Zuby. Jak porazit strach ze zubařů?

16. led 2021

Dobrý večer prajem. Mám 18 rokov a po veľmi vážnych psychických problémoch aj dosť pokazené zuby. Chcela by som si ich dať opraviť no dosť mi to komplikuje panický strach zo zubárov. Vedeli by ste mi poradiť ako ten strach poraziť?Ďakujem za odpovede.

stastnamatka07
16. led 2021

Tak to se přidávám, jsme na tom úplně stejně.

ema90
16. led 2021

Strach je normalni, nicmene citlivy a profesionalni zubar nenecha pacienta, aby ho to bolelo.
Ja se zubare taky vzdycky bala, az jsem skoncila na pohotovosti s vytrzenym zubem, ktery se uz nedal zachranit. Samozrejme moji vinou, protoze jsem k zubari nechodila.
Uz je to par let zpet, ted uz bych tak nezodpovedna nebyla.
Ted uz par let chodim zodpovedne a na kresle i usinam.
Vzdy mi zub opichne a necitim vubec nic.
Xkrat se mi stalo, ze jsem sebou cukla, jak jsem zacinala byt v polospanku.
Staci ziskat jednu pozitivni zkusenost a uvidite, ze zjistite, ze se neni ceho bat.
Ja si pak vzdycky koupila za odmenu treba knizku.

A doporucuji to neodkladat, zuby jsou draha sranda 👌🏼

anet_98
16. led 2021

Zkušenost se strachem ze zubaře nemám, vždy jsem měla super stomatology, ale co bych poradila, tak vybrat lékaře s klidným přístupem a také vzít si na první kontrolu s sebou někoho, kdo tě uklidní a pomůže psychicky přemoct ten strach.

similenka
16. led 2021

Skoro každý člověk se bojí zubaře nebo k němu nechodí rad. Já se taky vždy strachují, a proto chodím pravidelně a poctivě dvakrát za rok. Naposledy mi trhal osmičku a překvapilo mě, ze než mi píchl injekci, dáseň potřel něčím, co mi ji znecitlivelo a ani ten vpich jsem necítila. Paráda! Dnes mají zubaři vychytávky, aby ošetření bylo co nejpříjemnější. Poptej se v okolí na dobrého zubaře a určitě se objednej. Zuby nejsou sranda. A hlavně zdravé zuby a krásný úsměv k ženě patří.

kakba
17. led 2021

Mamka si dava pred kazdou navstevou kinedryl. Rika, ze to je o mnohem lepsi.

rejalin
17. led 2021

Také jsem dlouho měla paničkou hrůzu ze zubaře. Teď chodím 4roky na jednu soukromou kliniku, kde si vyloženě zakládají na tom, že pacient necítí bolest. Už mi tam i umrtvovali zub se zánětem až na kost a nebolelo to vůbec. Teď, když mám prcka, se tam kolikrát i těším, že si odpočinu.
Takže za mě - nechat si doporučit nějakého zubaře, který umí opichovat (nemusí to být ani soukromá klinika). Podívej se na net, poptej se po známých atd.. Dobrá zkušenost strach vyléčí 🙂

kecafon
18. led 2021

Já jsem to měla před rokem a půl, čekala mě oprava 4 zubů včetně čištění kanálků.Strach šílený.Ale kamarádka mi doporučila homeopatika, teda spíš návštěvu homeopata, tam se mu vyzpovídala, vyptal se mě na všechno možný a dal mi něco přímo na míru.No, musim říct, že jsem pak zubaře přežila uplně v pohodě, dokonce tam teď chodím i ráda.Vždy, když mi řekne, že mi bude muset něco udělat se zubem, tak už vím, na koho se obrátit.Fakt to na mě funguje a jsem za to vděčná.Dokonce mi to výrazně pomohlo od migrén.

lendot
19. led 2021

Taky jsem si říkala, že zubaři, kteří by cílili své služby na "bojácné pacienty" bohužel moc nejsou k nalezení.

Zubař byl i mým celoživotním obřím stresem, a tak jsem kontroly odkládala až z toho bylo několik let...

Teď bydlím v Praze a našla jsem si kliniku, kam chodím s úsměvem a beze strachu. Výběrem kliniky na internetu a čtením recenzí jsem strávila dost času - a i tak si člověk není výběrem jistý, dokud tam nejde poprvé a neví co a jak se bude dít a jak to bude probíhat. Bohužel však myslím, že ta pracoviště, kde s člověkem zachází jako v bavlnce jsou drahá pracoviště a člověk si na to musí našetřit 🙂 ale pak tam jde víc s klidem.

Myslím, že pro extrémně bojácné existuje na soukromých klinikách i varianta ošetření v anestezii.

PS: Když mi loni moje nová zubařka převrtávala starou plombu na stoličce, chtěla mi dát opich, aby mě to nebolelo. Říkám ji jasně, to chci, jen nevím jak to chodí, protože jsem to ještě neměla. A na to mi řekla: tak jestli Vám tenhle zub někdo vrtal bez umrtvení, tak se nedivím, že máte strach ze zubařů. 😀 Takže jsem si řekla, že ta moje panika asi má i opodstatnění z traumat na zubním křesle z dětství, kdy prostě takové moderní vychytávky jako dnes se ještě nepoužívaly a člověk to musel prostě nějak přežít.

Přeji Vám hodně štěstí a odvahy a krásný nový úsměv!

priefi
19. led 2021

Já měla paničkou hrůzu ze zubaře. Jediné, co mi pomohlo, bylo najít si fakt profíka (peněženko třes se) a ta péče je fakt úplně o něčem jiném. Zažila jsem si se zuby hodně, takže mi ten profík za to stojí.

luciebol
13. zář 2022

Zaklad je najit si kvalitniho, inovativniho a opravdu profesionalniho zubare. Nepocitejte, ze takoveho najdete tzv. na pojistovnu. Rozbijte prasatko, objednejte se na spickovou kliniku a uvidite, ze v dnesni dobe chodit k zubari = wellness 🌷😊.