Zvláštní menstruace po druhém porodu. Někdo podobně?

keyblaza
8. lis 2024

Dobrý den, asi mám menstruaci, ale má zvláštní průběh. Dva dny mám slabé krvácí, dva dny nic a pak mi začne zase krvaceni slabé. Měl to tak někdo jako já po druhém porodu císařem? Na kontrole po šestinedělí bylo vše v pořádku. Děkuji za odpovědi

lp183
8. lis 2024

Zdravím, otázka je, jestli kojíte. U kojení jsou hormony rozházené a menstruace nemusí vůbec přijít nebo naopak být nepravidelná. Měla jsem zvláštní splnění tak 3 měsíce po porodu, pak nic, pak znovu zvláštní splnění 6 měsíců po porodu a 7. a 8. měsíc už menstruace normální jako před otěhotněním, včetně délky cyklu mezi nimi.

keyblaza
autor
8. lis 2024

@lp183 kojím právě i druhého syna teď pomalu 5 měsíců.

keyblaza
autor
8. lis 2024

@lp183 a ještě teda jsem byla na jednom zákroku hned po porodu, protože jsem hodně krvacela a syn byl velký (4640g) tak mě napadá jestli to nemůže být i nějak tím ovlivněné

kleio
8. lis 2024

Měla jsem po druhém porodu podobné sporadické krvácení, doktorka mi říkala, že jde o rozházené hormony. Srovnalo se to někdy mezi 2. a 3. měsícem, když jsem dostala klasickou ms.

lp183
9. lis 2024

@keyblaza myslím, ze 5 měsíců po porodu / zákroku, navíc, jestli bylo vše na 6ti nedělní prohlídce OK, by to s tím nemělo souviset, ale spíše to jsou rozházené hormony kvůli kojení. Ale mě si u obou (přirozených) porodu zval gyndar na prohlídku asi 4,5 mesice po porodu. Navíc vždy mi říká, ze pokud přemýšlím, jestli zajít na kontrolu nebo ne, tak raději zajít…