Zubni pohotovost Ostrava

kamiii93
25. črc 2019

Dobrý den, jdu k vám s dotazem ohledně zubni pohotovosti v Ostravě. Má někdo zkušenost v poslední době? Má lékařka má 3 týdny dovolenou a týden chodím k ,,zástupu", který mi nepomohl a ani nechce. Mám na zubů korunku a pod ním nejspíše zánět. Dá m8 max dren a jdu domů. Potřebuji sundat korunku a zástup lékaře mi ji nechce sundat že to ,,nejde". Otázka zní měl někdo podobný problém a šel s tím na pohotovost ? Sundali vám korunku nebo ne ? Děkuji za odpověď

janalov
25. črc 2019

Nemám přímo tuto zkušenost, ale obávám se, že pokud to nechce udělat ani zástup, tak na pohotovosti už vůbec ne. Ti dělají opravdu jen to nejnutnější a dál neřeší.

kamiii93
autor
25. črc 2019

@janalov no je jediný lékař v budově který mě vzal.. myslela jsem si to ze pohotovost mi nepomůže:( ještě zkusím zítra jiného lékaře někde vyhledat jestli mě akutně neosetri.

sarrita
25. črc 2019

Já zkušenosti nemám, ale manžel tam zažil svoje. Měl podobný problém, jel do Ostravy na pohotovost a tam mu cca 80 letá doktorka chtěla zub rovnou vytrhnout. Tak vzal nohy na ramena a utekl.

kamiii93
autor
25. črc 2019

@sarrita :o fakt jo ? No také tušení mám taky. :( no kdyby má dr neměla 3 týdny dovolenou vydržím to ale ještě 14 dní má dovolenou a to nedám:( zkusím ještě nějakou soukromou ordinaci

janalov
25. črc 2019

@kamiii93 určitě zkus ještě někoho přemluvit, zaplatit si to extra, cokoliv, ale na pohotovosti se opravdu vše jen rozvrtá, trhá, provizorně polátá..

sudylichozrout
25. črc 2019

@janalov neni pravda. Ja byla tehotna a mela jsem zanet v kanalcich. Na pohotovosti jsem chtela, aby ten zub sel ven, protoze jsem to nedavala. Nemohla jsem zadne leky, ta bolest byla brutal. No a lekarka mi rikala, ze by byla velka skoda ho trhat, ze lze zachranit. A osetrila tak, aby to opravdu slo. Muj zubar pak pokracoval v jeji praci a velmi si jeji pristup pochvaloval.

kamiii93
autor
25. črc 2019

@janalov ani zítra se na to chystám a asi si budu muset připlatit
@sudylichozrout ano někdy se najde super lékař který pomůže i chlap byl na pohotovosti se zánětem a byl maximálně spokojený jenže já tam mám tu korunku a nevím zda by byl někdo ochotný th korunku sundat aby se nepoškodila popřípadě ji rozvrtat. Lékař který mě ošetřoval dál ruce od toho pryč í když to byla moje žádost že si zaplatím novou.. mám malé dítě doma a pohotovost je krajní nouze kvůli hlídání .. proto se snažím zjistí jestli neměl někdo zkušenost nez se vydal ,,30km daleko " :D

bajjunka
26. črc 2019

Myslíš jako Fifejdy? Chlap tam byl jednou, a už nikdy víc. Nechceš zkusit pohotovost u nás v Opavě? Musím říct, že se o dost zlepšily, a i můj chlap, který je že zubařů podělaný až za ušima, si tam teď dobrovolně bez přemlouvání zajde.

kamiii93
autor
26. črc 2019

@bajjunka a můžu se zeptat jak to funguje v Opavě? Jsem z Frýdku. Potřebuji korunku sundat a nechci aby mě poslali někam:D dneska jdu ještě pár zubaru se zeptat i jednoho soukromého a když nepochodim nic jiného mi nezbyde:(

bajjunka
26. črc 2019

Jsou tam v so+ne od 8 do 13h.
Kdyžtak bych si tam taky zkusila zavolat a domluvit se. Nejsou to takoví saďouři jako Fifejdy, tak myslím že s nimi nějaká rozumná řeč bude.

candat
26. črc 2019

Úplně stejný problém jsem měla teď o vikendu. Taky mi můj doktor nesundal korunku, jen mi to říznul, abces. Vymačkal ten bordel tam, dal mi dren a antibiotika. Dren mi měnil ještě 2 dny po sobě. Já to vyplachuji šalvějí a otok mám skoro pryč. V pondělí jdu na kontrolu. Pokud bude pořád problém, zub bude muset ven, ale zatím to vypadá ok.
Jo a stačilo mi přečíst si recenze na Ostravu a raději jsem vydržela až k mému zubaři.

kamiii93
autor
26. črc 2019

@candat ano taky jsem četla:D jenže já tam nemám hnis :( ale asi zánět pod tím. No dneska mě vezme jeden lékař tak snad mi to sundam tu korunku at se trochu uleví

candat
26. črc 2019

@kamiii93 já tam taky měla zánět a udělal se mi z toho abces. Lepil mi zpátky uvolněnou korunku, upozorňovala jsem ho, že mě to celý den pobolívá, něco už se tam dělalo a přesto mi to nalepil. Jenže celý víkend jsem byla na přášcích od bolesti a v něděli se mi už začalo nafukovat lico. A ráno jsem byla jak Pepek námořník, pusu nafouklou na jedné straně, jak křeček se zásobou jídla.
No a jak jsi dnes dopadla?

kamiii93
autor
26. črc 2019

@candat no nic moc právě:( vzal mě jeden teda doktor udělal rengen a řekl že kanálky jak mám zaplněné že jeden se nějak posunul do kosti a mám zánět v kosti a bohužel s tím nikdo nic nechce dělat:( ani mi ten zub nechce vytrhnout.. Takže mě asi čeká pohotovost..

candat
26. črc 2019

@kamiii93 tak to je mi líto. Držím pěsti, ať to nějak dobře dopadne.