Zuby opravit či vytrhnout?

22. bře 2023

Ahoj holky, není mezi vámi zubařka, anebo nemá někdo obdobnou zkušenost. Z ničeho nic mě nateklá tvář, sotva jsem mluvila a bolest. Skončila jsem na zubní pohotovosti. Zánět kanálků. Jenže je to zadní sedmička a zároveň zjištěn na dolní sedmičce kaz pod plombou, ale ten zub mám ještě s amalgamovou výplní z boku i z vrchu. Přemýšlím, jestli není jednodušší zuby vyndat, než platit opravu, která stejně není napořád. Osmičky už nemám, asi by se mi zuby třeba trochu rozjely, nevím. Ale je mi i líto dát tolik za repas kanálků pod
mikroskopem a pak časem korunka. Ale nevím, zda trhání není rychlé, ale úplně dobré řešení.

merope
22. bře 2023

Musí se to repasovat pod mikroskopem? Já mám výplně kanálků a nikdo to pod mikroskopem nedělal. Jen tuším pak klasický rentgen. Jinak asi záleží dost na čelisti - mně třeba spodní sedmička končí někde na úrovni půlky šestky a kdyby šly sedmičky ven, moc mi tam toho nezůstane (ale já mám nejhorší pětky a teď mě zlobí jedna čtyřka).

hojda
22. bře 2023

Kolik ti je let?

martulka88
23. bře 2023

Mám vyčištěné kanálky asi u dvou zubů a jsem ráda. Když jsem brala loni kortikoidy, tak mi praskly dva zuby - během dvou týdnů. Jeden se podařilo zachránit korunkou. Druhý, který nebyla jistota, jak hodně blbě je zlomený jsme chtěly zachránit taky, ale bohužel byl ruplý úplně debilně - vertikálně a k tomu celý ve středu. Takže ikdyž jsme udělali bílou plombu, tak za další 2 měs. šel ven. A jak má doktorka, tak já, jsme chtěly zub zachránit. Jediné, které jsme vytrhly, co to šlo, tak osmičky - ty mi dělaly velké problémy (měla jsem všechny 4). Pokud bych měla na výběr, zda vytrhnout nebo vyčistit kanálky, tak ikdyž je to opruz, tak nechám vyčistit.

squezy
23. bře 2023

Ja jsem si to nechala ošetřit pod mikroskopem před 2 rokama, bez korunky me to vyšlo na 12tis. Podle mě se vždycky vyplatí si to upravit, protože novy může stát až 3xtolik. A jo, nemusíš ho mit, ale podle mě mít v puse zuby je prostě důležité, byť by třeba nebyl vidět.