Já od doktorů nikdy žádné kloudné informace nedostala 🤷‍♀️ A zaměřit se na zmírnění toho zánětu, který je nejspíš příčinou...

dyechampion
Autor odpověď smazal
Zobraz
dyechampion
Autor odpověď smazal
Zobraz
luca_34
2. únor 2021

Mně taky zjistili v těhotenství špatnou funkci štítné žlázy a naordinovali léky. Do té doby jsem nic na sobě nepociťovala. Takže teď už je beru 6. rokem každý den na lačno, což je dost otrava. A každého půl roku chodím na kontroly. Bohužel už je to na celý život, ale tak jsou i horší věci.

azanka
2. únor 2021

Já měla obojí, zvýšenou i sníženou, takže hubnutí a zase přibírání. Vždycky mě rozhodí těhotenství... Určitě to chce léčbu a pravidelný kontroly.

adela1399
autor
2. únor 2021

Děkuju Vám moc😊a @budilucka moc děkuju za rozsáhlou odpověď. Ono to ten zánět je...dnes jsem byla na endo a doktor mi napsal léky za snížení bušení srdíčka a nějaký léky na zklidnění nějakých těch horomonu. Za 14 dni na krev a znovu kontrola...nevím zda je to tím,ale mám strašnou chuť na čokoladu...jako všeobecně sladký...nemůžu si pomoci každý den sním třeba 2tabulky Milky...jsem jak šílená,když nemám při ruce tak šílím. Dokážu sníst během 5min klidně celou a jim to jak blazen rvu ji do sebe jako kdybych měsíc nejedla.🤷🏽‍♀️😳

peterax
18. únor 2021

Ahoj, chápu tvůj problém. Samozřejmě je jedna možnost, a to brát prášky (někdy po určité období, někdy do konce života) popřípadě operace. Každopádně je ještě druhá možnost.
U zvýšené funkce štítné žlázy jde o komplexní znečištění těla a celkové špatné prostředí v těle. Díky toxickému prostředí v těle musí určité orgány pracovat mnohem více než je v jejich normě a zároveň se v tomto prostředí velmi snadno množí jakékoli viry, bakterie, patogeny a další, kteří pak napadají přímo některé tkáně v našem těle.
Řešením je v tomto případě vyčistit celý organizmus od tohoto všeho a upravit životosprávu. Samozřejmě že je i možnost řešit to přes doktory, ti ale bohužel velmi často řeší až následky a ne příčinu a díky tomu se pak problémy vrací. V případě operace asi nemusím dodávat nic.
V případě, že by tě ohledně toho zajímalo víc, dej mi vědět a můžeme se spojit například na fb. Těmto věcem se dost věnuji, mám s tím vlastní zkušenosti a pracuji ve firmě, která se tím zabývá. Rád ti s tím pomůžu, nebo se o tom můžeme pobavit, pokud máš zájem. 🙂