Zoloft. Přestal účinkovat?

matilda161172
27. led 2024

Dobry de,
Zoloft som zacala uzivat 16.12.2023, mam uzkosti a panicke ataky, a uz ma nic nebavilo, ziadna radost., do toho som dostala lexaurin na zvladnutie tazkeho obdobia - prve dva tyzdne na AD. Pouzila som ho 3krát (mala som 1,5 mg). Po 2 týždňoch prišli skoro 3 týždne úplnej úžasné - bez úzkosti, paniky, strachu, vynikajúca nálada, energia, radosť zo života - úžas. Síce ma bolela hlava, telo - svaly, a bolo mi zle na zvraceni, ale postupne to vsetko odislo. Cvicila som jogu, behala, plavala, pracovala, s malym si uzivala krasne chvile, s manzelom .... proste super. Bez strachu a katastrofickych myslienok. Manzel išiel na lyzovacku (samota je pre mna najvacsi strasiak z toho mam tie psychicke problemy) a ja som zostala sama so synom na vikend a myslela som si, ze som v pohode, ale dostala som panicku ataku - predychala som ju, ale odvtedy sa mi zmenil stav - mam uzkost v tele, slabsiu ale mam, mavam ztuhnuty krk, sem tam sa objaví aj malý strach a neskutočnú nevrvozitu v tele a strasne moc ma pali telo, ako keby povrch tela - raz nohy potom ruky, potom hrud, inokedy brucho --- velmi neprijemne. Pomaha mi na to dat si nieco studene a to mi ukludni. Moj dotaz: Prestal mi Zoloft ucinkovat? Alebo mam slabu davku, alebo vysoku? Alebo mi nesedi ten liek? Ale preco som potom mala super 3 tyzdne a potom taky prepad. Mam pockat, ze sa to ešte zlepsi? Alebo je to normalny stav. Som z toho smutná, moj psychiater ma 2 tyzdne dovolenku a potrebovala by som poradit, viem, ze by mi to pomohlo na psychike. Viete mi poradit? Dakujem

marselina
27. led 2024

@matilda161172 podle me ti to vyvolalo to, ze jsi byla na vikend doma sama s malym. Tri tydny
byly v pohode a uzivala sis, sama jsi nebyla ne pres noc.
Ja to mam stejne jako ty, mam sertralin a i tak mam lepsi dny a taky horsi.
Zavolej lekari, poradi ti nejlip🍀🍀🍀posilam mmoho sil❤️🌷

malvina_anna
27. led 2024

@matilda161172 zoloft jsem nebrala, měla jsem jiné AD a myslím, že AD obecně potřebují více času... Ta samota Ti dle mého vyvolala tyto stavy, dřív by to byla panická ataka, teď s léky má tuto podobu... Máš kromě AD i terapii? Jinak píšu hlavně kvůli tomu pálení, já tedy spíš pociťovala silné svědění kůže a lékařka mi pak říkala, že při AD se musí hodně pít (o hodně zvýšit příjem tekutin), jinak dochází k tomu svědění a můžou se projevit i další vedlejší účinky léků. Jinak určitě vše probrat s lékařem. Přeji hodně štěstí a sil🍀🍀

ovesova
28. led 2024

Nestrachuj se. Co zazivas je naprosto normalni.. Tvůj nervový systém je extrémně senzitivni a muže té rozhodit naprostá maličkost. Přidala jsi velký strach myšlenkám a strachu který už zazivas a proto se spustila panika. Ty se musis přestat bat a prijmout to jak ti je. Jediné tak tvůj mozek pochopí ze není potřeba se chystat na boj a veškerý adrenalin se vypáli a kortizol se Sníží a tobě se uleví.je to proces a dokážeš to i později bez léků. Dostaneš se z toho a nemusíš se bat ze je to navždy. Teď se uklidní a dej tělu možnost aby se nervový systém uklidnil. Mrkni na vídea na YouTube od Kamila Vanty pomůžou ti. Kup si knihu clair weeks

matilda161172
autor
28. led 2024

@marselina dakujem za radu a podporu. Prajem krasnu nedelu 🍀

matilda161172
autor
28. led 2024

@malvina_anna dakujem za odpoved a podporu. Ano terapiu mam, jedenkrat tyzdenne. Chodim j na jogu, plavam, cvicim, vody a cajov pijem vela, vitaminy mam …. samota mi to vyvolava, chcela som to skusit ako mi uz bolo dobre 3 tyzdne s tymi liekmi, tak som bola odhodlana to zvladnut. Akurat neviem ako sa zase dostat do toho dobreho stavu, ako mi bolo tie 3 tyzdne. Doktorovi som pisala email, uvidim ci odpovie, inak k nemu idem na kontrolu 6.2. ale on je dost taky, ze mi vzdy povie, ze proste kazdy liek ma vedlajsie ucinky a aspon mam motivaciu to nebrat cely zivot ale casom vysadit. Prajem peknu nedelu 🍀

matilda161172
autor
28. led 2024

@ovesova dakujem za odpoved, mile slova a tipy, pozriem videa aj knihu. Peknu nedelu prajem 🍀

pilzzee
29. led 2024

Beru zoloft 50mg a obcas jsou situace, na ktery nestaci. V tehu jsem zvysila na 100mg napriklad. Po porodu zase 50mg a pohoda, ale o Vanocich (jako kazdy rok) depky jak prase celej prosinec. Ted uz zas vpohode. Takze ty vykyvy budou normalni 🙂