Ahoj holky, mam uz vic jak mesic zvetsene tri uzliny na krku velikostne tak max pul milimetru…jednu vlevo vic nahore na krku a dve niz v pravo nad sebou.
Mudr jsem volala co s tim, ta ze to nic neni, ze do 1,5cm je to normalni stav. Jsou male pohyblive ale jsem z toho dost nervozni, na sono me bez zadanky nevezmou.
Zadne jine problemy nemam i kdyz mi prijde, ze jsem si uz vsugerovala snad i svedeni kuze vsude po tele…
Mate nekdo podobnou zkusenost?
Nic, je to normální stav, kdykoliv se setkáš s infektem, zmobilizuje se tvůj imunitní systém - uzliny se zvětší. Ať už jsi byla trošku nachlazená, rýma, nemoc v okolí..
@73nica73 dcera má vzadu na hlavě dvě uzliny 1cm, vždycky se jí zvětší při nemoci a pak trochu zmenší. Dr na to vždy upozorním, ale ona to jen prohmata a na uzv nás taky neposlala. První dcera to měla stejné.
Manžel měl 2 velké uzliny na krku asi 2cm při angíne, byl i na uzv a nic to nebylo, když se uzdravil, uzliny zmizely - ale to bylo déle než 3 týdny.
@73nica73 ja to mam taky🙂 pred 3mi lety jsem si nasla (podle meho nazoru) obri uźinu jako kdyby mezi krkem a ramenem, v tom ohybu a uplne jsem se zhroutila. Porad jsem chmatala a nasla jsem dalsi dve mensi v jedne rade nad ni. Nicmene na sonu se na me mudr divala divne co plasim. Ta.ˇ nejvetsi uzlina ma 1cm a je pry v poradku jen je ulozena hodne povrchove a ty dve ktere hmatam ani nekomentovala. Je pravda, ze kdyz jsem nemocna boli me tyto 3 uzliny a zvetsi se o dost vic ale kdyz jsem zdrava tak je taky umim nahmatat ikdyz dost tezko. Uz je to 3 roky a od te doby jsem byla tehotna, hlidana na hematologii, na prevenci i na utz a vse v poradku.
@73nica73 hlavne necti google, to je hruz
@pepsikkeksik dekuju snad to u me taky nic nebude, dneska jsem takovy co mam ja nasla i dve manzelovi na krku 😂a ten vubec nevi ze neco na krku ma, prej jsem blazen a nemam si na krk smatat😂🙈
@73nica73 taky jsem tehda chmatala na vsechny, taky si tukali na celo. Umim je nahmatat i druhe strane
@pepsikkeksik ja taky prohmatala uz kde koho doma 😂🙈jako me nic jinyho neni a ty uzliny jsou fakt malickaty a na krku ne nikde v nadklicku a tak…áe radsi zajdu k doktorce, pro jistotu at nepanikarim zase za mesic, idealne kdyby mi rekla at jdu na ultrazvuk to by me mozna uklidnilo nejvic….ja takhle plasila v lete s bulkou v prsu ktera nakonec byla jen cysta (diky bohu teda)…ale rada bych mela uz od bulek a uzlin klidek
Tak jsem byla dneska u prakticky a ta mi rekla ze je to par milimetru volne pohyblivy, ze na krku fakt muzou bejt normalni az do velikosti 1,5cm….pry mam byt v klidu a vubec se tim nestresovat…☺️
Mám podobný problém…dlouhodobě mám na levé straně krku zvětšenou uzlinu cca 1cm, kterou viděla moje obvodní lékařka a řekla, ze je vše ok, asi před dvěma dny jsem si ale na pravé straně nahmatala 4-5 uzlin,(nezvetsenych, mají kolem půl centimetru), ale zarazilo me, ze jsou najednou hmatatelné, může to být něco vážnějsiho? je mi blbé zase chodit k doktorce jako plašan, tak se radši nejdřív ptám vás😁
ještě tedy dodám, že mi před 6 dny vrtaly na prave straně obě osmičky, tak jedine, jestli to nemuze mít spojitost i s tím zákrokem😅
@73nica73 půl milimetru?