Dobrý den, jdu k vám s dotazem ohledně zubni pohotovosti v Ostravě. Má někdo zkušenost v poslední době? Má lékařka má 3 týdny dovolenou a týden chodím k ,,zástupu", který mi nepomohl a ani nechce. Mám na zubů korunku a pod ním nejspíše zánět. Dá m8 max dren a jdu domů. Potřebuji sundat korunku a zástup lékaře mi ji nechce sundat že to ,,nejde". Otázka zní měl někdo podobný problém a šel s tím na pohotovost ? Sundali vám korunku nebo ne ? Děkuji za odpověď
Já zkušenosti nemám, ale manžel tam zažil svoje. Měl podobný problém, jel do Ostravy na pohotovost a tam mu cca 80 letá doktorka chtěla zub rovnou vytrhnout. Tak vzal nohy na ramena a utekl.
@janalov neni pravda. Ja byla tehotna a mela jsem zanet v kanalcich. Na pohotovosti jsem chtela, aby ten zub sel ven, protoze jsem to nedavala. Nemohla jsem zadne leky, ta bolest byla brutal. No a lekarka mi rikala, ze by byla velka skoda ho trhat, ze lze zachranit. A osetrila tak, aby to opravdu slo. Muj zubar pak pokracoval v jeji praci a velmi si jeji pristup pochvaloval.
@janalov ani zítra se na to chystám a asi si budu muset připlatit
@sudylichozrout ano někdy se najde super lékař který pomůže i chlap byl na pohotovosti se zánětem a byl maximálně spokojený jenže já tam mám tu korunku a nevím zda by byl někdo ochotný th korunku sundat aby se nepoškodila popřípadě ji rozvrtat. Lékař který mě ošetřoval dál ruce od toho pryč í když to byla moje žádost že si zaplatím novou.. mám malé dítě doma a pohotovost je krajní nouze kvůli hlídání .. proto se snažím zjistí jestli neměl někdo zkušenost nez se vydal ,,30km daleko " :D
Myslíš jako Fifejdy? Chlap tam byl jednou, a už nikdy víc. Nechceš zkusit pohotovost u nás v Opavě? Musím říct, že se o dost zlepšily, a i můj chlap, který je že zubařů podělaný až za ušima, si tam teď dobrovolně bez přemlouvání zajde.
Jsou tam v so+ne od 8 do 13h.
Kdyžtak bych si tam taky zkusila zavolat a domluvit se. Nejsou to takoví saďouři jako Fifejdy, tak myslím že s nimi nějaká rozumná řeč bude.
Úplně stejný problém jsem měla teď o vikendu. Taky mi můj doktor nesundal korunku, jen mi to říznul, abces. Vymačkal ten bordel tam, dal mi dren a antibiotika. Dren mi měnil ještě 2 dny po sobě. Já to vyplachuji šalvějí a otok mám skoro pryč. V pondělí jdu na kontrolu. Pokud bude pořád problém, zub bude muset ven, ale zatím to vypadá ok.
Jo a stačilo mi přečíst si recenze na Ostravu a raději jsem vydržela až k mému zubaři.
@kamiii93 já tam taky měla zánět a udělal se mi z toho abces. Lepil mi zpátky uvolněnou korunku, upozorňovala jsem ho, že mě to celý den pobolívá, něco už se tam dělalo a přesto mi to nalepil. Jenže celý víkend jsem byla na přášcích od bolesti a v něděli se mi už začalo nafukovat lico. A ráno jsem byla jak Pepek námořník, pusu nafouklou na jedné straně, jak křeček se zásobou jídla.
No a jak jsi dnes dopadla?
Nemám přímo tuto zkušenost, ale obávám se, že pokud to nechce udělat ani zástup, tak na pohotovosti už vůbec ne. Ti dělají opravdu jen to nejnutnější a dál neřeší.