Zlomený zub. Co s tím?

18. lis 2024

Holky, prave se mi uplne ulomil zub. Je uz delší dobu “mrtvy”. Zbylo mi tam kousek vzadu, ale zepředu vubec není. Je ulomený v dásni.

Co s tím? Korunka už asi ne?

1pomnenka
18. lis 2024

Může dostavět kompozitem nebo vytrhnout a implantát. Já bych se rvala za kompozit. My tu nevíme, jak zub vypadá a kolik ho zbylo, musí to vidět zubař a dá ti možnosti.

martulka88
18. lis 2024

Zlomily se mi už 2 zuby po kortikoidech. První opraven, druhý se zlomil tak, že musel ven a před měsícem jsem byla na udělání můstku. Takže je na zubaři, jak vyhodnotí situaci.

autor
18. lis 2024

@martulka88 a cena prosim?

leiladelly
18. lis 2024

To se takto vůbec nedá řict, zub jde zachránit, pokud není ulomen hluboce pod sliznici, záleží , jaký je jeho biologiký faktor celkově., jak kvalitní je ošetření kořenového kanálku. A cena už se tím pádem nedá říct vůbec, jelikož lokálně jsou velké rozdíly, také bude rozdíl, co by se dělalo, zda dostavba přímá/nepřímá, nebo čep, dostavba/korunka, nebo reendodontické ošetření, čep, dostavba/korunka, nebo pokud nutno extrahovat, tak implantát a korunka...

petramana
18. lis 2024

ty mrtve zuby jsou peklo.. taky mam od dubna jeden venku - po mikroendodoncii vydrzel 5 let, pak se udelal vacek a praskl v koreni... tak budu mit implantat, akorat nevim kdy ho zacneme resit, protoze me mezitim chytly 2 zuby na druhe strane (horni 7 uz venku, spodni 6 ceka na zaplneni) a ted tyden po extrakci 7 resim, jestli me boli to kolem toho nebo uz boli i 6 nahore 🤦 boli me porad ucho na te strane a celkove se me obcas kdejaky kousek zubu odstipne.. se zuby jsem nemela problemy, prijde mi to az ted po 2 detech - asi ze me vsechno vysaly 😂

martulka88
18. lis 2024

Stálo mne to 14500,-

vapi32
19. lis 2024

já nevím, jen aby ti ten mrtvý zub neudělal víc škody ☹ dala bych to celé ven a pak normálne nasadit umělý. kvaltní zubař už bude vědet co a jak.

petramana
19. lis 2024

nekde jsem obcas cetla, ze mrtve zuby i kdyz dobre osetrene pod mikroskopem jsou casovanou bombou - vznikaji zde zanety, ktere se siri do tela... ja si minuly tyden nechala jeden vytrhnout - cisteni ani ATB nepomohla, porad zanet a na mikroskop bych cekala 3 mesice - to bych nevydrzela

autor
19. lis 2024

Děkuji za zkušenosti. 6.12 mám termín. Jde mi hlavně o to, že to je horní 4. a jde to trochu vidět 🙄

petramana
19. lis 2024

4 nahore mi praskla v tom koreni v dubnu, od te doby jsem bez zubu, budem resit implantat.. no je to trochu videt, bohuzel 🙁