Zúžení krku, hleny a váznutí sousta. Prý je to psychické. Co s tím?

renduna
8. pro 2019

Zdravím
mám takový problém. Devět měsíců jsem zahleněná a špatné se mi polyká. Spíš jakože mám pocit, že mi vázne jídlo v krku a ten krk je zúžený, jakoby tam nebylo místo pro jídlo. Mám stále hleny, které musím "tahat". Mam všechny vyšetření. Reflux, špatný polykaci akt, štítná žláza, orl - v pořádku. Prý to mám psychicky (ono to vlastně začalo před zkouškou), ale nyní stres nepociťuji. Jsem i takový veselý člověk. Jsem na tekuté, kasovite stravě. Myslím si, že ten pocit zúžení a špatného polykání mám hlavně kvůli těm hlenum. Hlaveň to polykání není bolestivé, spíš jak kdybych všudr měla hleny a žádné místo. Prý by to mohla být i nějaká alergická reakce. Na alergologii objednaná jsem, ale až za dva měsíce, také mě napadlo koupit si nějaké léky na alergii a viděla bych zda se to zlepší. Beru čínskou medicínu na hleny pomohlo dost, ale na ten krk ne. Přijde mi to jak nějaký otok nebo tak něco, ale myslím, že na orl by to viděl, zadní rýmu také nemám. Ještě teď mám nově sirup z lékárny na úzkosti, kdyby to tedy bylo psychicky. Jsem z toho nesvá.
Prosím mooc mooc o vaše názory.

zelenaesmolda
8. pro 2019

@renduna
co neco na rozpousteni hlenu,treba ACC?

renduna
autor
8. pro 2019

@zelenaesmolda to mi moc nepomáhá, zkoušela jsem toho opravdu hodně. Nebo to pomůže, chvilkově.

martinatrg
8. pro 2019

Psychika dělá hodně a částečně to může být tím že na to myslíš, zaobíráš se tím. Samozřejmě není od věci zajít na to alergo. V dnešní době má alergii každý druhý člověk.
Zkus se hodit víc do pohody. Ačkoliv píšeš že momentálně nepociťuješ stres, můžeš tomu přesto tak být. Zkus se třeba věnovat více svým koníčkům nebo chodit víc ven mezi lidi. Věř, že když na to nebudeš myslet, bude to o moc lepší🙂

lenka_tom
8. pro 2019

@renduna takový blbý dotaz, ale zkoušela jsi pít Vincentku? Mně se podobný problém objevil v těhotenství a Vincentka za pár dní pomohla. Samozřejmě, že u mě je taky všechno v pořádku.

ckei
8. pro 2019

@renduna toto je opravdu psychického rázu, i když si myslíte, že jste nyní v pohodě..... Zkuste se na svou psychiku hodně zaměřit.

maminkapetula
8. pro 2019

Ahoj,mám podobný problém od března s polykáním také. Reflux nemám, alergička jsem prý to také může být od toho. Čeká me ještě nějaké vyšetření. Prosím tě jak se vyšetřuje ten polykací akt? Něco piješ? Moc děkuji za odpověď a drž, vím jaké to je a přijde mi, že na mě všichni koukají jak na blázna co si to vymýšlí

renduna
autor
8. pro 2019

@martinatrg jakoby snažím se na to nemyslet, ale když nemůžu jist, jsem z toho nervózní a furt unavená :(

renduna
autor
8. pro 2019

@lenka_tom anoo, piju, musím říct, že když cítím takový to, že mě v krku tlačí hleny, piju ji, tak se mi uleví.. 🙂

renduna
autor
8. pro 2019

@ckei a mohu se zeptat, to zúžení krku.. Nebo ten pocit.. To je prostě psychikou? Jakože se mi to třeba nervami stáhne.. Nebo já spíš furt nechápu ten princip.

renduna
autor
8. pro 2019

@maminkapetula to si nemyslím, že by na vás koukali jak na blázna, spíš třeba doktoři si nevědí rady, když jsou vysledky v pořádku. Ale chápu, že třeba lidé z okolí to nechápou, dokud to nezažijí. Je to bílá tekutější hmota, kterou budete pít (není to nic nechutného, přijde mi to takové nasládlé) a u toho vás bude snímat takový stroj. A tam zjistí, zda vše probíhá v pořádku a vše pracuje tak jak má, protože ta kontrastní látka je vidět, jak sestupuje dolů. Takže když by člověk měl špatný polykací akt, tak to poznají. Doporučuji nebýt moc nervózní,prostě to vzít v klidu. A jestli se můžu zeptat. Máte hleny nebo se vám spíš špatně polyká?

renduna
autor
8. pro 2019

@maminkapetula ještě jsem tady našla článek
https://www.nemlib.cz/skiaskopie-2/
Jak tam je to za 1. vyšetření polyk. aktu

martinatrg
8. pro 2019

@renduna nervozita je naprosto přirozená reakce. Jde o to, že je potřeba si uvědomit že všechno bude zase v pořádku, akorát se teď nacházíte v těžším obdobím. Podle mě by jste měla dělat menší kroky dopředu. Třeba pomalu přestoupit z kašovitého jídla na normální. Když si sama uvědomíte že v tom podstatě nic není a jde o vaší psychiku uleví se vám a budete mít sama ze sebe radost.

sudylichozrout
8. pro 2019

@renduna Ne nadarmo se rika, ze se nekomu "stahlo hrdlo". Skutecne muze jit o psychosomatickou reakci.

lenka_tom
8. pro 2019

@renduna mně právě stačilo vypít dvě deci každý den po ránu a za pár dní byl klid

renduna
autor
8. pro 2019

@martinatrg já s vámi souhlasím, jenže pro mě to není tak lehké, protože když jsem třeba měla polévku s vajíčkem, tak mi to vajíčko v tom krku zaskočilo a hrozně jsem se lekla. Nevím zda to je těma hlenama, že to třeba mezi nimi může váznout. Ale od té doby se bojím mnohem víc. Teď si sháním nějakou psychotrepii, jestli mi to nějak pomůže. Myslíte si, že když mám třeba doma rodinné problémy, ale ja to neřeším a cítím se jakoby dobře, protože se zaměřuji na jiné věci, že by to také mohlo mít vliv? Dřív jsem se tím hodně hodně trápila, ale čím jsem starší, tím to vypouštím.

renduna
autor
8. pro 2019

@lenka_tom jojo, pomáhá to dost

martinatrg
8. pro 2019

@renduna Okolních vlivů může být opravdu spousta. V dnešní době je opravdu těžké udržet si klidnou hlavu a být celkově v pohodě. Rodinné problémy se vás mohly dotknout i přesto, že se zaměřujete na jiné věci.
Co se týče toho jídla, každému občas zaskočí. Vím že vy ve vašem případě si toho všímate až moc a je to pochopitelné. Ale svoji myslí si člověk dokáže sugerovat úplně všechno. Přece jen když jednou spadnu na kole neznamená že na něm už nikdy jezdit nebudu🙂 Některé věci si zkrátka člověk nesmí tolik brát. Věřím vám, že opravdu máte pocit že jste zahleněná, ale může to být něco podobného jako má většina lidí "knedlík v krku".
Já sama jsem se setkala s necim podobným, ačkoliv ne tím samým. Asi v půlce jara minulého roku se mi strašně špatně dýchalo, měla jsem "knedlík v krku", špatně se mi polykalo a velmi mě to omezovalo. Okamžitě jsem samozřejmě začala lítat po doktorech. Na alergu mi zjistili docela dost alergii a vystrašili mě astmatem. Poslali mě má vyšetření, zda astma mám nebo ne. Nedokážete si představit jak moc mě to vystresovalo, bylo mi dokonce i hůř. Ovšem po vyšetření se po celém mem špatném dýchání slehlo. Samozřejmě že se mi to ještě párkrát ozve, ale je to prostě úzkost. Žádné astma nemám a alergii má dnes skoro každý🙂 V tu dobu mi opravdu pomáhalo se více odreagovat s přáteli. Delejte co máte ráda, snažte se více myslet třeba na ostatní lidi kolem vás a nezaměřujte se pouze na sebe.

ckei
9. pro 2019

@renduna jakýkoli psychický neklid se v těle může odrazit kdekoli a v jakékoli podobě v těle. Co se toho krku týče, tak z psychiky je tento stav jen pocitový. Prostě tam nikde nic není, ale vy máte pocit,že ano. Já se jídlem málém zadavila několikrát, o největších problémech v noci, kdy jsem měla pocit, že se udusim, radsi ani nemluvím. Trvalo to téměř půl roku a jsem ráda, že se mi podařilo se toho zbavit. Kdo nezažil, nepochopí. Držím pěsti, ať to brzy poleví.

renduna
autor
9. pro 2019

@martinatrg děkuji, dám na vaše rady 🙂

renduna
autor
9. pro 2019

@ckei to máte pravdu, děkuji.

julca9
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
lurry
20. čer 2024

Ahojte mám něco podobného s ním jen kašovitou stravu a když mám s nist pevné sousto tak jak kdyby se mě zasekavá.Nejvíc se děsím ,když něco s ním a cítím jak mě to pomalu jede krkem hned se leknu jestli to nejde jinam než mám ,když to cítím jak to jídlo jede Mívá ten pocit taky někdo?