Dobrý den.
Měla bych dotaz. Zjistila jsem si zubní kaz mezi 1-2 nahoře, je tam tmavá "díra". Volala jsem dnes zubařce a ta mi řekla, že mám přijít 16.listopadu. Strašně mě to znervózňuje, ale neboli to, což mi zubarka řekla, že není akutní a kvůli situaci jaká je, musí dát přednost těm co ošetření potřebuji rychle. Co si o tom myslíte? Že to opravdu měsíc počká? Děkuji za odpověď
Myslím, že pokud to nebolí, tak ten měsíc nevadí 😉 já byla teď u zubařky a mám ještě jeden kaz a na ten mě objednala až na 25.11. Dělá to tak vždycky, když je toho víc..
A také doporučuju ten elmex gel..
@rejalin Neboli, ale znepokojuje mě to, že to jakoby "rozežírá" tu dvojku, nahoře u dásna, nevím jak to přesně popsat.. Nechci přijít o přední zub..”
Já tu rozumím, také jsem to tak také někdy měla, že jsem z toho byla nervózní 🙄 Myslim, že je fakt nereálné, aby se to nějak výrazně zhoršilo za měsíc ( samozřejmě nejsem odborník). Je to spíš jenom blbý pocit, když už o něm člověk ví. Dávej si ten gel, ten tvorbu kazu zmírňuje..
Každopádně si nemyslím, že bys o zub přišla, neboj se 🙂 normálně ti to vyvrtá, dostaneš bílou plombu, pohoda 🙂😊
@rejalin se uklidnuji tím, že se stejně nosí všude rouška 🙊😀 děkuju za povzbuzení, já a zuby to je moje noční můra 😬
Než jsem změnila zubaře, tak jsem musela čekat i rok, takže měsíc nic není.
Soucítím s tebou 🙂 já měla donedávna ze zubaře přímo hrůzu, zlepšilo se to až po tom, co jsem přešla k jinému, který si zakládá na tom, že nic nebolí.. teď po porodu se tam i skoro těším - je to jako hodinová dovča, člověk si tam poleží, nikdo nic nechce 😂😂😂
Pokud tě to nebolí, tak to trvá no. Já šla na akuta k zubaři 2x,jednou se mi dost blbě ulomil zub a podruhé se mi komplet vysypal zub po kousnutí do ořechu
Já mám kaz na stejném místě. Dentalni hygienistka mi brala mezizubni prostory takovým smirglem a odstipnul se mi kousek skloviny. Už to mám zahnedle přes rok a až zubařka opraví vše,co nemůže mít odklad,tak opraví i tohle 😉
@amazonkajanik takže se nemusím bát?? Nerada takové věci odkládám, řekla mi že mám volat jen v případě, kdyby to začalo bolet.. Tak snad to vážně měsíc počká..
A zkusila jste se zeptat nestranně i jiného odborníka? Vím, že tady na MK jsou i odborné poradny https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/, tak zkuste směrovat svůj dotaz třeba přímo zubnímu lékaři zde https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/poradna...
Nemyslím si, že kvůli kazu je potřeba takhle plašit. On se přece nevytvořil přes noc, kaz se vytváří dlouhodobě a za ten měsíc se to nepo...
@eloise02 ano, já vím že se nevytvořil přes noc, šlo mi jen o to, zda se to za měsíc nemůže rozjet abych nepřišla o přední zub.. Nic víc nic min
O zub nepřijdeš. Já takhle čekala půl roku
Co si představuješ pod pojmem přijít o zub? Jako že ti ho budou muset vytrhnout? To snad ne... Jedině že bys místo zubaře chodila ke kováři. 😅
Já už měsíc teď léčím zánět na předním zubu a rozhodně o něj nepřijdu, zubař to umí krásně zaléčit, že jsem ani ATB nepotřebovala. Zub bude jako nový, akorát místo kořene tam mám vražený kaučukový špunt. 😎
Na druhou stranu je otázka, jestli tam kaz opravdu máš, na zubech se můžou udělat různé skvrnky nebo tmavé tečky, ale kazy to (zatím) nejsou, to musí posoudit zubař, jestli se to už kazí, nebo je to jenom pigment a sklovina pořád drží.
Jestli se chcete uklidnit, doporučuji pořídit elmex gel a dávat na ten kaz 😉