Dobry den, vim, ze to tu vubec nepatri. Ale vhledem k tomu ze si uz nemohu rady, obracim se sem. Hodne cestuji a vetsinou to je dost komplikovane se dostat k zubari, momentalne jsem na dovolene a ke svemu se dostanu tak za mesic. Jde o to, ze se mi vcera vecer udelal lehky otok od zubu (zub me nijak neboli) ale byla jsem unavena, tak jsem si toho nejak nevsimala. Rano jsem vstala a probudila jsem se s obrovskou bouli. Kdyz si na ni sahnu je proste tvrda a citim si ji jen kdyz mluvim. Bojim se, ze se treba jeste otok zvetsi a nevim si ted rady. Nijak me nic neboli pouze se mi udelal ten otok a uvnitr se zda byt nejaka bila kulicka na dasni. Premyslela jsem zda to neni vacek, ale udelal by se mi takovy otok po vacku? Jak to tu zatim zvladnu sama? Doopravdy si nevim rady.
Zkus Corsodyl . Mají v lékárně , někdy i v DM, myslím . Ale jestli to do par dni neprejde, jdi k zubari .
Okamžitě na pohotovost!Zub se musí otevřít a proplachnout.Tohle je akutní stav a když se to nebude řešit,muže to byt hodně nebezpečné.Tohle se nedá zvládnout doma!Ne nadarmo na zubním s otokem vás vezmou ještě ten den.
@lentilka2013 presne,muze z toho vzniknout hnisavy zanet mediastina/ mezihrudi/, zivot ohrozujici stav,musi se operovat a stejne to nemusi dobre dopadnout😪
Musíte k zubnímu lékaři, toto je akutní a sama doma nelze zvládnout.
Tak jestli to je akutni (do par dni nepolevi), tak zajit k jakemukoli zubari. I na cestach. Manzelovi takhle trhal zub zubar v Cerne Hore.
Jinak asi vyplachy hrebickem a jinymi protizanetlivymi bylinkami