Ztráta chuti a čichu. Ztratili jste úplně, nebo slabě cítili?

alinka1993
28. únor 2021

Prosím o zkušenost kdo jste při covid ztratili čich a chuť. Úplně jste je ztratilo nebo jste například něco slabé cítili? 🙂

ellyem
28. únor 2021

Já asi tři dny necítila vůbec nic, jak chuť, tak ani čich.

krtcice
28. únor 2021

Chuť úplně pryč 3 dny, čich jsem neztratila ale byl jakoby omezen, třeba jsem vařila a cítila jen závan jakoby zdálky.

areh
28. únor 2021

Já jsem cítila hořkou chuť a pálivé jídlo. Jinak čich 0.

carameels
28. únor 2021

Covid jsem měla začátkem října. Dva měsíce absolutně bez chuti a čichu. Začátkem prosince jsem začala cítit spáleninu, která stále přetrvává (takže už skoro 3 měsíce).
Už to bude dohromady 5 měsíců, kdy nemám čich ani chuť stále v pořádku. Občas už cítím nějaký parfém, ale většinou to má ten spáleninový óder. Podle doktorů musím prostě vyčkat, jiná pomoc není 😞 Musím říct, že i vzhledem k těhotenství to vůbec není příjemné. Mám dost omezený jídelníček s jídly, která mi až tak nesmrdí. Tak abych aspoň něco snědla.

izz76
28. únor 2021

Chuť se mi změnila jen u něčeho, čich kompletně zmizel, aviváž, parfém,česnek, kočičí hovno, ani závan 😆

apollo20
28. únor 2021

@alinka1993 vůbec nic, mohli mi dát kočičí bobek a říct, že je to čokolády a já bych to nepoznala 🙃 vrátilo se to zs tři dny tak na půlku a pak pomalu do normálu tak za 14dni.

baraskaska
28. únor 2021

Ja skoro tyden necitila ani totalne silnej eukalypt proste vubec nic. A chut napodobne, vsecko jen sladke slane. Ale ja na to jsem zvykla, mam to pri kazdy silny ryme. Tak ted jsem akorat nemela tu rymu no.

dandaa
28. únor 2021

Čich jsem ztratila až osmý den a úplně, vrátil se až zase po 9ti dnech.Chut jsem měla.