Zvětšené uzliny na krku. Poradí někdo?

73nica73
12. lis 2022

Ahoj holky, mam uz vic jak mesic zvetsene tri uzliny na krku velikostne tak max pul milimetru…jednu vlevo vic nahore na krku a dve niz v pravo nad sebou.

Mudr jsem volala co s tim, ta ze to nic neni, ze do 1,5cm je to normalni stav. Jsou male pohyblive ale jsem z toho dost nervozni, na sono me bez zadanky nevezmou.

Zadne jine problemy nemam i kdyz mi prijde, ze jsem si uz vsugerovala snad i svedeni kuze vsude po tele…

Mate nekdo podobnou zkusenost?

evap1
12. lis 2022

@73nica73 půl milimetru?

lv
12. lis 2022

Nic, je to normální stav, kdykoliv se setkáš s infektem, zmobilizuje se tvůj imunitní systém - uzliny se zvětší. Ať už jsi byla trošku nachlazená, rýma, nemoc v okolí..

73nica73
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
73nica73
autor
12. lis 2022

@lv ale ja si nevzpomínám prave ze bych byla nemocna nebo tak…a vsude se pise ze by uzliny meli zmizet a ja je tam mam uz vic jak mesic.

73nica73
autor
12. lis 2022

@evap1 jsem blba pul centimetru…

palja
12. lis 2022

@73nica73 dcera má vzadu na hlavě dvě uzliny 1cm, vždycky se jí zvětší při nemoci a pak trochu zmenší. Dr na to vždy upozorním, ale ona to jen prohmata a na uzv nás taky neposlala. První dcera to měla stejné.
Manžel měl 2 velké uzliny na krku asi 2cm při angíne, byl i na uzv a nic to nebylo, když se uzdravil, uzliny zmizely - ale to bylo déle než 3 týdny.

lv
12. lis 2022

@73nica73 ted potkavas infekt na každém kroku, lutaji podzimní virózy, stačí jít do obchodu.. A myslíš spíš centrimetr, než milimetr, to bys pod kůží jako pohyblivý útvar přece nenahmatala

73nica73
autor
12. lis 2022

@lv Ano pul centimetru jsem blba 🙈😂

evap1
12. lis 2022

@73nica73 Pokud je to volné, mělo by to být v pořádku. Syn má jednu na krku už několik měsíců a podle lékařů je to v pořádku. Může to být i od zubů. Ale pokud máte velký strach, dojděte si k obvodní osobně, ona je prohmatá a řekne vám a nebo si dojděte rovnou na ORL.

atraps
12. lis 2022

@73nica73 já takhle překonala covid, kromě uzlin zvětšení sem neměla nic.... Ani kašel,čaji rýma, ani únava..... Měla sem je ale zvětšené cca 2 měsíce....covid už se moc neřešil, bylo to teď v lete

73nica73
autor
12. lis 2022

@atraps no ja pro jistotu pujdu jeste v utery otravovat prakticku at mi to radsi aspon osaha…abych byla v klidu, mam strasny strach z lymfomu takze proto tak panikarim…

pepsikkeksik
12. lis 2022

@73nica73 ja to mam taky🙂 pred 3mi lety jsem si nasla (podle meho nazoru) obri uźinu jako kdyby mezi krkem a ramenem, v tom ohybu a uplne jsem se zhroutila. Porad jsem chmatala a nasla jsem dalsi dve mensi v jedne rade nad ni. Nicmene na sonu se na me mudr divala divne co plasim. Ta.ˇ nejvetsi uzlina ma 1cm a je pry v poradku jen je ulozena hodne povrchove a ty dve ktere hmatam ani nekomentovala. Je pravda, ze kdyz jsem nemocna boli me tyto 3 uzliny a zvetsi se o dost vic ale kdyz jsem zdrava tak je taky umim nahmatat ikdyz dost tezko. Uz je to 3 roky a od te doby jsem byla tehotna, hlidana na hematologii, na prevenci i na utz a vse v poradku.

pepsikkeksik
12. lis 2022

@73nica73 hlavne necti google, to je hruz

73nica73
autor
12. lis 2022

@pepsikkeksik dekuju snad to u me taky nic nebude, dneska jsem takovy co mam ja nasla i dve manzelovi na krku 😂a ten vubec nevi ze neco na krku ma, prej jsem blazen a nemam si na krk smatat😂🙈

pepsikkeksik
12. lis 2022

@73nica73 taky jsem tehda chmatala na vsechny, taky si tukali na celo. Umim je nahmatat i druhe strane

73nica73
autor
13. lis 2022

@pepsikkeksik ja taky prohmatala uz kde koho doma 😂🙈jako me nic jinyho neni a ty uzliny jsou fakt malickaty a na krku ne nikde v nadklicku a tak…áe radsi zajdu k doktorce, pro jistotu at nepanikarim zase za mesic, idealne kdyby mi rekla at jdu na ultrazvuk to by me mozna uklidnilo nejvic….ja takhle plasila v lete s bulkou v prsu ktera nakonec byla jen cysta (diky bohu teda)…ale rada bych mela uz od bulek a uzlin klidek

saarunka
13. lis 2022

@73nica73 skus si rict doktorovi o sono🤷🏻‍♀️ ja mam na krku cca 3 spojene uzliny zvetsene uz asi rok. Jenze ja mam zanet stitne zlazy ,takze doktor to priklani k tomu.

73nica73
autor
15. lis 2022

@pepsikkeksik
@saarunka
@atraps

Tak jsem byla dneska u prakticky a ta mi rekla ze je to par milimetru volne pohyblivy, ze na krku fakt muzou bejt normalni az do velikosti 1,5cm….pry mam byt v klidu a vubec se tim nestresovat…☺️

saarunka
15. lis 2022

@73nica73 super👍🏼🙂

vanesa6
6. bře 2023

Mám podobný problém…dlouhodobě mám na levé straně krku zvětšenou uzlinu cca 1cm, kterou viděla moje obvodní lékařka a řekla, ze je vše ok, asi před dvěma dny jsem si ale na pravé straně nahmatala 4-5 uzlin,(nezvetsenych, mají kolem půl centimetru), ale zarazilo me, ze jsou najednou hmatatelné, může to být něco vážnějsiho? je mi blbé zase chodit k doktorce jako plašan, tak se radši nejdřív ptám vás😁

ještě tedy dodám, že mi před 6 dny vrtaly na prave straně obě osmičky, tak jedine, jestli to nemuze mít spojitost i s tím zákrokem😅

73nica73
autor
10. bře 2023

@vanesa6 hele to ma podle spojitost s tema osmickama…ja nakonec byla radsi i na ultrazvuku protoze je tam mam uz vic jak pul roku….a moje dve obri uzliny jsou do 3mm😂😂😂takze benigni a naprosto normalni nalez…ale jsem rada, ze jsem sla☺️