Ahoj holky. Prosím má někdo zkušenost s tím že se mu ke konci těhotenství změnila chuť i čich k mléčným výrobkům??
Mě totiž ano. A bohužel mi to zůstalo. Dceři je rok a já pořád si nemohu vychutnat například jogurty co jsem jedla léta. Stává se mi to i u sýrů. Prostě mi buď jogurty nebo sýry některé smrděj jako slyšeli mlého. A když to ochutnání je to hnus. Prostě ho nesmím. Protože mi to ani nechutná i podle chuti cítím zvláštní chuť nakyslosti mléka. Co tím? Má někdo radu. Začíná mě to štvát. 😔
@levandule_k to já zase do sebe nervu. Jen mě stě že většinu jogurtu nejím protože mi smrdí a nechutnají mi. Protože mi to přijde jako skysle mléko. To samé i sýry. Jen jsem se ptala jestli má stím někdo zkušenosti popřípadě jak to řešili no.. 🙂
@miszulicka možné to asi je , já třeba od těhotenství s malou nejím maso .. v těhotenství mi šílené smrdělo nemohla jsem ho chystat ani chlapovi .. chudák si musel z masa vařit sám 🤣🤣🤣 a po porodu mi sice nesmrdí ale nemám na něj vůbec chuť .. vařím z něj už normálně ale raději si dám sýr nebo bez masa ... Jediné co zvládnu je kuřecí .. ale vepřové do dnes nemůžu ..
Jo mě se mění chutě celkem běžně v těhotenství a po porodu. Jogurty normálně nejím (nesnáším dobře laktózu) ale v těhotenství sem na ně měla pořád chuť :D nebo čokoládové příchutě, dřív sem milovala všechno s cokoladou a nesnášela vanilku, dělalo se mi z ní doslova špatně a po třetím porodu se mi ta chuť úplně otočila :D prostě co mi nechutná a smrdí, to nekupuju a nejím, holt sem po dětech změnila jídelníček no, řešit to asi nemá smysl, myslím že je normální, že člověk v nějakých životních fázích má něco co mu nechutná a časem se to může otočit.
Ano, a ne jen po porodu. Nejspíš i po prodělání covid. Nemůžu cítit syrovou mrkev, cítím ji už na dálku a nabírá mě z toho, to samé další věci, které jsem dřív ráda jedla - například rajskou, z té mi je najednou taky šoufl.
Děkuji holky za vaše odpovědi hold to tak je a asi si na to budu muset zvyknout ale je možné že to může být i po prodělaném vodu který jsme měli 2×
@miszulicka Jak píšou holky,taky se mi v těhotenství změnily chutě a trvá to i dva roky po porodu. Ale jak píšeš o mléčných výrobcích, že ti smrdí a přijdou ti chuťově divný, tak přesně to má moje mamka, od prodělání covidu.
Od těhotenství jsem nejedla a nejim vajíčka. Začaly mi strašně smrdet. Nedej bože když si manžel dělal ráno michany vajíčka, skoro celou dobu jsem strávila nad misou, ze ten smrad nedám. Po necelým roce od porodu jsem najednou dostala strašnou chuť na vejce, ale jedno kousnutí a přešlo mě to. 🙂 takže je proste nejim.:D
Když mi to nechutná, prostě bych to nejedla a nervala to do sebe násilím. Možná bych si nechala udělat test na alergii na mléko, tělo někdy ví, co dělá. A jinak bych hledala inspiraci, čím zpestřit jídelníček, protože co si budeme povídat, jogurt je fajn svačina.