Zmrzlé rameno. Má někdo zkušenost s léčbou?

miksar
1. říj 2023

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda někdo z vás má zkušenost s léčbou zmrzlého ramene. Už přes měsíc mám akutní bolesti, bolí to i v klidu a v noci, léky na bolest moc nezabírají. Obvodní lékařka mě poslala na opich kortikoidy, ale úleva jen malá. Mám dost omezenou hybnost paže, neudělám si culík, neobleknu, nesvleknu. Pomohlo někomu z vás cvičení nebo například rázová vlna? Děkuju, pokud někdo napíše zkušenosti ♥️ Ta bolest je šílená.

candat
1. říj 2023

@miksar určitě bych si zašla k ortopedovi. Kolegyně to měla taky, ale už nepamatuji, jestli ji něco pomohlo. Jen vím, že to řešila s ortopedem.

miksar
autor
1. říj 2023

@candat moc děkuji, jen je problém, že tady v okolí neseženu ortopeda, který mě vyšetří dřív jak za tři měsíce. Zkusím obvolat, zda mě někde vezmou dřív.

candat
1. říj 2023

@miksar zkus to určitě, i kdyby jsi měla čekat.

britney
1. říj 2023

Mam podobne, me se to stalo kdyz jsem jela na kole a kamoska v dalce na me mavala, zvedla jsem pazi abych ji zamavala zpet a bolest silena, ani jsem ji nedokazala bez bolesti dat dolu.
Nedokazu si udelat culik, zapnou podprsenku, no proste dat pazi jakoby za sebe. Byla jsem jiz 2x na physio a dali mi cviceni ale nijak nepomaha. Jsem permanentne v zahranici a tady se stim nijak nemazli takze zadna vysetreni neocekavam.
Boli to I v noci a nemuzu vubec na te strane lezet. V klidu to neboli, jen pokud udelam urcity pohyb .

miksar
autor
1. říj 2023

@britney já právě četla o rázové vlně, tak jsem chtěla zjistit, kdo s ní má zkušenosti. Děkuju za komentář, snad se dočkáme úlevy.

katherine177
2. říj 2023

@miksar měla jsem zmrzlé rameno ,1,5 roku mě to trápilo ,až cvičení pomohlo .
Nedala jsem ruku ani nahoru ,v noci bolestí nespala .

l_
2. říj 2023

A ja to mam psychicky.. jakoze nejaka masaz, narovnani.. lehce pomuze... ale je to psychosomatika a tam nepomuze ani vagon prasku a 10masazi denne.. je potreba vyresit pricinu...

miksar
autor
2. říj 2023

@katherine177 to je šílený, když si představím 1,5 roku s takovou bolestí 😓

miksar
autor
2. říj 2023

@l_ jsem taky stresař, ale zrovna poslední dobou jsem měla klidné období

l_
2. říj 2023

@miksar staci i jen vic povinnosti.. ono se to strada v cloveku a pak staci malo a je zle..

j.a.n.i
2. říj 2023

@miksar Bojuje s tim kamaradka uz cca pul roku a zatim zadny uspech, zkousela uz kde co a vzdy jen drobné zlepšení a pak zase zhoršení. Ji tvrdili, ze se to zhorsuje, zhorsuje a až to dosahne "dna" tak se to pak samo zlepší...

miksar
autor
2. říj 2023

@j.a.n.i už jsem objednaná na rehabilitace, prý to je fakt běh na dlouhou trať. Jen si nedovedu představit, že ty bolesti budou dlouhodobě, vzalo mi to všechnu radost a energii do života. Děkuju za komentář ♥️

l_
2. říj 2023

@miksar pomaha i prodychavani.. sednout si rovne, ramena volne dozadu a prodychavat.. nechat je jakoby padat solu dozadu, byt rovna.. s vydechem jakoby vydechovat bolest a uvolnovat se..

Jinak protahovani... za me jakykoliv a kdykoliv.. jakmile citim ze tuhnu, protahnu se... a teplo, teplo, teplo..

miksar
autor
2. říj 2023

@l_ moc děkuju ♥️

katherine177
2. říj 2023

@miksar ono chvíli trvalo než na to přišli,že je to zmrzlé rameno,nejdřív obstřiky,masti ,léky od bolesti .
Měla jsem v té době asi roční dítě , které jsem kojila ,dost ho nosila ,do toho jsem řešila rozvod,mohlo to být taky trochu psychické .
Sousedka mi řekla ,že na ramenou neseme tíhu problémů.

katherine177
2. říj 2023

@miksar tak léčba trvala delší dobu ,ale od té doby mě to nebolí ,je to 5 let .Ale začíná mi stejně bolet druhé rameno ,tak se snažím protahovat a cvičit ,protože nechat zamrznout druhé bych fakt nechtěla .
Fyzioterapeut mi řekl ,že to má fáze zamrzání ,zmrznutí a rozmrznutí a fakt to tak bylo.

barwie
25. říj 2023

@miksar ahoj, trpěla jsem s tím asi dva roky, nakonec jsem nebyla schopna se ucesat, umýt si hlavu, obliknout se. Ortoped mi udělal opich, to byla úžasná úleva, potom cviky rehabilitace a elektrolecba. Nejvíc jsem si ale pomohla sama. Výborná jsou cvičení, jakože tocis volantem, já držela v rukou před sebou nasadu od koštěte. Tocis, zvedas, já šla hodně přes bolest. Do toho jsem začala plavat prsa, přes bolest jsem zhruba za dva měsíce rameno rozplavala. Dnes je to tak 4 roky a v podstatě mám hybnost na 95% zpátky, ale byl to boj, slzy a bolest, ale pomohlo mi to. Držím palce, určitě to zvládneš, jde to ♥️

miksar
autor
26. říj 2023

@barwie moc děkuju za povzbuzení. Aktuálně chodím na rehabilitace+elektroléčbu a trochu to povolilo. Když si dělám culík, je to sice přes bolest, ale před pár týdny jsem se sama neoblékla ani neucesala. Na tu nejhorší bolest pomohla taky kortikoidova injekce. Už i dokážu usnout. Je to fakt běh na dlouhou trať, ale vidím, že se to zlepšuje.