Ztráta čichu po covidu. Co by pomohlo?

andklipaja
19. únor 2022

Dobrý den, v rodině mame případ u dospělého jedince, ze po covidu je už přes rok bez čichu. Necítí vůbec nic.. lékaři tvrdí, ze musí čekat.. nemate někdo prosim nějakou zkušenost? Co by na to třeba mohlo pomoct? Dekuji

lenkalubina
19. únor 2022

Bohužel...já měla poprvé covid v listopadu 2020. Chuť se mi vrátila až po půl roce tak na 70% a s čichem jsem az ted tak na 50%..navíc spousta vůní se mi změnila na smrad. Prošla jsem vyšetřením a prý to trva někomu i dva roky než se to upraví a někomu to dokonce i zůstane. Teď jsem měla covid podruhé a čich zmizel úplně jen na dva dny.

denski24
31. říj 2022

@lenkalubina ahoj už se ti čich vrátit?
Já měla covid v těhotenství v prosinci 2021. Teď nejspíš znovu září 2022 a čich nemám od toho prosince pořád.. Cítím jen různé smrady, ale vůně vůbec..

priefi
31. říj 2022

Měla jsem v listopadu 21 a stále mám omezený čich. Trošku mi pomohlo omega3 a Bcomplex.

lenkalubina
1. lis 2022

@denski24 nevrátil se úplně. Jsem pořád bez úplného čichu🤷‍♀️ je to takové divné...parfémy jsem musela dát pryč,protože hnus a snesu jedině borotalco. No prostě nic moc

denski24
1. lis 2022

@lenkalubina achjo, tak to jsi mě nepotěšila.. Ja nesnesu manželův parfém a old spice, to se mi začne až nadavovat 😭

swan42
1. lis 2022

Taky covid prosinec 21 a od te doby bez cichu a chuti. Asi po pul roce jsem zacala citit savo, ryby a levanduli a rozlišovat slanou/sladkou chut. Jibak vsechno smrdi a chutna spalene. Na ORL mi doporucili trenink cichu- nejaky silny esence cuchat typu rozmaryn, eukalyptus nekolikrat denne. Dali mi kortikoidy a antibiotika. Po 10 mesicich stale bez ucinku...

denski24
1. lis 2022

@swan42 a ten čichový trénink bych k něčemu?

swan42
1. lis 2022

@denski24 nene, bez účinku. Ale treba jsem to delala malo nebo spatne 🤷

denski24
1. lis 2022

@swan42 já se snažím očuchávat výrazné vůně (ocet, aviváž atak) a jediný co tím docílím je migréna jako prase 🙈😭

lenkalubina
1. lis 2022

@denski24 no třeba ještě příklad : kolegyně donesla do práce aromadifuzer...máme to celý den zaple a já nic necítím 🤷‍♀️ a když stojím u toho, tak ať je tam jakýkoliv olej, tak mi to přijde stejne🤷‍♀️

denski24
Autor odpověď smazal
Zobraz