Dobrý den, ráda bych se zeptala Včera jsem byla u dětské lékařky po odchodů domů jak jsem otevírala venkovní dveře jsem si narazila prst v tu chvíli jsem si neuvědomila v reflexu jsem ho olízla já nemám žádný škrábanec nebo oděrku ale po olíznutí prstů byla na něm krev pravděpodobně z kliky když sem otevírala ráda bych se zeptala zda je možné že jsem se nakazit Žloutenkou typů C-B zda HIV ? Prosím o pomoc a zkušenosti stálo se vám to také? Potřebuji úklidit mám doma malé děti a prožívám celý den stres. Budu vám moc vděčná za pomoc ❤️❤️❤️❤️
@barulina já měla na ruce krev ale byla už zaschlá no nevím zda to bylo z kliky z dveří nebo zda moje
@marcela009 no touž si musíš rozhodnout ty
@marcela009 Myslíš, že se na jiném webu dozvíš jiné informace než nebyt prase a že si můžeš dojít za 3 měsíce na testy, do té doby s tím nic nenaděláš.
To je hrozně retar* dotaz... ale jako prosímtě, tak snad, když jsi byla u dětské lékařky, tak tam snad nechodí tak nebezpeční pacienti ne? Tam snad chodí zdravé děti... neřeknu, kdybys byla v nemocnici na infekčním, ale u dětského lékaře to s tou klikou snad nebude tak hrozné. Každopádně, když jsem venku, tak si nikdy - absolutně nikdy nebudu nic olizovat tyjo. Ani na obličej si venku nemají lidi sahat, když nemají čisté ruce 😲
Bože můj, v neposlední řadě, vyhledala bych si na internetu, na co se vlastně ptáš. Žloutenky jsou 3 druhy, A, B a C. každá se přenáší jinak. Teď někde v KV kraji je myslím epidemie žl.typu A, která se přenáší dotykem-jeto nemoc špinavých rukou. A Céčko se myslím přenáší hlavně mezi narkomany, o viru HIV nemluvě. Proti žl.A a B existuje očkování, tak se nechej naočkovat a máš to vyřešené 😎
@rosalindamelinda Dobrý večer, právě je to Poliklinika a východ pro všechny, jsou tam více druhů lékařů.
Chápu tvůj stres. Taky někdy nad podobnými situacemi přemýšlím. Myslím, że se v tomto případě ni nestane, hiv mimo tělo prý umírá rychle. Proti hep. A a B jsi nejspíš očkovaná a hep. C ti nehrozí, pokud, jak jsem pochopila z textu, tvoje kůże na prstu zůstala neporušená a olíznutím by ses hep. C nenakazila. Pusť to z hlavy, bude to dobrý🌻.
@platera Děkuji ❤️❤️🥰
@marcela009 čisté teoreticky můžeš, záleží jak dlouho tam ta krev byla. HIV, nepřežívá nijak dlouho, ale Žloutenka nevím. Asi bych si já osobně skočila na testy, ale je to na dlouho, a opakovaně odběry.