Ahoj holky, muzete mi doporučit zubare v Brne nejlepe Vinohrady, Líšen, Slatina, Zábrdovice nebo Zidenice, který v rámci preventivní kontroly strhává zubní kámen? Mám pocit, že vsichni ted posílají k zubním hyenám a do toho se mi nechcou investovat chechtáky jen kvůli zubnímu kameni. Nikdy jsem nemela zadny problem sew zuby a o rady techto hyen nestojim. Díky.
no myslím, že zubní hygiena je na vzestupu a zubaři si rádi uberou práci, z které extra peníze nemají
Investovala bych do zubní hygieny, udělají to pořádně, odstraní kámen i z mezizubních prostor, pokud nekrvácí dásně tak zuby vyleští pískováním, já mám z toho vždycky super pocit 🙂
@eviknufik me zubař sundava zub kamen při každé půlroční bežně preventivní kontrole už asi 20 let a v životě by me nenapadlo, ze to bude jinak. Doporučit nemůžu, jsme z Prahy.
@terezapetrova Určitě Vám ho ale nesundavá tak důkladně jako dentální hygienistka. Nemá na to totiž čas a nikdo mu to nezaplatí. Hádám ani Vy, natož pojišťovna.
@eviknufik
Když už nějaký zubař "sundavá" ZK, dělá to v naprosté většině případů jen z liguální tedy jazykové strany spodních řezáků. Tzn. čtyři zuby přejede ultrazvukem.
Zubní kámen se ale tvoří na všech zubech a to ze všech stran. Po odstranění ZK tímto lékařem máte pocit mezer mezi předními zuby. Ostatní ZK v ústech však zůstává netknutý. A to je špatně.
Zubní kámen je zmineralizovaný zubní plak, který nebyl odstraněn během čistění zubů. Způsobuje nejen ústup dásní a následnou paradontózu, ale je i úkrytem po bakterie způsobující zubní kaz. O zápachu z úst nemluvě.
Určitě se vyplatí jednou za rok investovat do návštěvy dentální hygieny. Někdo chodí častějí, já tak 3-4x rok, jelikož mám rovnátka a opravdu mi na mých zubech záleží. Žádná současná náhrada nenahradí plnohodnotně Vaše zuby. A od toho bych se asi odrazila..
@boule12 děkuji za info, nicméně zakladatelcin dotaz byl položen jinak.
a když tedy zůstanu lehce u tématu a lehce odbočím...kolik je pro vás, co jste někdy na dentální hygieně byli nebo pravidelně chodíte, adekvátní a snesitelná částka za ošetření?
@blahova_andrea Zalezi na tom, co konkretni DH obsahuje. Jestli je to jen odstraneni ZK nebo i piskovani air-flow, instruktaz atd. Za cely balicek vcetne vseho uvedeneho, je prumerna cena cca 1200kc. Jedna se o hodinove osetreni. Plati pro Prahu.
@blahova_andrea kolem 1000, v Praze.
@blahova_andrea Za 600kc to bude jen odstraneni zubniho kamene ultrazvukem. Urcite ne piskovani.
@boule12 a to pískování je přesně co? já mám pocit, že jsem za jsem právě měla jen to čištění zubního kamene utz
@blahova_andrea Piskovani je metoda, kdy se pod tlakem strika na zuby smes pisku a vody. Samozrejme mate v puse savku a nic nepolykate. Piskovani odstrani zbytecky ZK a pigmentace ve sklovine napr. od kavy, cigaret, vina.. Zoubky krasne prokouknou. 😉
Já chodím k DH za 600,-
Čištění pískováním jsem měla jednou a nikdy víc. Rozdíl žádný, ale šíleně nepříjemné.
Tady jde především o to pochopit souvislosti, zubní kámen máte proto, že si neumíte čistit zuby, protože zubní kámen je remineralizovaný zubní povlak, tím pádem jste ideální adept na návštěvu dentální hygienistky, Nejde tedy jen o samotné odstranění, ale o to, abyste se naučila jak čistit, aby už žádné odstraňování nebylo do budoucna třeba.
Moje zubařka strhává zk v rámci prevence, ovšem je to Brno střed. Manželova zubařka si počítala naposledy kolem 700 Kč...
Holky vy mi tedy dáváte🙂 Nakonec se tam fakt asi objednám, bo zubní kámen je prevít. Jen vím, že to bude k ničemu, pro mne jen vyhozené peníze. Nad čištěním zubů nebudu i po této hygiene trávit víc než max 5. min denně a stejně se vše vrátí do normálu. Za naších děd a bábí tyto hyeny nebyly a zuby měly krásné. tak ted jsem na vážkách jestli do toho jít, nebo se objednat k původnímu zubaři at mi ho strhne. Neumím si představit, ze se mi někdo hrabe v zubech hodinu. Ted jsem navíc těhu, tak nevím jestli bych to dala. Stačí mi 5 min u zubaře a stéká po mne smrtelný pot. Nevím co by stékalo ze mne po hodině:D
@eviknufik Zuby měli krásné ? 😀 Naše babičky a dědečkové ? Co já vím, měl každý druhý zuby jako noty na buben. A pořád nerozumím tomu proč říkáte hygienistkám tak hanlivě ? Jsou to často vysokoškolsky vzdělané osoby, které ví o čem mluví. A pokud nemáte v úmyslu si zuby čistit, tak tam nechoďte, to jsou potom opravdu vyhozené peníze. Dentální hygiena je pro každého, kdo má vůli se sebou něco dělat.
Já mám taky zubařku Brno-střed, a ZK mi odstraňuje v rámci prevence - ovšem je to hodně nepříjemné, dělá to nějak mechanicky, žádný UTZ, bolí to a krvácí... Ten UTZ nebolí, ne?
@eviknufik tak to jsi případ jako já. teorii o správném čištění zubů vím, na hygieně jsem 2x byla, ale prostě je to pro mě šílená částka a za dva týdny ani není poznat, že jsem tam byla ☹ mě ani při sebelepší snaze ten kámen pryč prostě nejde, okamžitě se usazuje, takže já nevidím efekt a má snaha upadá až mizí :-/ sice jsem zařadila mezizubní kartáčky, ale nemám čas ani náladu to dělat 2x denně 😅 já jsem bohužel takovej flink v hodně věcech ☹
@marrei i ten utz je nepříjemný a dásně krvácí, protože nejsou zdravé 😉 hlavně po utz se dočišťuje také mechanicky
@marrei Ultrazvuk odstraňuje ZK vibracemi a proudem studené vody. Chladí tak koncovku ultrazvuku i vlastní zub. Kdo má ZK i pod dásní, citlivé krčky s různými defekty, tak to pro něj příjemné není. Mně například nevadí ty vibrace, ale ta studená voda. Mám hodně citlivé zuby, s rovnátky ještě o level výš.
Kdo má zdravé dásně, tomu UTZ nic neudělá.
Navíc v těhotenství by se ultrazvuk používat neměl. Nevím přesně v jakém trimestru, ale někde ho nedoporučují a nepoužívají po celé těhu. Stejně jako u dětí, kterým se prořezávají zoubky.
@blahova_andrea To je ale škoda! Když víte jak na to a už jste do toho investovala..
Já trávím ranním čistěním před jídlem tak 5 minut. Jen si zuby přejedu kartáčkem. Pak se snažím po každém jídle si zuby vyčistit - mám rovnátka a je to opravdu nepříjemný pocit, mít všude něco zaseklého. Navíc je to hrozně vidět a nemůžu se pak ani usmát.
A večer tak 15 minut. Klasický kartáček, jednosvazkový, mezizubní a někdy niť. Jednou týdně pak Elmex gel. Ústní vodu jak kdy.
Nejdřív mi to přišlo strašný.. ale pak jsem si na to zvykla a beru to jako normálku. 🙂
Ty zuby za to stojí. Lepší investovat o pár minut denně času víc, než pak trávit hodiny v zubařském křesle. O finanční stránce nemluvím..
@boule12 no pro mě je naprosté sci-fi mít ráno pět minut jen na zuby a v klidu projíždět jeden po druhém. večer 15minut? to mě děti nenechají v klidu ani ve sprše, natož u zubů 😀 jako já prostě podle nálady a času, který je mi zrovna dopřán. a čistit po každém jídle...to si fakt nedovedu představit. to jako i v práci? u nás se hlídali i jak dlouho si člověk vaří čaj nebo stojí frontu na wc, za čištění zubů by byl snad rovnou vyhazov 😲
@blahova_andrea Jj, i v práci. Nebo alespoň pořádně několikrát vypláchnout pusu. Naštěstí jsem pracovala na stomatologii a tam každý chápal mojí péči a že opravdu nemůžu jít k pacientům s jídlem v rovnátkách. 🙂
Já si někdy čistím zuby rovnou ve vaně a nebo u zpráv. Ušetřím tím čas. 🙂
@boule12 tak to já se nekoupu a zprávy jsem několik let neviděla 😅
@blahova_andrea Já se taky většinou sprchuju. Ale ta chvilka se dá najít. Mymáme třeba záchod spojený s koupelnou, takže můžu trůnit a u toho si čistit zuby. :D
@boule12 z tvého profilu nějak nepoznám zda máš utajené děti. jestli ne, tak chápu, že čas na 15minut hrátek se zuby si najdeš snadno. já třeba nemám klid ani na tom wc a to ani 2 minuty 😀
nee..já jsem fakt flink. prostě na to zapomínám a když už se do toho pustím, tak ten klid na to není, jen nervy z toho. takže pečuju jen tak zběžně a víc jen jednou za čas
Holky fakt nikdo žádného nezná?