Holky prosím.
Vím, že covid může způsobit ztrátu čichu, to jsem měla minulý rok.
Ale stalo se někomu, že by se mu změnilo vnímání vůní a pachů ?
Před 14 dny jsme měli covid...chlap to měl nejhorší a já a děti jsme byly více méně ok. Ale já od té doby hrozně divně cítím.
Často cítím kouř nebo spáleninu a některé věci mi smrdí/voní uplně stejně. Citron, mýdlo, prací gel, některé sladké, jablečný džus atd...vše cítím jako jednu vůni 🙈 už jsem z toho zoufalá.
Měla jste to některá? Přešlo to? 🙏🏻
Já měla covid před 14 dny a furt mívám ucpaný nos a některé vůně mi jakoby zintenzivněly... Jako že je vnímám víc a silněji, většinou se jedná o sladké vůně. Taky to nechápu a dám tomu chvilku, pak zkusím řešit s Dr a neurologem...
Ach jo....pitomej Covid 🥵
@izzylka Já se z covidu ještě furt dostávám a čich mám teda hrozný. Buď cítím kouř tam kde není, zápach jakoby z chlívka, některý vůně mám šíleně intenzivní, něco zas necítím vůbec...😣
@izzylka covid jsem měla 6.12. A pořád mám ty chutě a čich divný.. Někdy bych řekla, že už dobrý, že cítím jako dřív a druhý den prd.. Jogurt třeba cítím v puse jako mýdlo, což je fakt nechutný.. I okurek a papriku.. Což je docela problém, když zrovna tyhle věci miluju že 🙄🤦♀️
Voňavky cítím všechny stejně. Rozeznám akorát ocet. Jinak je to slabota
Mám to už rok a půl od covidu. Cítila jsem kouř,chemikálie.. tam,kde nebyly. Všechny parfémy jsem rozdala,protože mi smrdí. Jedině co můžu teď používat je kulička do podpaží z lékárny bez parfému nebo borotalco.
Teda holky, moc jste mě nepotěšily 😭
Taky to mám a jsem skoro 5 měsíců po covidu. Někdy to je horší někdy lepší. Ale mé oblíbené vůně jako parfém nebo vyprané prádlo mi fakt smrdí 😀 a o vaření ani nemluvim cibule, česnek smrdí hrozně..
Aktuálně zkouším brát zinek a čichám denně k nějakým aromatickym vůním (káva,aviváž,citrusy)
Trochu uklidním, po covidu jsem cítila pár věcí jinak a pak takový "pseudosmrad" na některých místech. Místo některých vůní/pachů jsem cítila tohle... ale do tří měsíců to skončilo, teď je zase všechno normální.
@izzylka Taky jsem dlouho cítila spáleninu a různé smrady. Nejvíc mi vadily věci, které cpi, například cibule, citrusy, pot apod. Trvat to může různě dlouho, u mě skoro rok. Teď už mám čich obnoveny, ale řekla bych, že je pořád trochu pozměněny, třeba u kosmetiky vnímám, že jemné nuance nejsou to co dřív.
Covid jsem měla loni v lednu a ztratila jsem čich. Po covidu se to upravilo. Ale - asi 3 měsíce po něm, jsem si koupila troje nové kalhoty a hrozně mně smrděly . Opakovaně prané...no pořád. Doma všichni tvrdili, že nic necítí. Ale mně to vadilo, tak kalhoty letěly. Ale začalo mně smrdět kafe i jiné věci. Na netu jsem četla, že se to stalo i jiným. Po nějaké době se to zase vrátilo do normálu a od té doby je to v pohodě.
Já jsem po covidu rok a 4 měsíce a čichové halucinace mám stále. První měsíc jsem neměla čich a chuť vůbec. Pak přes půl roku smrad spáleniny (to bylo nejhorší období a ještě v těhotenství) a pak spáleniny z 90 % vymizely. Teď už to celkem jde, asi jsem se s tím naučila žít. Ale stále mi absolutně nechutná Coca-cola, paprika, okurka, cibule. Vůně mám určitě víc zkreslené než chutě. Ale podle doktorů musím jen čekat a čekat… Celkově se stav zhoršuje, když jsem nevyspalá, psychicky vyčerpaná.
Četla jsem na toto studii. Je to vlastně dobře. Je to známka toho že se nervová vlákna obnovují. Neboj se, přejde to. Mela jsem to taky. Nemohla jsem cítit mmj svůj pot. Byla jsem zoufalá. I když mi okolí říkalo ze fakt nesmrdim, cítila jsem ze sebe neskutečny nepopsatelny smrad. Naštěstí to přešlo. Uf.
Měli jsme covid v listopadu. Celá rodina už je v pohodě. Bohužel jsem přišla o cich a chuť. Čich se pomalu lehce vrací (teď je tak na 40%) ale chuť, to je problém. 🥺 Nemůžu jíst některé věci co jsem měla ráda, chutě se mi úplně změnily. Vajíčka chutnají tak hrozně, že je ani nepolknu, maso taky. Cítím v puse pořád pachuť. Hlavně u masových jídel, omáček, mých milovaných ryb. Pokud bych mohla jíst jen to, co mi chutná, nejedla bych vůbec nic, jen sladké ovoce, grep a pivo 😆. Proto si do jídla dávám chilli, díky tomu je o dokážu sníst docela ve s chutí 🙂. Velký problém je vaření, hlavně pro děti, vše mi smrdí jako zkažené, tak pokud je kdokoli doma, musí očichávat za mě, hlavně maso. Snad se to někdy vrátí do normálu nebo se zblázním.
@evilin to jsem "ráda" že tuhle změnu chutě nemám sama, už jsem myslela že se mi to jen zdá. Co víc jsem měla v říjnu a od té doby jsem. Byla bez čichu, ten se mi vrátil tak na půl - cítím sladkou vůni, ale smrad ne. A chuť, to je něco šíleného, maso mi hrozně smrdí a má takovou zvláštní pachuť, okurka chutná úplně jinak, i spoustu pochutin má tu stejnou pachuť jako maso. Trochu jsem doufala že je to spíš těhotenstvím než covidem ale očividně ne☹ dnešní sekaná měla stejně hnusnou pachuť jako včerejší krupicový nakyp s ovocem. Je to šílené☹
Zeleninová jídla s petrželí nebo celerem mi smrděla po benzínu. Mohla jsem být ráda, že jenom tyto dvě ingredience. Tři měsíce to určitě trvalo. Ale zase se říká, že postižené čichové centrum je dobré znamení, že imunitní systém zastavil covid hned u vstupu do těla a nepustil tu potvoru dál do plic, kde udělá ještě větší paseku a člověk pak musí na ventilátor.
Jo ...byla to hruza ...diky tomu cichu i vsechno jinak chutnalo..
Chtela jsem kolu s pomerancem a byl to hnus...kindee bueno...
Vsechny parfemy ...
To ma hodne lidi po covidu.