Ahoj holky,obracím se na vás s radou.
Dneska ráno se mi stalo,že jsem šla a celou vahou jsem kopla do stolu,jak jinak než malíčkem a vypadá to,že je zlomený.... ☹ U dr jsem nebyla,pač předpokládám,že sádru by mi na malíček asi těžko dal 😀
Ale chtěla jsem se zeptat vás,které s tím mají zkušenosti.Co dělat proto,aby se to spravilo co nejdříve.Strašně,ale strašně to bolý....☹ Děkuji
@martan01 Ahoj, zlomený malíček na noze jsem taky měla. V nemocnici mi ho akorát pořádně omotali obyčejnou izolepou. Ale fakt hodně, že s ním nešlo hýbat. Myslím, že jsem to musela mýt 14dní, pak jsem to mohla sundat. Bylo to u létě a vešla jsem se akorát do pantoflí 🙂 Myslím, že zlomeninu bys poznala. Mně to šíleně oteklo a ta bolest byla fakt velká, úplně se mi udělalo špatně od žaludku...
Taky jsem měla zlomený malíček ☹ dva před porodem jsem špatně šlápla a bylo to. Hojilo se to pekelně dlouho, ale zároveň jsem měla jiné starosti, takže jsem to neřešila 🙂
měla jsem ho hooodně nateklý a celý fialový... bolelo to při došlápnutí a třeba i v noci, když se mi o to třela peřina... takže jsem spala v ponožkách... Ale fakt to stačí stáhnout k sobě a nebude to tak bolet.
určitě bude, mě to přešlo celkem rychle 😉
Ledovat, stáhnout obinadlem k ostatním prstům, nic jiného🙂
@maarika Něco podobného se mi stalo přivysávání, ale není asi jiná rada, než to nějakým způsobem třeba náplastma zfixovat k prsteníčku a ledovat a pokud to moc bolí, tak baštit ibalginy, u doktora by ti neudělali nic jiného, max pokud by byl hodně křivý, tak by ho ještě narovnali 😀
prosim o radu od vas sem v 6 tride a pred 4 roky sem hral fotbal byl sem jako brankar chtel sem ten mic odrazit jenomze me to nevyslo a celou vahou na ten malicek mi spadl mic. ale mam to na ruce nevite nekdo co stim mistami me to boli a mam ho krivej takze ho moc nenarovnam prosim o radu.
☹ a nekde kdyz posiluji tak se mi zda ze mi i mistami nekdy prekazi
Dobrý den, je mi 12 let a včera ráno jsem si ukopla malíček o roh postele, hodně to bolelo ale potom to bolelo méně.. Dneska začali prázdniny a já se bojím že ten malíček mám zlomený, tak jsem si ho ochladila ledem, namazala jsem mastičkou proti bolesti a závazala jsem si ho obvazem k dalším prstům tak že s ním nemůžu hýbat, a to je prý dobře.. Na malíčku mám malinkatou modřinku a prst mi malilinko otekl, a trošku to bolí když na něho došlápnu.. Mohla bych se zeptat jestli mám chodit k Dr. jestli ano tak by mi dali sádru (pokud by jsem ho měla zlomený) nebo jenom obvaz?? Předem děkuji všem za odpověď.
Přeji hezký den.
já teda vůbec nechápu, že někdo se zlomeninou nejde k lékaři. syn má zrovna zlomené dva prsty a první noc, kdy neměl sádru, dost trpěl. nehledě na to, že pokud jste lidi pojištění, tak vám pojišťovna nic bez lékařských zpráv nedá. tak nehazardujte se svým zdravím a nevyhazujte peníze oknem. já bych se teda při samoléčbě bála pozdějších následků, když to špatně sroste
@saraolejnikova mému strýci špatně strost prst na noze (zomený a choidl do práce (hrdina) před pár lety byl na lámá kosti a poležil si doma .
Měla jsem zlomený prst na noze a sádru jsem neměla jen mi to zafixovali, ale měla jsem berle. K DR bych šla určitě
@saraolejnikova já když jsem si takto zlomila malíček, šla jsem na chirurgii (asi po týdnu, kdy to pořád bolelo a měla jsem modrou podlitinu až k patě), doktor tvrdil, že to zlomené asi nebude, podle rentgenu poznal, že ano. Slepil to náplastí k vedlejšímu prstu, doporučena pevná obuv a zákaz koupání, běhání, ... Pak jsem dostala peníze z pojistky a pak si chtěl malíček lámat každý 😀
Děkuji, a kdyby jsem ho měla zlomený, jak dlouho by se mintp zhruba léčilo?
Ptala jsem se mamky a taťky co si o tom myslí jetsli to mám zlomený.. Můj tatínek studoval na lékaře a říkal že kdyby jsem to měla zlomené tak by mě to hodně hodně bolelo a nemohla by jsem s tím hýbat.. Hýbat s tím umím a nebolí to, jen když dám celou váhu na ten prst.. Takže si myslím že to mám jen naražené
@saraolejnikova pozor, i se zlomeninou hýbat lze, jen to teda v některých úhlech bolí. taky jsme u syna čekali, že prsty jsou naražené, hýbal, bolelo jen v některých pohybech, tak šel spát. celou noc ho to budilo a do rána mu prsty otekly a lehce změnily barvu. vyrazili jsme na rtg a měl oba zlomené a na dva týdny sádru. ale to jsou prsty na ruce. s nohama zatím naštěstí zkušenosti nemáme.
Ahoj, je dobrý malíček "přivázat" k vedlejšímu prstu, dost na pevno.. mám čerstvou zkušenost, taky jsem si ho zlomila, ale celkem rychle se to zahojilo!! Drž se 🙂