Ahoj, máte někdo zkušenost? Pokoušíme se s manželem o dítě a jelikož je mi 40 a už 2x to nedopadlo, předepsal mi doktor Utrogestan s tím, že ho mám začít brát po pozitivním testu. Menstruaci mám po 24 dnech, když v termínu nedorazila, levné testy ukazovaly duchy, clearblue 1-2 týdny. Takže jsem nasadila Utrogestan, ale další testy už neukazovaly ani duchy, a menstruace taky nikde (teď už týden po termínu). Je možné, že ji blokuje Utrogestan? Pokud ano, do kdy Vám po vysazení dorazila? A jak potom funguje cyklus? Ovulace se tím taky posouvá? Předem děkuji za odpovědi.
Ano, také jsem to tak měla. Utrogestan menstruaci zablokoval. Po vysazení do tří dnů normálně přišla.
Utrogestan to klidně blokovat může.
Já mám s tímhle asi ne úplně typickou zkušenost, ale nasdílím jí - v měsíci, kdy jsem zažila biochemické těhotenství, jsem menstruaci vůbec nedostala (léky jsem nebrala žádné). Pak se nedělo vůbec nic, v termínu, který vycházel na další ovulaci jsem měla normálně ovulační symptomy (vnímám jí dost silně) - ale BT neměřím a testy nedělám, tudíž jí nemám ani zdánlivě potvrzenou. A potom přišla MS v termínu jako obvykle. Takže to zpoždění i jen samo o sobě může být značné.