Zubní implantáty. Informace, rady, zkušenosti?

kejcvil
13. říj 2021

Ahoj, je tu prosím někdo kdo si nechal vytrhat všechny zuby a nahradit je zubnimi implantaty ? Zajímá mne několik otázek. Jednak na kolik vás vsechny zuby celkové vyšly a za druhé me ještě zajímá, jak dlouho jste byly úplně bez zubů než se vám nové zuby udělaly? A celkově mi klidně můžete napsat, jak to celé probíhá, co je potřeba podstoupit atd. Dekuji

mimi1004
13. říj 2021

S dovolením se připíchnu, také mě to do budoucna zajímá 😔

zizkmi
13. říj 2021

@kejcvil chtela jsem si nechat dat implantat, protoze jsem prisla o zub, bohuzel se to nepodarilo. Postup: konzultace, velky rentgen celisti, museli mi doplnit kost a tam nastal problem. Pokud by to vyslo, tak po doplneni kosti cca za pul roku cep, pak za dalsiho pul roku az rok definitivni zub. Cena cca 30000. Tchyne bez doplneni kosti mela zub po 9 mesicich. Do cele pusy bych dobrovolne nesla.

sanoela
13. říj 2021

@kejcvil záleží na situaci v puse. Pokud se nemusí dosypavat kost a jiné věci, tak jedna čelist vyjde cca 150-200tis u nás v ordinaci. Pokud si pacient priplati, tak druhý den po vytrhání si přijde pro protezky, které nosí do doby než jsou hotové implantáty včetně korunek, když si nechce připlatit, tak po 3m se dělají na pojišťovnu, které i lup sedí jelikož je dáseň více zahojena ta předchozí co se priplaci se samozřejmě dá opravovat, tak aby seděla. Jinak je to běh tak cca na rok, když se zase nedělá nic extra co vyžaduje delší hojení. Tak to chodí aspoň u nás.

kakba
13. říj 2021

@sanoela jsem prekvapena ze cena je tak nizko. Kdyz ja za jeden zub dala 24K.

Autorko- jeden zub a trvalo to sakumprdum 8 mesicu

sanoela
14. říj 2021

@kakba záleží i na značce použitého implantátů a na tom kolik si kdo ucteje k tomu ještě a kolik si i laboratoř bere za zhotovení. A do horní čelisti dáváme 6 a zbytek je můstek (korunky) a dole na 2 implantátech (čím víc tím líp)a pak se dela Brenemarkuv most, který se tam zacvakne.

kakba
14. říj 2021

@sanoela aha taaak. Ja nevedela, ze se tam dava mustek. Dekuju za informaci