Zlomený palec na ruce. Máte zkušenost?

beka26
14. únor 2020

Dobrý den.3.2. sa mi stal uraz,kedy som si spôsobila otvorenú triříštivu zlomeninu ľaveho palca na ruke s vytrhnutím nechta z lôžka.Na pohotovosti mi rány zašili a dostala som sádrovu dlahu.Na prevazy som chodila každý druhý deň.Mňa ale ta dlaha hrozne tlačila tak mi ju po 10tich dňoch dal dr dole,že vraj to nie je potreba lebo to je prvý článok prsta a že si mám na neho len dávať pozor.No mne sa to nezdá aby zlomenina nebola fixovaná. Máte s tým niekto skúsenosť?

dashyyy
14. únor 2020

@beka26 manžel mě zlomený palec s vytrženým nehtem a měl to zavázané asi týden než se zahojila rána po nehtu a pak už měl jen takovou tu nasazovací dlahu .. zlomil si ho potom znovu a také jen nasazovací dlaha.. prý hodně záleží na druhu zlomeniny .. já jsem měla uštíplý kloub na palci vloni a měla jsem sádru 5týdnů ale tam hrozilo uhnutí nebo špatné přichycení

petulejan
14. únor 2020

No nevím ,já mám v palci zánět a byla jsem u fizioterapeutky a ta mi na to dala pevnou sundavaci dlahu. Ten palec by měl být podle mě tak i tak v klidu.

amazonkajanik
14. únor 2020

@beka26 mamka měla zlomený prst na noze a jen to stáhli leukoplasti k těm ostatním,že se tohle nesadruje. Mě poslali domu s ortezou,že mám narazenou ruku a měla jsem zlomenou kustku v palci,co přechází pak v zápěstí. To už na sádru bylo,ale museli mi to nejdřív operovat (vydržela jsem s tím totiž 8měsíců 😣😂)

petulejan
14. únor 2020

@amazonkajanik na noze se to tak dělá.